Hoppa till innehåll

Tomas J

Members
 • Antal inlägg

  79
 • Blev medlem

 • Senast besökta

Gemenskaps Rykte

1 Neutral

Om Tomas J

 • Placering
  Member

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  samot210@hotmail.com
 • Telefon
  0703806189

Senaste Profil Besökare

522 profilvisningar
 1. Tomas J

  Problem med framkastet

  Jag har tänkt prova detta men inte fått tid till det bara, men nu på fredag ska jag gå på en kastkurs så förhoppningsvis får jag min dom då
 2. Ville bara informera om att det är enhands kastkurs i Forshaga nu på Fredag den 16/5. http://nyheter.forshagaforsen.com/#post1111 Jag har själv anmält mig men det är för få deltagare för tillfället och det är risk för att den blir inställd. Jag har inget med kursen att göra eller känner den som har den utan vill bara att den ska bli av, därav denna tråd. Om detta inte är tillåtet så är det bara för admin att ta bort tråden och så ber jag om ursäkt. /Tomas
 3. Tomas J

  Problem med framkastet

  Ofta kan det gå skapligt i början av fisket då jag inte tänker så mycket på hur jag kastar men sen när tafsen inte sträcker som jag vill så börjar jag tänka på att kasta bättre, och då går det ännu sämre! Det kanske kan vara just det att jag då börjar ta i mer i vlijan att komma långt och sträcka tafsen, medans jag i början var mer avslappnad och bara njöt av att få fiska. Ska man lägga lika mycket kraft i hela kastet och inte trycka på mer i sista utlägget?
 4. Tomas J

  Problem med framkastet

  Tänkte precis starta en tråd om samma problem, men jag hakar på här om det är ok. Har fiskat i mer än 25år och kommer inte ihåg om jag alltid haft detta problem men nu de senaste åren känns det som att det blivit värre och det uppstår oftast när jag försöker kasta långt vid sjöfiske. Taftsen och linspetsen kolapsar och rullar inte ut rakt utan kommer lite i sidled vilket resulterar i att jag hela tiden får dra in ett par meter lina för att sträcka tafsen, vilket är väldigt kul då man fiskar på vak Har också alltid haft problem med att flugan hakar i linan och det händer inte bara i själva utlägget utan kan inträffa tidigare i kastet, speciellt när det vakar och man blir lite ivrig eller om det är träd eller buskar bakom som man är rädd att fastna i. Finns det någon som har kastkurser i södra dalarna? Skulle vara väldigt nyttigt känner jag att kasta med någon som kan rätta till ens fel i tekninken, vilket troligtvis är väldigt många.
 5. Tiemco har ju en speciell variant för sjunklinor. http://www.wittlock.se/sv/utrustning/kemprodukter/tiemco-linedressing.html
 6. Tomas J

  Z-Lon ?

  Polypropylengarn brukar jag använd till falskärmsflugor vilket funkat jättebra men testade lite med Antron för att den är lite glansigare och det såg väldigt fint ut, men som sagt det verkar ju vara ett matrial för våtflugor bara.
 7. Tomas J

  Z-Lon ?

  Oj då, jag som börjat binda mina parachute-dagsländor med en Antrongarn-vinge för att de ser så snyggt ut, i alla fall vid bindstädet.... Får testa Zelonet och se hur det ser ut, verkar ju i alla fall vara mer ämnat åt torrflugor än Antron är.
 8. Tomas J

  Vilken nacka ska man ha?

  En annan han före så den är redan såld. /Tomas
 9. Tomas J

  Vilken nacka ska man ha?

  Vet inte om man får göra reklam för en säljesannons man lagt ut, men om inte så ber jag om ursäkt och så får admin ta bort detta svar. Vet inte vilken färg du är ute efter heller men jag har en Brun Metz klass#1 till salu om du är intreserad av en sådan. http://www.edgeflyfishing.com/ipb/topic/150725-metz-tuppnacke-1-ny/
 10. Tomas J

  Z-Lon ?

  När jag googlade så kom Orvis US upp men de blev väldigt dyr frakt så det fick vara, men jag tänkte inte på att kolla upp UK sidan men det borde det ju inte bli så farligt frakt därifrån.Ska kolla upp det imorgon. Är detta ett väldigt nytt matrial då det inte finns i Sverige?
 11. Tomas J

  Z-Lon ?

  I senaste numret av Fly & Tie så finns det mönsterbeskrivninhg på en skada dagslanda och där används ett matrial som heter Z-Lon, men frågan är vad jag köper detta? Har letat men inte hittat det här i sverige.
 12. Tomas J

  Hårkan & Långan

  Om man gillar att fiska med armbågslucka till nästa fiskare så är ju Edsforsen bra. Var där två kvällar för två år sedan och tror jag räknade till 30 talet fiskare ute i vattnet och går man upp ur vattnet för att fika eller dyligt så har den som sitter på strandkanten och väntat tagit din plats. Kommer aldrig att åka dit igen, i alla fall inte i semestertider.
 13. Tomas J

  Frågor om HMH Spartan bindstäd

  Höjden blir perfekt och jag lyder ditt råd DanneW och kör på mellankäftsmodellen.
 14. Tomas J

  Frågor om HMH Spartan bindstäd

  Perfekt, ska nu gå och kolla om den höjden kommer passa min sekretär.
 15. Tomas J

  Frågor om HMH Spartan bindstäd

  Är sugen på ett HMH Spartan men hittar inget om hur högt städet är om det står på fot, så om någon har ett sådant så får ni gärna mäta höjden på det. Sen finns det ju olika käftar till detta städ och och den som heter micro ser ju väldigt smäcker och fin ut men på deras hemsida står det att den klarar krokar i stl. 18- 32, betyder det att den inte funkar alls till större kroksorlekar? Binder nästan bara torrflugor/nymfer i stl.12-18 så jag kanske då ska nöja mig med den lite större käften som heter omni?
×