Hoppa till innehåll

jakobj

Edgemember+
 • Antal inlägg

  4 256
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  44

jakobj last won the day on December 26 2017

jakobj had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

647 Excellent

1 följare

Om jakobj

 • Placering
  Chuck Norris Member
 • Födelsedag 1977-11-18

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Saxnäs
 • Intressen
  Jakt, fiske

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  jakobjonasson988@hotmail.com
 • Telefon
  0706884551

Senaste Profil Besökare

5 836 profilvisningar
 1. jakobj

  Edgemedlem, men vilket yrke?

  Uppdatering: numera naturbevakare i vilhelminafjällen. Än så länge bara ett vikariat men det är ju mitt drömjobb ändå. 😀
 2. jakobj

  Lax i Spanien

  Jag har en spansk kompis, en fiskereseareangör, som gav mig info om laxfiske i Spanien som jag la in i en annan tråd på forumet nån gång. Minns inte vart men det går säkert att hitta. Han pysslar mycket med barbel på fluga också och nån gång ska jag nog ta mig ner och hänga med honom. Verkar häftigt!
 3. Någon med koll på övre gaula som kan bistå med lite stöd? Söker info om ett privat vald och huruvida det är värt att satsa på. Önskar ta detta i pm. Väldigt tacksam för hjälp!
 4. jakobj

  FrictionFly "the gamechanger".

  Finns en artikel i en gammal FiN om en man som utvecklade något liknande. Han hade linan på en vinda som var konstfullt utformad och hölls i vänstra handen och kunde stoppas ner i fickan har jag för mig.
 5. jakobj

  Hår till vinge i Frödins samurai

  Get passar bra. man behöver lite styrsel i materialet till denna fluga och get ger det på ett bra sätt tycker jag. Iallafall till de större. Till de mindre under 10cm använder jag räv. Och lyxar till det med apa på en och annan vilket egentligen känns rätt onödigt faktiskt.
 6. Sällan jag fiskar med krokflugor, men dina alster gör en faktiskt riktigt sugen att knyta på en!
 7. jakobj

  Edgemedlem, men vilket yrke?

  Jag arbetar numera vintertid med eget företag och hyr ut snöskotrar och guidar. 21 maskiner, från touring till mountain. Till det arbetar jag åt Lst som tillsynsman, rovdjursinventerare och övrigt fältarbete i fjällen året runt. Samt vid behov åt Fiskecentrum Saxnäs. Guidar jakt och fiske. Mycket trevligt arbetsliv! Aldrig långtråkigt, mestadels utomhus i skog och fjäll och större delen av året helt styrt av mig själv och väder och vind. Känner jag att jag vill jaga eller fiska när andan faller på så kan jag göra det. Har faktiskt ingenting att klaga på.
 8. jakobj

  Grova insektsätare

  Trådstarten efterfrågade ju specifikt kring svenska vattendrag och jag antar att bigsalmons inlägg främst rör sig om Kolahalvöns fiske. Jag vet inte, men jag är mycket skeptisk till att man når samma framgång och storlek på öringar med flugorna och teknikerna i våra svenska fjäll.
 9. jakobj

  Grova insektsätare

  Mina största insektsätande öringar är på torrt under vulgatatiden och så är det nog fö de flesta. Iallafall i norra Sverige. Nattsländor, ffa phryganean lockar också igång de stora ibland. I norr är det nog väldigt få vatten där de allra största äter insekter regelmässigt mer än under några få dagar per säsong. I södra Sverige är det ibland annorlunda där näringsrika vatten kan ha öring i rejäl storlek som regelbundet äter insekter under större delar av säsongen.
 10. jakobj

  Nyårslöften

  Tack, ja jag tycker faktiskt att jag kämpade på bra. Nej ingen dräkt utan raw lyftning. Bälte förstås, det är ju ett måste för att minska skaderisken. Och handledslindor för att spara lederna i bänk. Och lyftarskor givetvis.
 11. jakobj

  Våra hundar..

  Ja det är härliga hundar! har haft såna i snart tjugo år med ett tråkigt uppehåll nyss. Denna är strax över året gammal och det känns väldigt skönt att ha en finne igen. Jagade in honom nu i höst och han är riktigt lovande.
 12. jakobj

  Våra hundar..

  Här är mina nuvarande vovvar.
 13. jakobj

  Nyårslöften

  Det är väl så att om man ska nå långt får man börja tidigt! Jag var 35 när jag började och fyllda 40 alldeles nyss så jag är klart nöjd att jag tog mig så långt som jag ändå gjorde alldeles själv i princip. Hade säkert fortsatt sikta högre om jag haft nån klubb för det krävde en jäkla disciplin att dra lasset ensam i källaren de sista två åren. Men som vardagsmotion finns inget som slår styrkelyft så det får hänga med så länge man orkar.
×