Hoppa till innehåll

Legobiten

Members
 • Antal inlägg

  175
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  1

Legobiten last won the day on June 25 2018

Legobiten had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

52 Excellent

Om Legobiten

 • Placering
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Stockholm

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  jamlund@gmail.com
 • Telefon
  0706616747

Senaste Profil Besökare

540 profilvisningar
 1. Legobiten

  TSD Argentum

  Verkar vara en ypperlig idé!
 2. Legobiten

  TSD Argentum

  Jag har både Argentum och Aurum i klassen under. Nu är inte jag fiskat i supermånga år men jag har hunnit testa en hel del spön och de två är det bästa jag nånsin haft i min hand! Jag tycker att det har kraft samtidigt som det är följsamt och berättar precis hur jag ska kasta. Köpte först femman (Aurum) begagnat här på lite chans efter att läst om det och insett att jag ska ha ett mediumsnabbt spö (finns många såklart men nåt sa mig att vi skulle passa ihop) och det visade sig vara helt rätt! Eftersom sexan har samma egenskaper köpte jag det i höstas och det är också fantastiskt! Jag kan nog inte beskriva det i korrekta termer kanske men jag håller med beskrivningen ovan och det finns mer att läsa om Aurum som har samma aktion bara en klass lättare. Hur som helst så blir jag glad varenda gång jag får kasta med dem. Ser ut som att du bor i Göteborg så då borde det gå att hitta nåt att testkasta om du är osäker. Tellis håller ju till där i krokarna. Har du vägarna förbi Stockholm får du testkasta här om du vill
 3. Legobiten

  Hur är capricorn vid leverans?

  Beställde lite flugbindningsmaterial i slutet på september. Det hände ingenting och efter några veckor försvann fakturan från Klarna. Har inte testat sen dess...
 4. Legobiten

  Z-Lon ?

  Kan antrongarn färgas med penna som polygarn? Tyckte det funkade fint med bra lyster på mitt vita polygarn.
 5. Legobiten

  Z-Lon ?

  Ah, den sidan som länkades föreslog en frakt på 23 dollar. Men det kanske är olika beroende på affär? Antrongarn ska kollas upp!
 6. Legobiten

  Z-Lon ?

  Tack! Lite billigare:) Är det många här som använder det? En del videos där det binds "shuck midges" (vad betyder egentligen shuck?) använder Zelon medan andra använder polygarn. Är det liksom värt de hundralapparna med just Zelon?
 7. Legobiten

  Z-Lon ?

  Ser otroligt fint ut! Jag älskar flugor som är sådär "buggy". Tyvärr blir det ju lite dyrt när frakten från USA ska till... Om några fler vill ha kanske vi kan samfrakta!
 8. Legobiten

  Z-Lon ?

  Aha! Är det ett material som i princip slutat användas eller har det alltid varit så? Ersatt av nåt bättre? Dåligt för miljön/människor?
 9. Legobiten

  Z-Lon ?

  Lyfter den här efter att ha bläddrat i senaste numret av AoF där Zelon är en del av stjärtspröten (för att se lite ofullständiga ut?) på Cripples. Zelon verkar inte vara nåt som finns i nån av de större butikerna för flugbindningsmaterial. Heter det nåt annat? Eller varför har man med det i alla de flugorna som världens naturligaste grej om det inte går att få tag på? /Nybindaren
 10. Sånt som går åt...
 11. Legobiten

  jlindengrens gör-det-själv

  Funkar säkerligen för enkelkrok också. 12 spänn kan vara värt en chansning? https://www.flugbindning.com/huvudcone-headsogon/1700960-pro-softdisc.html
 12. Legobiten

  jlindengrens gör-det-själv

  Här är förresten min enkla lösning för att lättare kunna veva plastspolen. Överbliven tröskellist funkar också utmärkt som uppsamlare för tafsrester. Vik den och ha foam emellan. Idén är är ju inte min men min är smalare än Smith Creek-varianten och gör att du kan samla upp även de mindre tafsbitarna lättare. Funkar hur bra som helst!
 13. Legobiten

  jlindengrens gör-det-själv

  Vilken fantastisk tråd! ❤️ Jag älskar att skapa mina egna små lösningar för att göra livet enklare. Igår gjorde jag slag i saken och löste det som jag tyckt varit krångligt sen jag började flugfiska. Spola av och på fluglinor. Har testat med pennor mellan tårna, löst liggande spolar och horisontellt vevande, balanserande spolar mellan fötter och annat. Men nu jävlar. Den smidigaste spolhållaren någonsin. Pappersklämma med foam, överbliven tröskellist, skruvar och muttrar. Varsågoda! (Jag tycker inte att det verkar som att klämman skadar klingan men för säkerhets skull använder jag ett billigt spö)
 14. Legobiten

  flugfiskeset

  Köpte du inte ett Sameo-set?
 15. Legobiten

  Vilken Drönare

  Coolt! Kan du köra den på nån slags autopilot om du vill filma dig själv när du fiskar?
×