Hoppa till innehåll

caran672

Edgemember
 • Antal inlägg

  1 285
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  2

caran672 last won the day on May 1

caran672 had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

95 Excellent

Om caran672

 • Placering
  Frontline Member
 • Födelsedag 1984-08-02

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Stockholm

Senaste Profil Besökare

2 105 profilvisningar
 1. Jag har slutat läsa fisketidningar. Det var självklart förr och jag fick hem nåde Fiske för alla och Fiskejournalen. Sista tidningen var Chasing silver som är ett laxfiskemagasin på engelska. Men nu är det som sagt slut på tidningarna. Intresset vattnades ut eftersom artiklarna inte kändes speciellt passande. Antingen var de för mycket målgrupp nybörjare eller så hade jag läst typ samma artikel förr. I en annan årgång. Reportage var alltid mer intressant eftersom de gav vissa personliga avtryck och perspektiv. Jargongen kunde variera från det vanliga tonen i fiskepressen. Jag kan ibland köpa ett lösnummer för att jag ser att nån skrivit om ett fiske eller en plats jag själv har anknytning till men ofta blivit bevsviken på att artikeln aldrig tillförde nåt jag inte redan visste. Antar att beroendet lösnummerförsäljning drivit fram en viss typ av säljande utformning. Vad är utmärkande för era nästa fiskeartiklar? (om man undantar personporträtt med profiler eller utrustningsartiklar)
 2. Scandinavian fly lines?

  Nylontafsar 9 fot är absolut ok.
 3. Värsta sjunket som finns?

  Vad ska du fiska för nåt egentligen?
 4. Bråviken

  Nytt PB från bråviken i helgen. Fisken är odlad, troligen gullspångare från strömmen. Vägd i ett c&r kitt till 6 kg men kittet vägde 6 hg.
 5. Sunray shadow

  jag kör ibland kombo med lång fin räv och get. Knippe vit buck tail först sedan lika lång räv, ganska tunn vinge och en sedan överst en längre get. Ibland tre påfågel herl överst fin get är kanonbra. Ful get är riktigt tråkig Limmar alltid baken på trekoken till Sunray för minska trassel.
 6. Instagram, vad heter ni?

  Carlaxel2 det är ett öppet konto. Ska lägga upp en hel del fiske torsdag till söndag då vi kör en liten havsöringexpedition!
 7. Mellanlägg

  Kör helst inte mellanlägg men eftersom jag inte är ett kast-ess så blir det ett mellanlägg om kastet är lite mer krävande. Jag har inte upplevt att fisket påverkats av om det kastas ett mellanlägg eller inte. Inte i "normala" laxpooler där det strömmar på bra. I vissa laxveckor har jag fiskat på vall som krävt, av mig, i princip konstant ett mellanlägg och det nappade ändå. Sedan hamnar ju inte mellanläget så långt ut i poolen och fisken man fiskar flugan över har nog inte brytt sig. Fisken som stod under mellanlägget kanske gjorde det.
 8. utsläpp i pjältån Östergötland

  Det får nog tyvärr ske hur många gånger som helst. Oändligt antal misstag accepteras av kommunen. Jobben och industrin är tydligen viktigast när det kommer till kritan. Pjältån kan offras till förmån för Sweprols verksamhet! Det är Norrköpings tydliga budskap. De får gärna snacka politiskt jävla skitsnack men avsaknaden av konsekvenser för företaget är det tydligaste beksked man kan få. Skitdåligt och förjävligt
 9. Surgeons loop vs perfection loop?

  Alltid perfektion på tafsen. Den är rak. Lätt att knyta. Hållbar. Aldrig haft anledning att ångra knutvalet. På backing kan jag göra annat. Spelar ingen roll om den blir lite sned. Brukar nog göra en trippel kirurg då.
 10. Tjust skärgård

  Idag var jag och leopardbotten iväg på jakt efter vinteröring i Tjust! Planen var att åka tidigt och fiska mjuka grunda bottnar! Vädret gav också bra förhållanden med plusgrader och sydostlig vind! Vi åkte ruggigt tidigt och var framme nästan en timma innan första grynigsljuset. Men det startade bra. Längst in i en grund vik med frisk pålandsvind hög min första strax efter att ljuset kommit fram denna gråa dagen. leopardbotten trodde på gädda men jag hade en bra känsla att den ganska slöa kämpen i andra änden nog kunde va en öring! Visst var det så! En kanonfin vinterfisk på 70 cm / 3,6 kilo kom fint in i håven. En av de finare jag tagit på fluga. Fisken tog riktigt grunt. Kanske bara tre-fyra decimeter. Dyig botten. Fisken var finklippt så den fick följa med hem. Platsen ger inget mer och innan lunch byter vi ställe. Leopardbotten går till höger och jag till vänster. Vänster var lite bättre för en bit bort kan jag landa dagens andra men det var tyvärr en 35 cm knatte. Båda fiskarna på nya vita zonkern. Dagen fortsätter med nytt platsbyte efter en tids händelselöst nötande i snöfall och kall snålblåst. Men det hjälper inte och vi åker hemåt. Imorgon kör vi igen!
 11. Varför så få laxfiske inlägg?

  I Finnmark går idag de flesta runt med både tvåhands och ett torrflugenhands. Sett det i några år nu. Rätt ofta har folk gått all in på torrt också. Verkar faktiskt att fisken där uppe är mer benägen att ta torrfluga än i sydligare delar. Dom lokala jag pratat med om saken säger att fångsterna inte minskat egentligen även om de bytte till torrt. Dessutom fiskar de en del andra sträckor som vanligtvis inte fiskar bra med vanliga laxflugor och det leder till mindre trängsel. Stort genomslag har det fått. Själv gav jag det en ordentlig chans en helg i augusti och visst funkade torrfluga minst lika bra! En lokal där uppe sa att laxyngel lever lite längre i nordnorska älvar och blir mer präglad på insektsföda och det skulle vara förklaringen till att torrfluga fungerar så bra. Jag vet inte om det är sant. Finns det folk som får på torrt i sydligare älvar också? Har bara fiskat vald och då är ju dom andra man ser fiska lite begränsade till antalet. Jag har aldrig köpt nån bomber så kan tyvärr inte rekomdera.
 12. Varför så få laxfiske inlägg?

  Jag tar vara på förra säsongens lärdomar. Finnmark för nionde året i rad. Vecka 27 och 28. Midnattssol och massa nystigen lax i älvarna. Fick mina första på fridriftande torrfluga förra året och det blir mer torrfluga i år. Massa bombers har bundits och tekniken förfinats så de ska bli riktigt fina och bra. Även några andra för mig nya mönster som ska få mer framträdande roll på dubbelkrok och enkelkrok. Blir också avslutningsfiske sista helgen i augusti då laxen finns högt uppe i systemet och fisket sker i ren fjäll/tundramiljö. En grej jag kör tredje året och börjar bli tradition.
 13. För det priset du beskriver finns massor av bra beg spön. Du ska köpa det du trivs bäst med. Är du nybörjare ska du ha i åtanke att om du fastnar så kommer du vilja pröva och köpa många spön de kommande åren. Känn ingen press att köpa det optimala spöt första gången. Oavsett om du väljer Hardy eller guideline får du ett bra spö.
 14. Bråviken

  Det är den fluga jag kör mest med men den är också bra
×