Hoppa till innehåll

Baron

Members
 • Antal inlägg

  334
 • Blev medlem

 • Senast besökta

Gemenskaps Rykte

2 Neutral

Om Baron

 • Placering
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Umeå
 • Intressen
  Flugfiske

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  per.brannstrom@umehus22.ac.se
 • Telefon
  0706370005

Senaste Profil Besökare

1 412 profilvisningar
 1. Baron

  hjälp loop opti rullar

  Då kommer Strike att passa perfekt !
 2. Baron

  Loops nya spön?

  Har testat 12` klass 6 och det har en mer distinkt helaktion jämfört med Yellowline. Det är ett soft och grymt skönt spö men inte riktigt lika lika djupt och "svampigt" som Yellowline. Kommer att bli en favorit på skygg havsöring. Även om jag inte provat något enhands är jag rätt säker på att upplevelsen om att det är lite distinktare kommer att vara den samma.
 3. Baron

  Loop Cross SX 590 9' #5

  Du "Flyrod" som verkar jaga grammen verkar ha glömt att recoilringarna ger klingan lägre vikt, förutom att de är fjädrande. Endast ett ben som behöver lindning och lack mot snakeringens två. Nu förespråkar jag definitivt inte recoilringar. Gillar inte detta gnekande och den lite högre vikt man får av snakeringar har ingen betydelse för min del. I övrigt kan jag bara intyga vilken skillnad det är i hållbarhet med denna nyare nanoteknik. Spön som snäpper av när man drillar fisk hårt eller pressar klingan vid kastningen är inte roligt. Har upplevt det med ett flertal spön genom åren bl.a. Sage RPL som du nämner. Ännu har jag inte kraschat något Loop Cross spö än. Om vikten är den samma men jag får ett spö som pallar lite belastning väljer jag det, alla dagar i veckan.
 4. Hej ! Bjuder 800 kr för Record 2000 (2100 på bild) med extra spole. Mvh Per Brännström 070-6370005
 5. Baron

  Amnesia 50lb?

  Tradera :-)
 6. Baron

  Havsöring Södra Island?

  Skulle nog testa området kring mynningen av glaciärälven Skafta. Den är praktiskt taget ofiskbar i själva älven men det finns ett biflöde längre upp som heter Tungulaekur och som räknas bland de bästa havsöringsälvarna i världen. Inte ovanligt med 20-30 havsöringar per spö under bästa tiden. Men det kostar ca. 800 usd per dag.
 7. Baron

  Lina till Loop Cross s1 7120

  Vikten i en lina är självklart viktigt men taperingen spelar minst lika stor roll för hur man upplever att linan passar till spöt. Man bör eftersträva att ha mesta av vikten i d-loopen dvs en tapering som motsvarar gamla Lee Wolf triangle taper (själva klumpen) Minns på -80 talet när man kapade en dubbeltaperad lina på hälften för att göra en klump. Även om vikten stämde så är dessa linor ingen höjdare att kasta med. Har man inte exakt ankring av linan är det dessutom ytterligare en fördel med en långsmal tapering och med mesta vikten i bakre delen av klumpen. Tittar man på Skagit tekniken så är den överdriva vikten på flytklumpen en förutsättning för att det ska vara möjligt att få ut leadcoretafsen + en hantelögon försedd fluga. Här snackar vi mer viktfördelning än tapering :-)
 8. Baron

  Förvaring klumpar och linor?

  Loops fodral använder jag till klumparna. Har 1 - 2 fodral till varje spö som då också är märkt. Enkelt och snabbt att få med sig rätta linorna till respektive spö när det bara är att packa ner rätt fodral. Systemet man hade med färgkodningen var perfekt ! Enhandslinorna (hela linor) har jag på rullarna och extraspolarna. Så pass bra kvalité på linorna i dag att man slipper linminne om de ligger kvar på rullen.
 9. Baron

  Flygresa och utrustning

  Rekommenderar inga flugaskar, flugrullar eller spön i handbagaget. Brorsan höll på att missa anslutningsflyget till Kuba från Paris pga att han hade flugrullar i handbagaget och det var tydligen för mycket lina !!?? Vet i tusan vad det är för fara med det, men tydligen finns det vissa länder som sett det som något hot !!! Har bara kameror, dator och annan känslig utrustning i handbagaget. Dyrt som tusan har det också blivit att checka in extra bagage som en spöväska. Kostar ett par tusen om det blir några flygbyten. Hädanefter blir det bara flerdelade spön som ryms i storväskan som checkas in.
 10. Baron

  Laxtunneln i Fällforsen, Lögde

  Jag tror Lögdeälvens FVO har uppgifter några år bakåt i tiden.
 11. Baron

  Laxtunneln i Fällforsen, Lögde

  663 fiskar passerade i fjol. Av det var ca. 70 % lax. // Per B.
 12. Det var verkligen tråkiga nyheter. En man som verkligen levde för Emån och som jag är glad att jag fick träffa. // Per
 13. Baron

  Vattentät ryggsäck

  Köpte en i somras och är hur nöjd som helst. Fungerar perfekt som handbagage vid flygresor samt till dagsturer och rymmer då extra kläder, lite större systemkamera med någon extra glugg + lite annat. Har ett bra bärsystem som går att minimera. Känns väldigt robust och tålig utan att bli för tung och klumpig. Rekommenderas.
 14. Baron

  Lars Lönn

  Skulle gissa 6, 7 eller 8. Det var mest i dessa klasser han byggde spöna. Prova en 7:a och känns den för tung eller lätt så går du upp eller ner på nästa lina.
×