Hoppa till innehåll

You cant handle the trout!

Members
 • Antal inlägg

  20
 • Blev medlem

 • Senast besökta

Gemenskaps Rykte

6 Neutral

Om You cant handle the trout!

 • Placering
  Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  GÖTEBORG

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  thomas.aberg@hilo.se
 • Telefon
  0768889955

Senaste Profil Besökare

Den senaste tidens besökare blocket är inaktiverad och inte att visas för andra användare.

 1. You cant handle the trout!

  Hardy Wraith eller Orvis Helios 3D, eller annat?

  De är rätt förälskade ser jag, de flesta reviewers smashar in 20 av 20 på alla distanser.. Vore nog fan kul att provkasta det där spöt.
 2. You cant handle the trout!

  Hardy Wraith eller Orvis Helios 3D, eller annat?

  Tackar för bra input! Jag gissar att du har klass 8 ungefär med tanke på laxintresset ? Har läst några recensioner som håller Asquith som vinnare över NRX i helhet, men som samtidigt säger att NRX är bättre på riktigt långt avstånd. Dina tankar där?
 3. You cant handle the trout!

  Hardy Wraith eller Orvis Helios 3D, eller annat?

  Det funkar ju - ifall man ber säljaren skriva ett lågt värde på försändelsen. Vad är din erfarenhet av spöt?
 4. You cant handle the trout!

  Hardy Wraith eller Orvis Helios 3D, eller annat?

  Tredje gången gillt Men.. lockar inte ett Loomis Asquith också? Verkar ju vara i Exakt samma region spön som Wraith och bara superdeluxrecensioner.
 5. You cant handle the trout!

  Hardy Wraith eller Orvis Helios 3D, eller annat?

  ..det blir väl när du får pröva ditt gamla Wraith nån gång framåt våren Eller har du skaffat ett tredje Wraith 906?!
 6. You cant handle the trout!

  Vad har ni för spö arsenal hemma?

  Ok, har för 2019 lyckats koka ner det till: Hardy Zenith 9 #5 Hardy Wraith 9 #6 + några spön att låna ut till kompisar som vill prova på..
 7. You cant handle the trout!

  Hardy Wraith 9' #6 med några olika linor

  Hade förmånen att få testa ett Hardy Wraith 9' #6 med några olika linor häromdagen. Jag var rätt säker på att jag själv kom med en intressant kombination, den rejält underklassade Hardy Coastal #5, som jag fiskat med Hardy Zenith 9' #5 och upplevt åtminstone en klass tung. Trodde det skulle sitta som smäck med Wraith 9' #6. Förvisso. Wraithen tog sig an denna lina helt ok, men sedan visade det sig att spöt trivdes ännu bättre med den ännu tyngre Hardy Coastal #6. Denna linan laddade spöt redan från halvdistans och sedan kastade vi hela linans längd utan ansträngning med två/tre bakkast, 30,5 meter. Faan swish bara. Spöt har en aktion som till och med överskuggar Hardy Zeniths härliga bestämdhet. Jag köpte det. En lin-kombo med detta spö som förvisso inte kommer kasta rakt in i västkust-blåsten, men som kommer tillfredställa på andra sätt, är A. Jensen #6 Vector Coastal (kommer även som flytlina). Superskön lina som i stort sett gör denna kastkanon till ett presentationsspö - linbågarna blir dubbelt så stora med resultatet att dina flugor dansar ner stilla och fint. (till skillnad från Hardy Coastal som torpederar luftmotståndet och mer eller mindre landar som en femgrams haspelspinnare) Visst är det härligt med alla olika karaktärer hos spön och linor
 8. You cant handle the trout!

  Hardy wraith 9' #6 vs Hardy Zephrus 9' #6 vs vad?

  Kan faktiskt slänga in ett litet plus till. Letade vilken rulle som skulle bli kustrullen att skaffa några extra spolar till osv, och hade då en liten shootout mellan XO:n och Speedstern om vilken det skulle bli. Visade sig vid några av mina mindre begåvade tillfällen att XO:n är helt jla finskt motståndskraftig mot rejäla smällar, vilket gjorde att jag slutligen bestämde mig för en ytterligare XO för vidare hantering på denna granitkust
 9. You cant handle the trout!

  Hardy wraith 9' #6 vs Hardy Zephrus 9' #6 vs vad?

  Visst är den! Men först tänkte jag göra mig av med den pga den nästan knäpp tysta ut-bromsen i kombination med precis noll invevningsljud, men rätt snabbt började jag förstå mig på den och nu har jag två :)
 10. You cant handle the trout!

  Hardy wraith 9' #6 vs Hardy Zephrus 9' #6 vs vad?

  Kan tänka mig att den kombinationen ligger som en dröm i handen..! Kommer själv köra med den något lite tyngre Speedstern eller vision XO:n..
 11. You cant handle the trout!

  Hardy wraith 9' #6 vs Hardy Zephrus 9' #6 vs vad?

  Tack för svaret, väldigt uttömmande! Kommer under vintern försöka hitta en bra deal på ett Wraith, men ytterligare ett Zenith till rätt pris skulle också funka - tillfället får avgöra! Ser förresten att Wraith (i likhet med Zenith) endast finns som FWS i klasser upp till 9' #6 och först med 9' #7 kommer de som AWS. Upplever du något problem med det ? Eller vill nog fråga mer generellt: är det problematiskt att ta ut sötvattens avsdedda spön på saltvattensfiske, i så fall vad kan skadas / påverkas? Rullfästen? Annat?
 12. You cant handle the trout!

  Hardy wraith 9' #6 vs Hardy Zephrus 9' #6 vs vad?

  Hallå ModeratorJonas! Tänkte höra om en sak som du faktiskt vet mer om än någon annan: Nämligen hur Hardy wraith 9' #6 och Hardy Zephrus 9' #6 fungerar specifikt på vår kära västkust! (eller iofs vilken annan skandinavisk kust med havsöring som helst ) Läste nämligen en mycket intressant artikel från 2016 där du lovordade wraith för just detta fiske, och sedan en annan artikel från 2017 där Hardy Zephrus framstod som en minst lika kapabel pjäs. Spöna inbördes förhållande kommenterades aldrig, och förutom att det skulle vara en grymt intressant review-aspekt så tror jag många skulle vilja höra om om skillnaderna / fördelarna mellan wraith och zephrus för detta? Blanda gärna in andra referenser om det är fler spön som idag är lika intressanta! Jag frågar för jag är ute efter det optimala spöt för just detta kustfiske. För annat lättare fiske har jag ett Hardy Zenith 9' #5, och använder för närvarande ett Orvis Recon 9' #6 för havsöringen (vilket jag tyvärr börjat uppleva som lite vekt för detta fiske sedan jag skaffade mig Zenith-femman som visade sig vara ungefär lika tufft som Recon-sexan.. ) Vad tror du, kan det bli en liten uppföljare om detta? /Thomas
×