Hoppa till innehåll

jakobj

Edgemember+
 • Antal inlägg

  4 273
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  45

jakobj last won the day on September 9

jakobj had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

659 Excellent

1 följare

Om jakobj

 • Placering
  Chuck Norris Member
 • Födelsedag 1977-11-18

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Saxnäs
 • Intressen
  Jakt, fiske

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  jakobjonasson988@hotmail.com
 • Telefon
  0706884551

Senaste Profil Besökare

6 111 profilvisningar
 1. jakobj

  Favoriter i repris?

  Här är dom:
 2. jakobj

  Favoriter i repris?

  Politiktrådarna från 2014... 😂
 3. jakobj

  Hilleberg Nammatj 2p bytes

  Slänger in ett alternativ till: vaude power lizard sul 1-2 har använt det mycket nu i sommar/höst och är riktigt nöjd. Ett oväder med stormvindar och regn från sidan slog vatten igenom både ytter och innertält men vinden pressade såpass att annat nog inte varit att vänta med något tält. Lätt och trevligt. Stod i valet mellan suolo, detta och några andra och känner mig iallafall inte missnöjd. Hyfsat billigt också.
 4. jakobj

  Eureka! Jag har det!

  Exakt ett sånt spö har jag! Mitt första flugspö. Köptes -87. En jävla sladderpinne är det dock.
 5. Sage Method utgår nu ur sortimentet, ha koll på reorna som

  börjar snart ex fiske.se brukar sätta ner priserna ordentlig

  om de har spöet hemma.mvh/Janne

 6. jakobj

  Varmt vatten?

  I vilhelminafjällen är det varmt och vattenbrist iallafall. Torde väl vara rätt likt. Vet ingen temp men jag badade utan pina på 900m höjd häromdagen och det säger ju en del. Behövs kyla och regn nu och ska man ändå fiska så bör man nog inte idka c&r utan bara ta sin matfisk och sen sluta. Vis av 2014 så funkar inte c&r i de vattentemperaturer som råder nu.
 7. 1. Nej egentligen inte i nämnda fall där vi, som senare påpekats, inte vet något om andra omständigheter och butikspersonalens upplevelse. 2. Som också redan nämnts: eventuella förklarande faktorer till överrepresentationen är fullständigt ointressant i detta fall. Vilket är vad som diskuteras. Ett antagande av orsak så som socioekonomiska faktorer är inget annat än ett antagande som dessutom i senare studier motbevisats. Men som sagt, det är fullständigt ointressant i detta fall då fakta säger att det är 2,5ggr större risk för stöld. ORSAKEN till att det är större risk är ingenting som butikspersonal skall utreda eller ens fundera på då det inte påverkar det faktum att överrepresentationen finns där. Den finns där oavsett orsak så att säga. Hur kränkande det än må vara så är det bara så. Med detta sagt så har jag full förståelse för att ordningspersonal lägger större intresse vid individer tillhörande problemgrupper, allt annat vore idioti. Sen om problemgruppen är en knarkande Svensson eller en snattande utomeurope hör inte hit. Inte i ett friskt samhälle med ett sunt debattklimat iallafall..
 8. Äh, varför försökte jag ens.. Visste ju egentligen precis vad det skulle leda till. Men tänkte att det vore kul med ett stickprov i edgenätet för att se om förnuftstänkande infunnit sig eller om känslotänkandet var dominerande fortfarande. Men Konstruktiv diskussion tycks fortfarande uteslutet. Nåja, det skall inte ske igen. Och jag lämnar tråden. 😐
 9. Jag antar att du menar mitt svar? Vad är fel med det? Det är rena fakta och fullständigt utan höger/vänster.
 10. Huruvida det är snyggt eller fult lägger jag mig inte i men orsaken till större misstänksamhet mot personer med utländskt utseende har vetenskapligt stöd iom BRÅ;s studie från 2005. Överrepresentationen ligger då på 2,5 vilket kan förklara varför ”man” hellre tar en titt i fickorna på någon med utländskt utseende. Risken för en stöld är helt enkelt 2,5 gånger högre och logiken säger då att för att avslöja ett brott är det just i dessa fickor man bör titta. Allt annat vore ologiskt och i längden kontraproduktivt då färre fickor kommer att innehålla stöldgods. Är det då rasistiskt och fördomsfullt att koncentrera sig på dessa kunder? Knappast, det har vetenskapligt stöd, och finner man detta kränkande är man absolut inte att klandra, men man bör kunna trösta sig med att det inte är personligt utan fullkomligt logiskt då detta rent krasst enligt den statligt finansierade forskning som gjorts är den metod varigenom man har störst chans att finna att ett brott har begåtts. Att det väcker känslor förstår jag. Men det är inte fördomar eller rasism som ligger bakom. Det är fakta. Och butikspersonal med order att försöka avslöja stölder bör inte klandras då de följer den enkla raka logiken för hur de har störst chans att lyckas med detta. Så jag tycker inte om något drev mot en butik som ovedersägligt agerat utifrån de fakta som presenterats av brå.
 11. jakobj

  Edgemedlem, men vilket yrke?

  Uppdatering: numera naturbevakare i vilhelminafjällen. Än så länge bara ett vikariat men det är ju mitt drömjobb ändå. 😀
 12. jakobj

  Lax i Spanien

  Jag har en spansk kompis, en fiskereseareangör, som gav mig info om laxfiske i Spanien som jag la in i en annan tråd på forumet nån gång. Minns inte vart men det går säkert att hitta. Han pysslar mycket med barbel på fluga också och nån gång ska jag nog ta mig ner och hänga med honom. Verkar häftigt!
 13. Någon med koll på övre gaula som kan bistå med lite stöd? Söker info om ett privat vald och huruvida det är värt att satsa på. Önskar ta detta i pm. Väldigt tacksam för hjälp!
 14. jakobj

  FrictionFly "the gamechanger".

  Finns en artikel i en gammal FiN om en man som utvecklade något liknande. Han hade linan på en vinda som var konstfullt utformad och hölls i vänstra handen och kunde stoppas ner i fickan har jag för mig.
×