Hoppa till innehåll

Sunray

Edgemember
 • Antal inlägg

  1 953
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  15

Sunray last won the day on January 13

Sunray had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

433 Excellent

Om Sunray

 • Placering
  Frontline Member
 • Födelsedag 1957-08-21

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Göteborg

Senaste Profil Besökare

3 986 profilvisningar
 1. Sunray

  Lpxe switch 11" #8-9

  Har kört detta spö till enhands lax och HÖ i mer än tio år och det är inga problem att kasta stora flugor. Överhands funkar kanon men kan naturligtvis bli lite tröttande efter 5-6 timmar. Skulle nog själv valt ett spö runt tio fot om det skulle användas enbart till gädda - däremot föredrar jag längre spön till laxfisket för att lättare hålla upp över hindrande vegetation och annat.
 2. Jag ställde ungefär den här frågan för flera år sen men sen dess har många medlemmar försvunnit och många nya tillkommit... Så alltså - vilken är er egen ultimata drömfisk? På fluga då naturligtvis! 🙂 Lax över 20 kg? Havsöring över 12 kg? Brunöring över 8 kg? Harr över 2 kg Gädda över 20 kg? Karp? Mört? Abborre? Lake? Gös? Hälleflundra? Ska jag själv välja en enda så blir det en havsöring över 10 kg på torrfluga i en kristallklar norsk västlandsälv. Sen kan jag dö lycklig.
 3. Jag ska ju erkänna att jag inte känner till älven så det blir ju ett teoretiskt resonemang, men ditt förslag på ett enhands + ett tvåhands låter nog som ett klokt val.
 4. Regel nr 1 vid allt laxfiske: Ta med all utrustning som du kan bära eller som får plats i bilen. Du vet aldrig vilka förhållanden som bjuds - det kan gå fort från mer eller mindre torrlagd älv till storflom. Eller tvärtom.
 5. Sunray

  Kolla fåglar i helgen?

  Min kompis Daniel har en liknande pragmatisk hållning till fåglar: Liten fågel - Gråsparv Mellanstor fågel - Mås Stor fågel - Svan Det blir onekligen lite enklare...
 6. Sunray

  Kolla fåglar i helgen?

  Du är inte ensam... 🙂 Men just nu hukar nog de flesta pippisar i skydd, satan vad det snöar...
 7. Sunray

  TSD Argentum

  https://www.fiskejournalen.se/dags-for-havsoringens-dag-med-fullspackat-program/
 8. Sunray

  TSD Argentum

  Tellis kör ju sin havsöring-minimässa nu på lördag, ute på Säve Flygplats. Det vore väl en smart idé att åka dit - han har garanterat en bibba av sina spön med sig och det finns säkert tillfälle till provkastning. Sök på "Havsöringens Dag" på ansiktsboken så hittar du all info.
 9. Sunray

  Hardy Marquis hård broms

  Aha! Jag ser att du har ett exemplar av den allra första utgåvan av Marquis, där bromsen består av detta "plastband". Det brukar ( tyvärr ) betraktas som en sämre broms pga att plasten kan ge upp eller gå sönder under en längre, intensiv fight, det var därför Hardy bytte bromssystem fort som ögat... Jag är lite överraskad över ditt problem - hård broms är normalt inget man förknippar med sådana här klickbroms-rullar, snarare tvärtom, bromsen är mest tänkt att enbart förhindra överlöp och resning av linan, bromsar gör man ju med handen. Vad gäller klacken så brukar man normalt få ta ut den och vrida den så att det som var "utsida" istället blir "insida" om man ska ändra från höger- till vänstervevning. Det kan inte vara så att du bara har trott dig ändra till vänstervev? Alltså bara ändrat positionen på klackens spets? Då har du ju i praktiken gjort fel men rätt - du har minskat bromsverkan men har fortfarande högervev...
 10. Sunray

  Hardy Marquis hård broms

  Först o främst - kolla så du har vridit det lilla svarta bromsvredet till "minsta" läget. ( sorry om det låter självklart ) För det andra - om båda bromsklackarna ligger på ( den "vassa" delen av bromsklacken riktad in mot centrum ). Om så är fallet så vrider du helt enkelt bort den ena åt sidan. Normalt sett är det förts o främst den klack som sitter "längst fram" i riktningen mot spöt som skall tas ur funktion. Skulle inte det hjälpa så kan man också klämma ihop det fjäderstål som då påverkar den återstående klacken, så att den då inte trycker lika hårt.
 11. Sunray

  Fiskeminnet jag aldrig kommer glömma

  Den här tråden blev ju också ganska trevlig: Förresten dWall - ditt inlägg är ju en härlig historia men vad med den märkliga "textindelningen" med plötsliga radbyten som gör den lite lätt hackig att läsa... Nåt tekniskt problem?
 12. Sunray

  BarFly IV - Göteborg - 11 jan

  Nästa år vid samma tid. 🙂
 13. Sunray

  Bruten topp

  Sätt på toppöglan igen, du märker ingen skillnad. 🙂
×