caran672

Edgemember
 • Antal inlägg

  1 281
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  1

caran672 last won the day on March 18 2016

caran672 had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

85 Excellent

Om caran672

 • Placering
  Frontline Member
 • Födelsedag 1984-08-02

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Stockholm

Senaste Profil Besökare

2 000 profilvisningar
 1. jag kör ibland kombo med lång fin räv och get. Knippe vit buck tail först sedan lika lång räv, ganska tunn vinge och en sedan överst en längre get. Ibland tre påfågel herl överst fin get är kanonbra. Ful get är riktigt tråkig Limmar alltid baken på trekoken till Sunray för minska trassel.
 2. Carlaxel2 det är ett öppet konto. Ska lägga upp en hel del fiske torsdag till söndag då vi kör en liten havsöringexpedition!
 3. Kör helst inte mellanlägg men eftersom jag inte är ett kast-ess så blir det ett mellanlägg om kastet är lite mer krävande. Jag har inte upplevt att fisket påverkats av om det kastas ett mellanlägg eller inte. Inte i "normala" laxpooler där det strömmar på bra. I vissa laxveckor har jag fiskat på vall som krävt, av mig, i princip konstant ett mellanlägg och det nappade ändå. Sedan hamnar ju inte mellanläget så långt ut i poolen och fisken man fiskar flugan över har nog inte brytt sig. Fisken som stod under mellanlägget kanske gjorde det.
 4. Det får nog tyvärr ske hur många gånger som helst. Oändligt antal misstag accepteras av kommunen. Jobben och industrin är tydligen viktigast när det kommer till kritan. Pjältån kan offras till förmån för Sweprols verksamhet! Det är Norrköpings tydliga budskap. De får gärna snacka politiskt jävla skitsnack men avsaknaden av konsekvenser för företaget är det tydligaste beksked man kan få. Skitdåligt och förjävligt
 5. Alltid perfektion på tafsen. Den är rak. Lätt att knyta. Hållbar. Aldrig haft anledning att ångra knutvalet. På backing kan jag göra annat. Spelar ingen roll om den blir lite sned. Brukar nog göra en trippel kirurg då.
 6. Idag var jag och leopardbotten iväg på jakt efter vinteröring i Tjust! Planen var att åka tidigt och fiska mjuka grunda bottnar! Vädret gav också bra förhållanden med plusgrader och sydostlig vind! Vi åkte ruggigt tidigt och var framme nästan en timma innan första grynigsljuset. Men det startade bra. Längst in i en grund vik med frisk pålandsvind hög min första strax efter att ljuset kommit fram denna gråa dagen. leopardbotten trodde på gädda men jag hade en bra känsla att den ganska slöa kämpen i andra änden nog kunde va en öring! Visst var det så! En kanonfin vinterfisk på 70 cm / 3,6 kilo kom fint in i håven. En av de finare jag tagit på fluga. Fisken tog riktigt grunt. Kanske bara tre-fyra decimeter. Dyig botten. Fisken var finklippt så den fick följa med hem. Platsen ger inget mer och innan lunch byter vi ställe. Leopardbotten går till höger och jag till vänster. Vänster var lite bättre för en bit bort kan jag landa dagens andra men det var tyvärr en 35 cm knatte. Båda fiskarna på nya vita zonkern. Dagen fortsätter med nytt platsbyte efter en tids händelselöst nötande i snöfall och kall snålblåst. Men det hjälper inte och vi åker hemåt. Imorgon kör vi igen!
 7. I Finnmark går idag de flesta runt med både tvåhands och ett torrflugenhands. Sett det i några år nu. Rätt ofta har folk gått all in på torrt också. Verkar faktiskt att fisken där uppe är mer benägen att ta torrfluga än i sydligare delar. Dom lokala jag pratat med om saken säger att fångsterna inte minskat egentligen även om de bytte till torrt. Dessutom fiskar de en del andra sträckor som vanligtvis inte fiskar bra med vanliga laxflugor och det leder till mindre trängsel. Stort genomslag har det fått. Själv gav jag det en ordentlig chans en helg i augusti och visst funkade torrfluga minst lika bra! En lokal där uppe sa att laxyngel lever lite längre i nordnorska älvar och blir mer präglad på insektsföda och det skulle vara förklaringen till att torrfluga fungerar så bra. Jag vet inte om det är sant. Finns det folk som får på torrt i sydligare älvar också? Har bara fiskat vald och då är ju dom andra man ser fiska lite begränsade till antalet. Jag har aldrig köpt nån bomber så kan tyvärr inte rekomdera.
 8. Jag tar vara på förra säsongens lärdomar. Finnmark för nionde året i rad. Vecka 27 och 28. Midnattssol och massa nystigen lax i älvarna. Fick mina första på fridriftande torrfluga förra året och det blir mer torrfluga i år. Massa bombers har bundits och tekniken förfinats så de ska bli riktigt fina och bra. Även några andra för mig nya mönster som ska få mer framträdande roll på dubbelkrok och enkelkrok. Blir också avslutningsfiske sista helgen i augusti då laxen finns högt uppe i systemet och fisket sker i ren fjäll/tundramiljö. En grej jag kör tredje året och börjar bli tradition.
 9. För det priset du beskriver finns massor av bra beg spön. Du ska köpa det du trivs bäst med. Är du nybörjare ska du ha i åtanke att om du fastnar så kommer du vilja pröva och köpa många spön de kommande åren. Känn ingen press att köpa det optimala spöt första gången. Oavsett om du väljer Hardy eller guideline får du ett bra spö.
 10. Det är den fluga jag kör mest med men den är också bra
 11. Startade dagens fiske med första gryningsljuset. Högvatten och regn i luften. I princip ingen vind. När ljuset blev lite starkare högg det en fisk. Man blir förvånad hur lätt det är ibland. En blank liten firre som visade sig ha fettfenan kvar kunde återutsättas efter en rätt tam fight. Fisken var nog några cm under måttet men väldig fin. En timme eller så senare högg nr 2. Trodde det var en av samma modell men istället fick jag in en lite längre lätt färgad (bilden) åkte vidare till nytt ställe men där var det livlöst. Högvattnet gjorde fisket bökigt. Åkte vidare till ett tredje ställe och där var det också dött. Avslutar dagen på samma ställe som jag startade men såg bara säl. två upp är ändå inte fy skam!
 12. Aha är det nåt speciellt som föranleder nekandena? låter ju som att det skulle kunna innebära stor skada för kommersiella p&t
 13. På lördag blir det fiske för min del! Första turen sedan i våras.
 14. Jo det stämmer. Kommer ihåg för några år sedan när en kasse regnbåge gick sönder i Bråviken och jag fick nästan tvåsiffrigt på de där ställena Tyvärr var de bara 3-4 hg stora.