Hoppa till innehåll

plind

Edgemember
 • Antal inlägg

  3 064
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  13

Allt postat av plind

 1. plind

  Rio Coastal Quickshooter

  Jag har 2st. Airflo 40+ linor i #6(sjunklinor). De är svintunga för sin klass, tror klumpvikten ligger på närmare 18g! Känns iallafall tyngre än min GL Coastal #7 och är för tunga för mina #6 spön trots att de är rätt styva(CTS). Vikterna på Rio-linorna ser väldigt lätta ut för sin klass. Provkastade en #7 idag på Strömvalls som satt på ett GL RSI.#7 Kändes bra men jag tror spöt skulle klarat en klass tyngre på linan. Tror #7 linan skulle funka perfekt på mina CTS-sexor.
 2. Försöker samla ihop alla lösa trådar här Börjar med Skåneresan i Mars. Nyss hemkommen från en helgtur till Österlen. Vi bodde på "Bengtssons Loge" i Simrishamn och fiskade just utanför stan på lördag och nere i Kåseberga idag. Efter 5 minuters fiske igår högg det... Om bilden möjligen ser lite darrig ut beror det på att jag skakade i hela kroppen! Upp kom nämligen den här: När den hävde upp hela sin kropp över ytan i akrobatiska luftsprång gick hjärtat i spinn! Några längre rusningar blev det inte utan den gick mer och "spände" som en stor gädda. Jag tog en titt på min håv när det började närna sig landning men kunde konstatera att i den skulle bara skallen rymmas så fiskepolaren Mattias fick utföra en "handlandning" Den rymdes inte i bild.... Får backa lite! Tyvärr fortfarande lite mörk i färgen och inte särskilt fet så efter mätning och fotografering fick den återvända till böjan blå. Längden var ca.80cm och vikten vet jag inte.
 3. "Sista kastet" Skål o tack för den här gången SLUT
 4. Dag 8 Sista fiskedagen. Nytt besök på flugfiskezonen i Glomma. En del och sida av älven vi inte fiskat mycket genom åren. Inte jättemycket aktivitet men några granna harrar luftades ändå. Gott med lite fiske i kortärmat efter den kyliga inledningen på veckan. Gassande sol och värme brukar dock innebära trögt fiske i älven. Märkligt nog kläcker och vakar det bättre vid lite ostadigare väder.
 5. Gott, med en pikant touch av nytjärad båt
 6. Ja, typ en ABU-rök men lite större tror jag. Den har 2 gallervåningar och 2 spritbrännare under. Typ den här; http://www.jula.se/catalog/fritid/fiske/fisketillbehor/rokskap-och-roklador/roklada-769007/
 7. Ett myggtest gjordes med ena handen insmord med MyggA och den andra med Wilmas Beckolja. Båda verkade ha en avtändande effekt på blodsugarna men minst besök fick handen med MyggA. Lite "Avec"; parmesan och Serranoskinka får avsluta dag 7.
 8. Dag 7 Lugn slappardag som behövdes efter de senaste utflyktsäventyren. Lite kvällsfiske i hemmavattnet Glomma alldeles utanför campingen. Vi fiskade på varsin sida av älven och hade båda ett ganska bra fiske. Jag fiskade mig nerför en fin djupare strömfåra med till en början magert resultat. Utvadad ca. 10m på lårdjupt vatten testades allehanda flugor. Observerade några småvak snett nerströms mig inåt land på knädjupt vatten. Testade för skoj skull att lägga en lien torr CDC där och den sögs försiktigt ner. Mothugget avslöjade genast att det inte var småfisk! En harr på runt 45cm. fick syna håvnätet. Den följdes av flera fina mellan 40-45cm, alla på strandnära grunt vatten. Johan hade haft liknande fiske på andra sidan älven. Efter fisket väntade knäckemackor med rökt öring o majo.
 9. Till de sista hotspotsens tog jag med mig flytringen på prov. Visste inte om den gick att baxa genom de täta snåren men med lite vilja och försiktighet så gick det bra! Sista platsen är ganska begränsad och egentligen optimal för 1 person. med mig i ringen så löste det sig bra och båda kunde kasta utan att trassla in sig i den andra. Johan hade flera fina påslag mitt i natten men lyckades missa alla. Jag hade bara ett men den satt där, ibland är livet rättvist Efter en spännande drill kunde jag till slut håva den och glädjen går inte att ta miste på Svårt att fota mitt i natten men det blev ok.. I gryningsljuset gick det bra t.o.m. med mobilkameran! 43cm. och i god kondition. På tillbakaväg i gryningen. Kallt som vanligt. Skulle vara spännande med en varm mulen natt någon gång. Tror de skulle vara mer aktiva då. Slut på dag 6
 10. Tack för det, blev nöjd med den själv
 11. Dag 6 Ny utflykt, nu till mål vi besökt förr. Hår såg det verkligen fint ut men det enda vi lyckades lura var en liten prickig rackare på 25-30cm. Nästa hotspot gav en något bättre fisk på ca.35cm plus matlåda och den sedvanliga ölen vid älvkanten
 12. plind

  Bonito på fluga

  Problemet är bara att det är fiskeförbud precis där fisken brukar vara.. De brukar vara där och kolla oxå!
 13. Den korta natten fortsatte med ett väldigt trevligt fiske. Vi luftade säkert ett 10-tal öringar varav en på 48cm! Merparten fick gå tillbaka men vi sparade några "lagom" matfiskar mellan 35-40cm. Från samma vatten men så olika tecknade Nöjda? Jovars..! Gryning på gång. Nu var man ordentligt mör i kroppen efter en hel dag och natts fiske plus vandringen. Återstod bara vandringen på en halvmil tillbaka.. Äntligen på rull hemåt igen i ottan stötte vi på den Norska vägrenen Under hemvägen sjönk temperaturen stundtals ner till nära 0 grader. Slut på dag 5
 14. Vi flyttade oss lite till strömmarna istället och där i den första större höljan klipper en fin öring min fluga! Djupt framför fötterna så det fick bli en halvliggande håvning Vacker fjällöring. Johan testar nästa hölja och det dröjer inte innan hans Hardy står i en fin båge :-)
 15. Het inloppström! Med ivriga fingrar valdes "rätt" fluga ut, som i mitt fall blev en liten svart buskig streamer eller snarare en stor våtfluga med maraboustjärt och små kulögon. Vi började i utloppsdelen av den större sjön. Såg riktigt hett ut men levererade ingenting.
 16. Mot helt nya mål vi aldrig besökt förut med en envist näsblod Vi hade "kartfiskat" och hittat ett avsides område som såg hett ut. En halvmil att gå i okänd terräng så ordentligt med mat/dryck i ryggsäcken och GPS gjorde gott! Efter en dryg timmes rask promenad var vi nästan framme. 3,4km. fågelvägen men 5km i praktiken. Framme, och det såg minst sagt lovande ut med finfina strömmar och sel(håar).
 17. Dag 5 Längre utflykt med fikamellanlandning i Röros. Kaffe o glass. Återbesök i en sjö vi testade med hyfsat resultat för ett par år sedan. Sjön är mycket grund på de flesta ställena. Tror man bottnar överallt utom i en mindre håla. Jag lyckades landa en hyfsad öring och några dito harrar. För Johan gick det lite sämre...
 18. Ja han till höger är ju Johan på pricken Din luring
 19. Härlig kväll! Berget "Tron" har fått nattmössan på sig Lite snacks innan harrmiddagen :-) Slut på dag 4.
 20. Jag drillar harr i motljus. Oldberghåven kom till god användning
 21. Selfie :-) Johan körde sin vana trogen uteslutande torrt medan jag gick över till djupnymf med indikator. Nymfen visade sig vara ett vinnande vapen och jag landade några fina harrar varav varsin sparades till middag.
 22. Efter matrast och foto hemma på campen stack vi ut på en kvällstur till samma vatten fast längre uppströms. Ett väldigt inbjudande läckert ställe men harrarna var inte lika bra på gång på kvällen som de varit tidigare på dagen.
 23. Sami drillar en fin harr. Johan likaså Veckans största harr fick jag här, ca 48cm. c&r. Stod ca.1m ut från land och vakade försiktigt. Tog den på en liten superpuppa.
 24. Dag 4. Fiske i ett bifflöde till Glomma med @Sami Koljonen Sami krokar en harr En av Johans harrar. Sami in action. Fisket var bra med ett flertal välvuxna harrar.
 25. "Husets öl" iår. Lite vyer från verandan Kvällsol Lite nattamat till överföring och visning av dagens bilder på Laptopen. Slut på dag 3
×