Hoppa till innehåll

caran672

Edgemember
 • Antal inlägg

  1 292
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  2

caran672 last won the day on May 1 2017

caran672 had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

96 Excellent

Om caran672

 • Placering
  Frontline Member
 • Födelsedag 1984-08-02

Information

 • Bostadsort
  Stockholm

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  carlaxel.andersson@gmail.com
 • Telefon
  0735570762

Senaste Profil Besökare

2 293 profilvisningar
 1. Varför så få laxfiske inlägg?

  Havsöring på kusten. vid bindstädet research och idéer för kommande säsong. Planering. Själv tynger det som allra mest när säsongen precis slutat. Då är det nästan ett år kvar till nästa gång
 2. Bråviken

  Det är nog inte så många fiskar som gått upp än. En och annan i de större åarna kanske. Fisket är nog svårt fortfarande med de höga temp. Inte omöjligt men fisken kan hålla sig långa stunder ute på frivattnet. De verkar ägna mer tid inne i den grunda strandzonen när vattnet blir ordentligt kallare. Men det är inte lätt att ställa upp några absoluta regler för öring. Det blir mest tumregler.
 3. Lite tankar kring C/R

  C&r tror jag är bra för bestånden i sin helhet. Även med en del fula baksidor som innebär att vissa fiskar lämnas åt en säker död. För sett till "hela beståndet" som är utsatt för hårt fisketryck bör fördelen av flertalets övelevda återutsättning överskugga viss andel fisk som dör. Etiskt är det det ett dilemma som jag ser det , om man med gott samvete kan ställa beståndets gynnande mot enskilda fiskars lidande och eventuellt slöseri på fisk som årersätts till hyfsat säker död. Tror dock att en rätt stor majoritet överlever, men allt beror på omständigheter för den enskilda återsättningen och fiskens övriga hälsostatus. Att leka med djur och sportfiska för att vi tycker det är kul kan nog vara svårt att vinna gehör för från utomstående. Det låter onekligen rätt egoistiskt och likgiltigt mot fiskens del i leken. Ändå är det just vad jag håller på med och tänker inte sluta, trots insikten. Väldigt motstridigt förhållingssätt och jag kan inte göra det mer begripligt för en icke fiskande utomstående som tänker på fiskens väl. Jag kan möjligen säga att fiskbestånd -sett till helheten tjänar på att många vill fånga dom och samtidigt verka för att beståndet håller sig livskraftigt. Jag tycker att en del laxar bör aldrig sättas tillbaka om avsikten är att de ska överleva. De kan vara allvarligt skadade av kroken i gälen och blöda illa. Sätter man ut sådan fisk så är det nog till ingens nytta. Får man ta en sådan lax i vattnet man fiskar är det bättre att anpassa sig till läget och avliva. Nån slags flexibel C&R. Mer studier som följer upp överlevnad och gärna med info om just omständigheter vid fångsten. Lång/kort drill. Lyft och foto, vattentemp, hur illa satt kroken osv. Så ur ekologiskt perspektiv är c&r nog bra. Tror jag! etiskt är det.. ja inte utan problem i alla fall.
 4. Jag har slutat läsa fisketidningar. Det var självklart förr och jag fick hem nåde Fiske för alla och Fiskejournalen. Sista tidningen var Chasing silver som är ett laxfiskemagasin på engelska. Men nu är det som sagt slut på tidningarna. Intresset vattnades ut eftersom artiklarna inte kändes speciellt passande. Antingen var de för mycket målgrupp nybörjare eller så hade jag läst typ samma artikel förr. I en annan årgång. Reportage var alltid mer intressant eftersom de gav vissa personliga avtryck och perspektiv. Jargongen kunde variera från det vanliga tonen i fiskepressen. Jag kan ibland köpa ett lösnummer för att jag ser att nån skrivit om ett fiske eller en plats jag själv har anknytning till men ofta blivit bevsviken på att artikeln aldrig tillförde nåt jag inte redan visste. Antar att beroendet lösnummerförsäljning drivit fram en viss typ av säljande utformning. Vad är utmärkande för era nästa fiskeartiklar? (om man undantar personporträtt med profiler eller utrustningsartiklar)
 5. Scandinavian fly lines?

  Nylontafsar 9 fot är absolut ok.
 6. Värsta sjunket som finns?

  Vad ska du fiska för nåt egentligen?
 7. Bråviken

  Nytt PB från bråviken i helgen. Fisken är odlad, troligen gullspångare från strömmen. Vägd i ett c&r kitt till 6 kg men kittet vägde 6 hg.
 8. Sunray shadow

  jag kör ibland kombo med lång fin räv och get. Knippe vit buck tail först sedan lika lång räv, ganska tunn vinge och en sedan överst en längre get. Ibland tre påfågel herl överst fin get är kanonbra. Ful get är riktigt tråkig Limmar alltid baken på trekoken till Sunray för minska trassel.
 9. Instagram, vad heter ni?

  Carlaxel2 det är ett öppet konto. Ska lägga upp en hel del fiske torsdag till söndag då vi kör en liten havsöringexpedition!
 10. Mellanlägg

  Kör helst inte mellanlägg men eftersom jag inte är ett kast-ess så blir det ett mellanlägg om kastet är lite mer krävande. Jag har inte upplevt att fisket påverkats av om det kastas ett mellanlägg eller inte. Inte i "normala" laxpooler där det strömmar på bra. I vissa laxveckor har jag fiskat på vall som krävt, av mig, i princip konstant ett mellanlägg och det nappade ändå. Sedan hamnar ju inte mellanläget så långt ut i poolen och fisken man fiskar flugan över har nog inte brytt sig. Fisken som stod under mellanlägget kanske gjorde det.
 11. utsläpp i pjältån Östergötland

  Det får nog tyvärr ske hur många gånger som helst. Oändligt antal misstag accepteras av kommunen. Jobben och industrin är tydligen viktigast när det kommer till kritan. Pjältån kan offras till förmån för Sweprols verksamhet! Det är Norrköpings tydliga budskap. De får gärna snacka politiskt jävla skitsnack men avsaknaden av konsekvenser för företaget är det tydligaste beksked man kan få. Skitdåligt och förjävligt
 12. Surgeons loop vs perfection loop?

  Alltid perfektion på tafsen. Den är rak. Lätt att knyta. Hållbar. Aldrig haft anledning att ångra knutvalet. På backing kan jag göra annat. Spelar ingen roll om den blir lite sned. Brukar nog göra en trippel kirurg då.
 13. Tjust skärgård

  Idag var jag och leopardbotten iväg på jakt efter vinteröring i Tjust! Planen var att åka tidigt och fiska mjuka grunda bottnar! Vädret gav också bra förhållanden med plusgrader och sydostlig vind! Vi åkte ruggigt tidigt och var framme nästan en timma innan första grynigsljuset. Men det startade bra. Längst in i en grund vik med frisk pålandsvind hög min första strax efter att ljuset kommit fram denna gråa dagen. leopardbotten trodde på gädda men jag hade en bra känsla att den ganska slöa kämpen i andra änden nog kunde va en öring! Visst var det så! En kanonfin vinterfisk på 70 cm / 3,6 kilo kom fint in i håven. En av de finare jag tagit på fluga. Fisken tog riktigt grunt. Kanske bara tre-fyra decimeter. Dyig botten. Fisken var finklippt så den fick följa med hem. Platsen ger inget mer och innan lunch byter vi ställe. Leopardbotten går till höger och jag till vänster. Vänster var lite bättre för en bit bort kan jag landa dagens andra men det var tyvärr en 35 cm knatte. Båda fiskarna på nya vita zonkern. Dagen fortsätter med nytt platsbyte efter en tids händelselöst nötande i snöfall och kall snålblåst. Men det hjälper inte och vi åker hemåt. Imorgon kör vi igen!
×