Hoppa till innehåll

Legobiten

Members
 • Antal inlägg

  138
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  1

Legobiten last won the day on June 25

Legobiten had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

36 Excellent

Om Legobiten

 • Placering
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Stockholm

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  jamlund@gmail.com
 • Telefon
  0706616747

Senaste Profil Besökare

458 profilvisningar
 1. Legobiten

  Vad är detta för krok?

  Skulle ju kunna vara en modifierad sak. Från början kanske en dubbelkrok eftersom ögat mynnar ut i "två" krokskaft? Finns ju ingen anledning att göra en sådan ögla annars.
 2. Legobiten

  Havsöringslek 2018

  Har sett filmer och bilder från Smedbyån där Österåkers Fiskeklubb (som jag hjälpte en dag) lade ut lekgrus och stenar för nån månads sen och där var fina öringar redan uppe och lekte. Så roligt!!
 3. Legobiten

  Flugbindningsbok

  Jäklar vilken dyrgrip Lennarts bok har blivit!! Fick med en på köpet när jag köpte ett begagnat flugbindarset för ett tag sen. Tydligen gjorde jag ett kap
 4. Legobiten

  Cdc till magic tool

  Tack! Är det som du har där paketet med 16 färger med 20 fjädrar per paket? Är styckpåsarna annars större? Någon som vet eller kan göra en kvalificerad gissning vad naturgrå eller liknande (för typ en Caddis) skulle motsvara i Petitjeans serie?
 5. Legobiten

  Cdc till magic tool

  Jag är väldigt nyfiken på att börja binda med Cdc. Har inte skaffat en magic tool än men det kanske jag gör snart när tålamodet tryter med hemmalösningarna jag testar nu. Nu såg jag länken till bra Cdc här men i övrigt har jag hört att Marc Petitjeans egna håller bra kvalitet och även Flydressings variant. Det verkar vara rätt mycket fjädrar i påsarna jämfört med de "billiga" jag hittade från Tradera för att testa. Det jag undrar är var jag hittar färger som "naturgrå" som t.ex. Klingberg använder till en nattslända? Marcs egna har så jävla flashiga namn och många är väldigt färgglada. Eftersom jag tycker det är svårt att bedöma gråa/bruna färger genom bilder på försäljningssidorna så undrar jag vad jag ska gå på? Vad är ett bra startkit för Cdc-färger för typ nattsländor? Klingberg gör en äggsäck av en (lime?)grön dcd-fjäder. Kan det vara samma som heter Fluo Green hos Marc eller är det nån typ självlysande sak?
 6. Legobiten

  Fan va trött jag blir!! Vett & Etikett

  En fluga, en tafs, en lina, ett spö, en arm. Det är sen gammalt.
 7. Legobiten

  Marc Petitjean / USB-laddare

  Nu killgissar jag lite här men det känns som att nästan allt som laddas via USB funkar med vilken annan laddare som helst. Är det inte mer än 1 Ampere så är det nog hellugnt.
 8. Legobiten

  maxcatch

  Deras grejer säljs även från aliexpress och liknande med standardpåläggen från postnord. Tar lite tid men det är fortfarande billigt. Köpte ett litet klass2-spö från dem i våras. Har dock inte hunnit testa förutom provkastning. Verkar helt ok men jag kände mig så smutsig av att beställa på sån där kinasajt så det blir till att köpa kända märken på mer vanliga sätt om jag skulle utöka spöarsenalen mer.
 9. Legobiten

  Hackelmätare

  Jo tack, det är absolut målet men jag måste börja nånstans.
 10. Legobiten

  Hackelmätare

  Tusen tack!! Den här ska jag börja använda. Att ögonmåtta hackel var inte det lättaste för en nybörjare. Min första e12:a (cdc-kroppsvariant) fick nog lite för långt hackel...
 11. Legobiten

  Bästa materialsidorna

  Tack alla! Nu har jag skaffat material för en livstid tror jag. Det mesta blev från Mayfly och Mistpool. Kanonsidor båda två! Mayfly var dessutom ruskigt snabba!
 12. Legobiten

  Guldskallar/kulor

  När jag var vid Alsterån i våras var det Holm bugger (woolly-variant) som har guldskalle det enda öringarna var intresserade av i det grumliga vattnet. Men det kanske var för att de inte är helt vilda?
 13. Legobiten

  Guldskallar/kulor

  Alltså jag missuppfattade nog det här. Trodde att chaineyes (slarvläste som "chainies" och tänkte bara kedjor. Inte KedjeÖGON) var som vanliga pärlor som kunde bli skallar. Satt och försökte få loss de små jävlarna en och en, som vanliga pärlor, på alla sätt innan jag insåg att de skulle vara ögon i par... 😂 Jaja, ögonpar kan ju också vara roligt! Dags att beställa vanliga skallar...
 14. Legobiten

  Guldskallar/kulor

  Tack! Då kan ju bara linda med blytråd om jag vill ha mer tyngd. Får testa!
 15. Legobiten

  Guldskallar/kulor

  Hej ni som binder flugor! Tror ni de här funkar för att binda lite roliga regnbågsflugor? https://www.flugfiskeshopen.se/sv/flugbindning/fortygningskallar/hareline-fluo-chain-eyes.html Står ingen vikt eller storlek men det kanske funkar till hullinglösa streamerkrokar i strl 6-8. Känns prisvärt i alla fall. Vad är skillnaden jämfört med guldskallar eller tungstenskallar?
×