Hoppa till innehåll

andersg

Members
 • Antal inlägg

  164
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  1

andersg last won the day on May 21 2016

andersg had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

19 Good

Om andersg

 • Placering
  Advanced Member
 • Födelsedag 1956-12-04

Information

 • Kön
  Man
 • Intressen
  Flug fiske och ute liv.

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  stiggranbom@gmail.com
 • Telefon
  0703011501

Senaste Profil Besökare

1 381 profilvisningar
 1. andersg

  Echo glasfiber

  Enda nackdelen jag har upplevt med mina spön att dom känns topp tunga med lätta rullar, Dry Fly kändes inte bra men en LOOP 1,5 med mera vikt kändes helt ok.
 2. andersg

  Echo glasfiber

  Det böjer sig betydligt mera än grafit spön med fisk i samma storlek, har mest fiskat klass 5 spöet och känner mig trygg med 0,12 i spetsen på tafsen. Tror att den stora fördelen vid fisk drillning blir på nära håll4-5 meter och kortare.
 3. andersg

  Echo glasfiber

  Har ingen aning om vikten på Big water, dom är inte märkbart snabbare jag skulle kalla det för mera distinkta. har en i klass 4 och i klass 5, för mig är det som grafit spöna man köpte för ca 30 år sedan. Känns som man har oändligt gott om tid för kast rörelserna, underhands kasten går av sig själv. Rio Dart flyt till klass 5, Loop oppti flyt till klass 4.
 4. andersg

  Echo glasfiber

  Har fiskat med ett sådant spö, inget större fel på det för dom pengarna men det kändes som ett glasfiberspö den äldre modellen så gillar du dessa spön så är det ett bra val i mindre vatten. Men jag bytte till ett ECHO Big Water Glass i samma klass, fortfarande ett spö med glasfiberns alla fördelar men finns en del reserv kraft i det spöet och mera distinkt i sidled.
 5. Hej! Vill inte Mats ha din MPX så är jag intresserad. Mvh Göran.

 6. andersg

  Skjulina ”vanlig” nylon

  Har provat några vanliga nylon linor som skjutlina nu har jag Berklelys ,0,70 mm till 15 fots laxspöet före det Biltemas 0,70 mm. Båda fungerar väldigt bra, tror man väljer en lina som är lita mjukare för att ha som skjutlina.
 7. andersg

  Vridbar rulle.

  Sett filmen på denna rulle och jag tänker det måste bli en rejält tvinnad skjut lina oavsett lekandet som visades på filmen. Eller tänker jag fel, vad säger du Staffan Dahlbom?
 8. andersg

  Råd om glasfiberspö

  Nu har jag inta kvar Hardy spöet men rekomenderar det!!
 9. andersg

  Råd om glasfiberspö

  Har ett Hardy Sintrix glass 7,6 lina 4 till salu för 2650 skr spöet bara provat för att hitta rätt lina i 30-40 minuter.
 10. andersg

  Rulle till Orvis Superfine 7'6 #4 ?

  Har en sådan rulle och provat den på mitt Hardy Sintix glass 7,6 #4. Rullen passade verkligen bra till det spöet. Spöet skall säljas om du är intresserad.
 11. andersg

  Val av lina till loop q-series 9. Wt4

  Dom linor jag pratade om är evotech 85, med en klump på 8,5 meter och en lite grövre skut lina mot klumpen så går det bra att hålla ca 9,5 meter i luften vid överhands kast.
 12. andersg

  Val av lina till loop q-series 9. Wt4

  Kör LOOP Evotech i klass 4, 5, 6, och 8 så nöjd med den funkar verkligen bra till undehands kast och saknar inte längder som en längre klump teoretiskt kan ge
 13. andersg

  Big game som skjutlina!?

  Har använt Biltemas 0.70 nylon lina då den fans 300 meter för nästan inga pengar och den har fungerat alldeles utmärkt. Tror att alla nylon liner som är lagom styva gör jobbet utan problem.
 14. Hej, har set någonstans att det går att få bättre broms i en LOOP Evotc clw 5-8.. genom att montera broms belägg från en annan modell av LOOPs rullar. Någon här som vet något?
 15. andersg

  Loop opti coast "problem"

  Nu blev det fel, det är GL Ultra Compact Floating som jag menade. Modell 7/8 18 gram till mitt RSi 907.
×