Hoppa till innehåll

decode

Edgemember+
 • Antal inlägg

  10 478
 • Blev medlem

 • Senast besökta

Gemenskaps Rykte

4 Neutral

Om decode

 • Placering
  Classic Member

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Enträsk

Senaste Profil Besökare

5 118 profilvisningar
 1. decode

  Tafssamlare!

  Köpte mig också en Line Trap på mässan. Made in Sweden, gillar't!
 2. decode

  Köpa bambustock!?

  Stefan Löfmark kanske kan hjälpa dig, kolla: http://www.stefanlofmarksplitcanerods.se Eller så kanske det finns någon snäll spöbyggare i din närhet som kan sälja dig en stock Vart bort du?
 3. decode

  steg för steg?

  Vad sägs om: http://www.thomaspenrose.com/tonkin.htm
 4. decode

  Bedrägerihärva på Tradera

  Tråkigt för er som drabbats!! Tradera är i mina ögon ett skämt vad gäller säkerhetstänk och saknar fungerande rutiner för att minimera skadorna när bedragare härjar på sajten. Hur många anmälningar kom in denna gång innan de reagerade? Jag fick btw hem papper från kronofogden i somras angående krav på nöten bakom veivi-härvan (2011), där jag var en av de drabbade. Tror aldrig att jag kommer se några pengar men det kändes ändå bra att polis och åklagare jobbat fram det så långt som till en fällande dom.
 5. decode

  TFO TiCrX kontra Sage TCX #4 9 fot

  Har en 5a och en 8a. Femman känns som en rejäl sexa, minst och åttan är ett bra gäddspö om man vill få iväg sina större flugor en bit. Hade dom inte slutat med 7'6" 8wt hade jag köpt ett sånt också i somras när holken sprack på min då enda 8 fots 8wt kolpinne. TicrX = bra spön att dänga fluga med men sådär kul att drilla fisk på Kort men ganska exakt sammanfattning av spöserien om du frågar mig.
 6. Tack. Har varit in på Orvis, de tar £15 i frakt, lite i överkant. Rätta mig om jag har fel men är inte SA's 30lb på länken mycket tunnare än Orvis 30lb? Jag gillar inte de där supertunna snörena... Tack för att du kollade Christer. Att man ens ska behöva fråga sig fram för att hitta vanlig vit 30lb dacron i längre längd känns löjligt
 7. Jag har försökt få tag i vanlig 30lb vit dacron, typ Orvis dacron backing men inte hittat hos någon svensk butik. La order igår hos sportfish i UK och fick svar nyss att den var slut för tillfället, suck! Finns det någon svensk butik som har 300yds-spolar 30lb vanlig vit dacron på hyllan? Vill alltså inte ha nåt extra tunt, färgglatt fancy pancy. Bara vanlig vit dacron, finns det fortfarande?
 8. decode

  Tips på Chestpack/väst?

  Simms Dry Creek hip pack? Finns iof nack/axelband på den men jag använder oftast min som typ midjeväska. Stor, rymlig och bra utformad. Ganska grund och bred istället för smal och djup som chestpack'en i samma serie. Hip-modellen är en bättre pack än Dry Creek chest pack enligt mitt tycke. Den senare är 'alltid' ivägen, är för liten (eller för stor om man vill ha minimalt med prylar med ut) och dessutom svår att organisera prylarna i - blir alltid mycket leta och rota i den. Jag har en äldre modell av chest pack'en iof och vet ej om de nyaste är lika inuti... Tänk på att modellerna inte är dränkbara, "bara" vattentäta (stänk/regn osv), blir du översköljd av en våg / drar en vurpa finns risk att de tar in vatten som sen måste tömmas ur eftersom botten är tät. Men å andra sidan blir de flesta andra packs dyngsura om samma sak händer så är väl kanske inte helt relevant... Gillar inte heller packs som kräver band runt nacken, eller över axlarna a la ryggsäck heller för den delen.
 9. decode

  Solglasögon tips

  Oakley monster dog? Sitter tight, men skönt på min vattenskalle Har med vr28-lins, har funkat bra från väldigt ljusa förhållanden till skymning. Fast jag är inte helt 100 på att de fortfarande finns att tillgå....
 10. decode

  Okänt spö, experthjälp tack!

  Ser ut som en kopia på Fenwick, typ FF? Samma stil på dekorspiralen, färgen på lindningar och tippings stämmer också bortsett från avsaknad av extra svart dekor på holk och nåt mer ställe. Fast de har varierat. Inte en susning om klass utifrån bilderna. Kasta och prova, om du kan. Okända/budgetspön kan överraska, ibland genom sin förträfflighet. Andra gånger genom att de är totalt horribla... Gammalt glas brukar vara billigt i Sverige, betala inte för mycket Säger också 70-tal, alt 80.
 11. Jag har ett sånt, eller ett byggt på klingan. Skönt spö men kastar nog bäst med 2:ans lina, ev kan man t.o.m lägga på en #3 för att få det att jobba djupt även på korta avstånd! Skulle gärna kalla det UL som i ultralight snarare än 'mygg' men är väl en petitess Med tanke på priset på klingan så är det ett fynd. Jag byggde mitt med fokus på att få det så lätt som möjligt och det är verkligen underbart att kliva runt i små vatten med liten fisk med spöt och en riktigt lätt rulle. Jämfört med min 1wt HS-klinga är Finesse 1wt mycket bättre! Har för övrigt TFO Finesse i 3wt och 5wt också, bra klingor!
 12. Späd ut lacken med sprit, blanda och ha tålamod så finns inga bubblor kvar dvs applicera ingen lack när bubblor finns kvar i lackmixen. Uppstår bubblor så ändra metod för applicering. Späd lite till efter hand om så behövs så har du lättjobbad lack över hela spöt. Det härdar i alla fall, men långsammare... Tändare etc funkar bra för jämna ut långa signaturlackeringar etc men på ringarna ska man inte behöva bränna, tycker jag
 13. Blir det någon fiskedag med lite uppslutning hänger jag gärna med, om jag kan. Fiskar antagligen från kajak i så fall, men det kvittar väl. Jag var ut och paddlade lite runt Ängsö i veckan och det var bra grumligt fortfarande. Någon som vet hur ser det ut i någon annan del av Västeråsmälaren?
 14. SBS hur man kan tillverka en hyvelmall: http://www.thomaspenrose.com/form01.htm Bra, enkel bindningsmaskin / binder: http://www.wagnerrods.com/binder.html Mitt tips är att du köper båda tillverkade och klara. Visst, de kostar en slant. Men det gör materialet de tillverkas av också! Och att gnida fram en mall tar nog en timme eller två Ytterligare ett boktips: Fundamentals of Building a Bamboo fly rod http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=0881505706 Böckerna Lasse tipsade om är också riktigt bra!
 15. decode

  Riktigt bra saxar, vad ska man köpa?

  En av de bästa saxar jag köpt kostade 50 spänn. Var Runarsson som tipsade om nån herre på mässan för några år sedan som hade med sig bra saxar. Inget fancy pancy, no name men vass och exakt så in i
×