Hoppa till innehåll

Sunray

Edgemember
 • Antal inlägg

  1 935
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  14

Sunray last won the day on December 1

Sunray had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

415 Excellent

Om Sunray

 • Placering
  Frontline Member
 • Födelsedag 1957-08-21

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Göteborg

Senaste Profil Besökare

3 915 profilvisningar
 1. Sunray

  Must-have flugor och storlekar

  Havsöring på kusten? Liten Magnus, mellanstor Magnus, stor Magnus. Klart. 🙂
 2. Sunray

  Krokhållare eller inte

  Du slår ju inte runt den vassa rullfoten utan i en "böj" runt om hela spolen. 🙂
 3. Sunray

  Krokhållare eller inte

  Hoppas innerligt att alla tillverkare tar bort den där förb***de irriterande krokhållaren! Den går inte att använda utan att veva in tafsen i toppöglan, dessutom sitter den just precis där man har handen när man bär omkring på spöt. Det är ju bara att slå tafsen om rullen och sen fästa i nedre spöringen.
 4. Sunray

  Mothugg havsöring i älv

  Bara lyfter lugnt o bestämt när jag känner tyngden. HÖ hugger oftast så häftigt att den oftast fäster sig själv, nåt direkt mothugg behövs ytterst sällan.
 5. Sunray

  The Perfect 4" Hardy Bros.LTD?

  Om den är fiskbar?? Tja, om världens mest kända rulle, som tillverkats så gott som oförändrad i mer än hundra år, som landat hundratusentals fiskar världen över, som använts av tiotusentals fiskare inte skulle hålla måttet, då vet jag inte vilka krav du skulle ha... 😄 Dessutom ser din rulle ut att vara i väldigt fint skick - bara att tillsätta lina, vatten och lax!
 6. Sunray

  switch eller tvåhands??

  Tycker mest det är enhands backhand spey som strular då...
 7. Sikaflex bygglim. Sitter 100% i många år. Se bara till att du får den "svarta" varianten, det finns tydligen flera olika varianter under samma varunamn men jag minns inte om de också har ett "extranamn" utöver just Sikaflex. Fyll skorna med tidningspapper för att hålla volymen, limma på sulorna och vira sen runt ordentligt med eltejp eller silvertejp tills dess det stelnat. Har använt detta på många sulor under ett par decennier - limmet är fortfarande mjukt o följsamt när det stelnat och det lossnar ALDRIG.
 8. Sunray

  Frödin visar vägen

  Tror redan det finns färdiga planer på en fundraiser på FB om det blir böter.
 9. Sprillans nya Simms Headwater vadarskor strl 11/44 med filtsula. Säljes pga felköp. Jag kan tyvärr inte byta eftersom butiken har slagit igen. 1400 kr + frakt 140 kr spårbart. PM eller ring 0705- 611 320
 10. Sunray

  Havsöringslek 2018

  Jag var ute på flera platser i Svartedalsområdet igår, men det var helt tomt... Inte en fisk att se på annars kända lekplatser. Väldigt lågt o klart vatten med stora högar av löv osv i de mindre bäckarna, men hyggligt med vatten i själv Anråseån. Vid kvarndammen i nedre Anråse såg jag en enstaka fisk som gick genom trappan, men där hade min kompis sett hyggligt med både lax o öring för en dryg vecka sen i samband med regn o högre vatten. Det känns som vi får vänta en vecka eller tio dar....
 11. Sunray

  Havsöring på torrt

  Sorry om jag var övertydlig och mästrande. Det var inte min mening men jag ser i efterhand att det blev så. Ber om ursäkt, som sagt.
 12. Sunray

  Havsöring på torrt

  Där är vi alla när vi börjar med nya grejor.
 13. Sunray

  Havsöring på torrt

  Hehe… Du får ursäkta mig men så som "gamling" slås man ibland av er ungdomars historielöshet... 🙂 De två metoder du funderar på har jag väl aldrig hört att de skulle vara direkt framgångsrika på HÖ, möjligen då alltså Riffling Hitch i vissa älvar. Däremot har renodlat torrflugefiske en mer än hundraårig tradition i Norge och lär enligt historien ha börjat när Major Archie Morrison i Aurlandsälven en dag råkade ut för en häftig svärmning av rödbruna flygmyror. Han testade att imitera och det fungerade galant - så galant att torrfluga under dagtid så småningom blev den enda "gentlemannamässiga" metoden för HÖ. Likaså i närliggande Laerdalsälva dit metoden snabbt spred sig. I början var det alltså rena insektsimitationer men snart visade det sig att stora, buskiga flugor ( strl 4-8 ) i svart, grått o brunt verkade fungera bäst. Allra mest kända blev flugor av Olaf Olsen från Laerdal som bands av ekorre- och grävlinghår och som hade ett typiskt utseende med "horn" i fronten för att balansera bättre i snabb ström. Den synnerligen välkände författaren Jan Johansson från Kungälv ( känd för oss äldre som läste böcker och inte tittade på You Tube ) har skrivit omfattande om just torrflugefiske för HÖ i sina böcker, och jag tog mig friheten att fotografera av ett par bilder från hans böcker så du kan se lite hur flugorna ser ut. Du får ursäkta bildkvaliteten.
 14. Sunray

  Havsöring på torrt

  Efter drygt trettio års havsöringfiske i Norge, och kanske tusentalet örret, måste jag erkänna att jag aldrig fått en enda HÖ på riktat torrflugefiske. ( alltså definierat som uppströms kast med fridrift, inte stripade flugor/bombers eller riffling hitch ). För mig är HÖ-fisket till 99% ett mörkerfiske och lämpar sig därför dåligt just för torrt. Riffling Hitch funkar märkligt nog inte så vidare i min stamälv, möjligen pga att den normalt är väldigt kall, men jag har kamrater som ofta har strålande fiske på just den metoden i mörker. Bombers och foamflugor har jag fått lax på, aldrig HÖ. När jag tänker på torrfluga till HÖ så tänker jag på dagtidsfiske i kristallklara vestlandsälvar - Laerdal och Aurland som exempel - där man sight-fiskar på riktade fiskar med ganska stora o buskiga torrflugor. Trots några års fiske i Laerdal har jag inte riktigt hittat "den där" fisken, så mina tester har varit ytterst begränsade och resultatet noll. På hemmaplan i Sverige skulle jag aldrig tänka tanken att slösa bort min fisketid i Em eller Mörrum med torrfluga, däremot vet jag att några specialister i Danmark har stor framgång med rena torrflugor och foamflugor ( Chernobyl Ant, Foambagggar i ganska små storlekar) i framförallt lite mindre åar och relativt nära mynningen.
×