Hoppa till innehåll

Legobiten

Members
 • Antal inlägg

  173
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  1

Allt postat av Legobiten

 1. Legobiten

  Hur är capricorn vid leverans?

  Beställde lite flugbindningsmaterial i slutet på september. Det hände ingenting och efter några veckor försvann fakturan från Klarna. Har inte testat sen dess...
 2. Legobiten

  Z-Lon ?

  Kan antrongarn färgas med penna som polygarn? Tyckte det funkade fint med bra lyster på mitt vita polygarn.
 3. Legobiten

  Z-Lon ?

  Ah, den sidan som länkades föreslog en frakt på 23 dollar. Men det kanske är olika beroende på affär? Antrongarn ska kollas upp!
 4. Legobiten

  Z-Lon ?

  Tack! Lite billigare:) Är det många här som använder det? En del videos där det binds "shuck midges" (vad betyder egentligen shuck?) använder Zelon medan andra använder polygarn. Är det liksom värt de hundralapparna med just Zelon?
 5. Legobiten

  Z-Lon ?

  Ser otroligt fint ut! Jag älskar flugor som är sådär "buggy". Tyvärr blir det ju lite dyrt när frakten från USA ska till... Om några fler vill ha kanske vi kan samfrakta!
 6. Legobiten

  Z-Lon ?

  Aha! Är det ett material som i princip slutat användas eller har det alltid varit så? Ersatt av nåt bättre? Dåligt för miljön/människor?
 7. Legobiten

  Z-Lon ?

  Lyfter den här efter att ha bläddrat i senaste numret av AoF där Zelon är en del av stjärtspröten (för att se lite ofullständiga ut?) på Cripples. Zelon verkar inte vara nåt som finns i nån av de större butikerna för flugbindningsmaterial. Heter det nåt annat? Eller varför har man med det i alla de flugorna som världens naturligaste grej om det inte går att få tag på? /Nybindaren
 8. Sånt som går åt...
 9. Legobiten

  jlindengrens gör-det-själv

  Funkar säkerligen för enkelkrok också. 12 spänn kan vara värt en chansning? https://www.flugbindning.com/huvudcone-headsogon/1700960-pro-softdisc.html
 10. Legobiten

  jlindengrens gör-det-själv

  Här är förresten min enkla lösning för att lättare kunna veva plastspolen. Överbliven tröskellist funkar också utmärkt som uppsamlare för tafsrester. Vik den och ha foam emellan. Idén är är ju inte min men min är smalare än Smith Creek-varianten och gör att du kan samla upp även de mindre tafsbitarna lättare. Funkar hur bra som helst!
 11. Legobiten

  jlindengrens gör-det-själv

  Vilken fantastisk tråd! ❤️ Jag älskar att skapa mina egna små lösningar för att göra livet enklare. Igår gjorde jag slag i saken och löste det som jag tyckt varit krångligt sen jag började flugfiska. Spola av och på fluglinor. Har testat med pennor mellan tårna, löst liggande spolar och horisontellt vevande, balanserande spolar mellan fötter och annat. Men nu jävlar. Den smidigaste spolhållaren någonsin. Pappersklämma med foam, överbliven tröskellist, skruvar och muttrar. Varsågoda! (Jag tycker inte att det verkar som att klämman skadar klingan men för säkerhets skull använder jag ett billigt spö)
 12. Legobiten

  flugfiskeset

  Köpte du inte ett Sameo-set?
 13. Legobiten

  Vilken Drönare

  Coolt! Kan du köra den på nån slags autopilot om du vill filma dig själv när du fiskar?
 14. Legobiten

  Vilken Drönare

  Jag hade gärna haft en Dji Mavic Air Den verkar grym! Men jag kan inte riktigt motivera ett köp. Men kanske skulle jag börja skapa fina filmer om jag hade en...
 15. Legobiten

  Stockholm

  Alla får vänta till våren eftersom isen ligger på de flesta sjöar Skärgården kan däremot vara isfri på sina ställen.
 16. Legobiten

  Stockholm

  Vill du ha vild öring i Stockholm är det bara havsöring som gäller. Harr finns ingenstans och väldigt få öringar vad jag vet. Det är nästan bara regnbåge i sjöarna. Kanske nån inplanterad röding på vårkanten som överlevt isfisket. Kanske finns det privata sjöar eller exklusiva klubbsjöar med mer spännande utbud. Välkända regnbågssjöar är Acksjöarna, nedre Rudansjön, Kvarnsjön & Mellansjön, Sandasjön, Gömmaren m.m.
 17. Legobiten

  stjärtsprön till danica

  Polychenille verkar svårfångat men det verkar vara "the shit" för större dagsländor med förlängd kropp om man ska tro en annan tråd som jag precis hittade här Testar lite på streamerkrok! Petitjeans variant ovan lär ju ligga rätt bra i ytfilmen tänker jag.
 18. Legobiten

  stjärtsprön till danica

  Låter grymt! Testade lite olika sätt att göra en förlängd kropp och meckigt var bara förnamnet. Kanske testar silikon senare men långskaftad krok känns lockande. Vad är det egentligen för skillnad på en torrflugekrok och en streamerkrok? Kör Hennes BL454 till de flesta torrisar men den är inte speciellt långskaftad. Det är ju däremot streamerkroken BL700 långskaftad. Den borde väl funka eller?
 19. Legobiten

  stjärtsprön till danica

  Tack! Jo, jag har sett det men det för mig är definitionen av "meckigt" Tänkte om det var någon som upplevt att det är onödigt med förlängda kroppar för att det funkar lika bra utan. Men jag ska testa prova lite med silikon eller kanske andra sätt att göra kroppar och se om det är värt det!
 20. Legobiten

  stjärtsprön till danica

  En fråga relaterad till det här: Binder ni större dagsländor (danica och vulgata) med extended body eller bara direkt på kroken (långt krokskaft)? Verkar vara så meckigt att göra extended body. Är det värt det? Eller är det helt enkelt nödvändigt för de största dagsländorna? Jag tycker att cdc är så jädra roligt att binda med och tänkte göra några och förhoppningsvis lyckas springa på någon kläckning i vår. Men räcker det med den typen som Petitjean gjort nedan eller är det bättre att experimentera lite med extended?
 21. Legobiten

  Längd på #4?

  Nej, inte just den. Däremot Rio Gold, 4Cast, Vibe85 och några andra. De flesta är bra men Single Handed Spey är en klass för sig med det spöt iaf, tycker jag!
 22. Legobiten

  Längd på #4?

  Jag tycker att Onkin är ett väldigt trevligt spö. Otroligt nätt och elegant! Men om det är presentationerna du är missnöjd med kan du ju testa en annan lina? Jag upptäckte Rios Single Handed Spey-lina i våras och jävlar vilka presentationer den ger! Om du har möjlighet att testa en sån så gör det. Den är såklart fantastisk för roll- och speykast men den skjuter också fint men grymma avslut. De sista metrarna bara rullar ut sådär fint som på film nästan varje gång tycker jag
 23. Legobiten

  Längd på #4?

  Nu är jag väl ingen expert direkt men jag tror att du måste välja vad det är du vill ha fyran till. Är det tjecknymf som gäller skulle jag satsa på en 10 fot fast i klass 3 t.o.m. Jag har både en femma (TSD Aurum, 9fot) och fyra (Vision Onki, 8fot) och i ärlighetens namn så blir det nästan alltid att jag använder femman till det du beskriver även om jag tar med fler spön. Ibland har jag med båda för att t.ex. ha femman med nymfrigg/våtflugor/streamers (även tjecknymf även om det inte är optimalt) och fyran laddad för torrflugor för att slippa knyta om så ofta. Fyran är kanonrolig om det verkligen är mindre vattendrag och kortare avstånd. Men så fort det är lite mer varierat så blir det femman. Den funkar ju faktiskt till nästan allt och är så smidig och kul att fiska med att det i efterhand oftast har känts onödigt att ta med något annat.
 24. Legobiten

  Tips om vart man köper foam till flugasken.

  Sån här? Längst ner på sidan. https://www.flugor.se/askar-verktyg-tillbehor/flugaskar
 25. Legobiten

  nytt flugspö

  Menar du "nytt" eller "nytt för dig"? Eftersom säsongen här i Sverige typ är slut för det fiske du söker för så kanske det inte brådskar? I så fall är mitt råd att spana här och i diverse säljgrupper på fejan under en tid. Då kan du få riktigt bra grejer utan att behöva köpa helt nytt! Klass 5 eller kanske 6 är lagom. Kolla in lite olika paket som de olika fiskebutikerna har för runt 2-3000 så kan du hålla utkik efter liknande begagnat (ofta obetydligt använt) mycket billigare!
×