Hoppa till innehåll

Westie

Members
 • Antal inlägg

  44
 • Blev medlem

 • Senast besökta

Gemenskaps Rykte

9 Neutral

Om Westie

Information

 • Bostadsort
  Göteborg
 • Intressen
  Mountainbike, fiske, klättring, skidor/snowboard

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  fredrikdwestman@gmail.com
 • Telefon
  0046

Senaste Profil Besökare

Den senaste tidens besökare blocket är inaktiverad och inte att visas för andra användare.

 1. Westie

  Baltak?

  @Mr. Bjud Tackar för infon, blir att åka dit en vända nu i helgen.
 2. Westie

  Baltak?

  Någon som varit där nyligen? Hur är vattenståndet och insektsläget nu?
 3. Förresten. Någon av alla er trevliga fiskare man stöter på uppe vid Lilla Lövsjön kanske vill haka på till Hökensås/Baltak nästa helg? Tror på kläckning och torrfluge-möjligheter!
 4. Hej! Nu när sländorna börjat kläcka tänkte jag förlägga en långhelg till Hökensås och Baltak och undrar om någon är sugen att göra sällskap? Förhoppningen är att tajma lite kläckningar och få fiska med kläckare och torrt. Är en social kille som kan umgås med de flesta oavsett ålder och kön (jag är 36). Ingen festprisse, men tar gärna en god öl innan man somnar gott efter en lång dag i naturen. Jag tänkte ta ledigt tors-fre och fiska tors-sön men om någon vill ansluta för fre-sön eller bara helgen kan det ju såklart också funka. Min preliminärplan är ungefär 2 dagar Hökensås (kläcker förhoppningsvis i Lilla Havsjön, Nordvattnet, Enesjön m fl) och 2 dagar Baltak (aldrig varit där). Har inte bestämt än vilken plats vilka dagar, tänkte ta det lite på väder, känn och kolla insektsstatusen. Är ju också lite beroende på om jag får med mig någon, är öppen för förslag. Hökensås stugby har inga boende-alternativ för bara 1 person, och det kan ju vara kul att umgås med likasinnade även om man fiskar en och en så att säga. Så tänkte höra om någon eller några är sugna? Om vi är 2 eller flera blir det ganska billigt att hyra stuga. Kör ToR GBG så vill någon samåka kan vi dela soppapengar. Jag har bil med plats för ett par pers till. Annars går det ju såklart bra att dela stuga med nån som inte är från Göteborg också. PM:a eller skriv i tråden. mvh Fredrik http://www.hokensas.se/ http://www.hokensas.se/baltak
 5. Var där igen igår. Väldigt varmt i det grunda vattnet, fisken stod djupt/långt ut. Nu är insektslivet igång! Började vaka på kvällen. Dock blåste det ganska friskt och regnbågarna verkade vänta långt ut på en förbipasserande munsbit. Fick en abborre på torrfluga på kastavstånd (och två till på nymf). Landade en fin båge, och tappade en betydligt större (2-3kg?). Men hann beundra tre höga hopp och känna lite i alla fall.. Fick visa fiskekort igen, bra. Tack också till dig som hängt upp håven jag glömde vid ena vindskyddet, hämtade den idag!
 6. Jag var där 2/5, varit rätt mycket folk nu i Maj. Fick tre fina regnbågar på ett par timmars fiske. Såg ett par enstaka små och tidiga sländor. Ser på rapporterna att det verkar vara rätt blandat med god fångst resp trögt. Blivit ganska varmt i vattnet nu, själv badade jag igår (inte i Lilla Lövsjön) vilket känns väldigt tidigt, särskilt när snön låg för en månad sen. :p http://www.ifiske.se/fisketips-lilla-lovsjon.htm?fishing_reports=show Någon som sett några sländor där uppe senaste veckan?
 7. Westie

  Havsöring GBg:s området

  Ny på det här med kustfisket som jag är har jag nu stött på ett för mig helt nytt problem - normala människor vill sola och bada när det blir gött väder! Alla ställen där jag vill testa, på klippor där tidvatten och vind pressar förbi mycket vatten, vill det också ligga människor på. Känns som skulle behöva båt eller flytring, eller ta sig längre från bebyggelse för att fiska så här års. Hur gör ni?
 8. Westie

  Göteborg

  Pendelstationerna i Floda och Lerum ligger väldigt nära utloppet från Sävelången resp inloppet i Aspen. Man borde Mao kunna ta pendeltåget och göra det du säger. Har inte fiskat Gädda i själva ån och vet därmed inte hur det ser ut men fått gädda både i Sävelången uppströms Floda och i just Aspen.
 9. Westie

  Göteborg

  Nice, sugen att ta mig en tur nu.
 10. Westie

  Lamson extraspole Liquid/Remix

  Någon av er som köpt paket med rulle + 2 extraspolar kanske inte använder alla och vill sälja en spole? Mvh Fredrik
 11. Westie

  Göteborg

  Nu såg jag att Martin Punkarna från ElGe varit ute och fångat vårgädda iaf! Nån som är igång?
 12. Westie

  Länkar!

  Kanon, tackar!
 13. Westie

  Länkar!

  Vart kollar ni tidvatten för västkusten/gbg? Den enda fungerande sidan jag hittar är tidvattentabell från Särö/Budskär: http://www.lokaltvader.se/hav/tidvattentabell.php PS. SMHI OceanWeb, Tredje länken, är nere för ombyggnad. Fjärde länken till tidvattentabell från Orust-Kajak fungerar inte (domänen verkar vara orustkajak.se snarare än orust-kajak.se, men sidan om tidvatten finns inte längre). DS.
 14. Ser riktigt trevligt ut, fina bilder!
 15. Westie

  Havsöring GBg:s området

  Hade en finfin kustdag idag! Förhållandena vid Lökebergs kile runt lunchtid var som en våt dröm i Jan Johanssons sinne (läser hans bok Kustens silver nu): stark pålandsvind (läs sidvind utav f-n), grumligt vatten och nära peak tidvatten. Borde finnas gott om föda som kommit in med vågor eller tidvattnet. Möjligen var det lite väl soligt om man ska klaga på nåt, men det var upplagt för "tagaktivitet" som den gode Jan skriver. Trots det var jag ensam flugfiskare där, troligen pga att det helt enkelt blåste så pass mycket? Efter en dryg timme hade jag en följare som inte tog. Några kast senare högg en hyfsad fisk och visade sig vid ytan. Såg ut som 45cm iaf, tyvärr släppte den igen några sek senare. Vafalls, det här skriver Jan inget om? Av-tagaktivitet? Boken kommer kanske inte med fångstgaranti ändå.. Sen var det dags att hålla i prova-på-aktivitet på en möhippa med kust-tema, vid vita gaveln/nya varvet. Den blivande bruden fick köra flugquiz (pretty fly for a white girl!) och sen lära sig kasta med målet att få ut 10 meter lina. Det gick väl om inte galant så åtminstone bra. Och dom hade kul. Kanske fick vi några potentiella framtida kvinnliga utövare av denna trevliga sysselsättning!? Hann sedan också en sväng till Amundön för någon timmes fiske. Det blåste riktigt mycket även där. Tyvärr även från en svår riktning om man är högerhänt och vill fiska södra änden som jag ville. Bestämde mig att se det som bra träning och gav mig på en härlig mix av höghöjds-fiske från klippa, vad från strömsatta uddar och framförallt - backhandkast. Superbra att träna på det någon timme. Fisken var också där. Först hade jag ett hugg men i ett ögonblick av slaklina medan jag bytte plats. Sen kom en liten rackare hoppande genom luften efter min Polar Magnus när jag lyfte den ur vattnet. Den missade, men tio poäng för försöket! Slutligen högg så en en till fisk på ett tredje ställe och denna lyckades jag både kroka och landa. Puh! Liten, men fin. Så, fyra kontakter och en följare på cirka fyra timmars effektivt fiskande. Klart mer aktivitet än för några veckor sen!
×