Hoppa till innehåll

es

Members
 • Antal inlägg

  158
 • Blev medlem

 • Senast besökta

Gemenskaps Rykte

8 Neutral

Om es

 • Placering
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Umeå

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  emil_sundqvist@hotmail.com
 • Telefon
  070-6558105

Senaste Profil Besökare

2 396 profilvisningar
 1. es

  Ny lina

  Kolla på Hardy Scandi rocket, liknande vikt som scandi short med längre belly samt 12 fo tips.
 2. es

  Köpråd vadare

  Mitt tips är att inte gå upp i storlek, en polare gjorde det och neoprenstrumpan veckades inne i skon=obekvämt, sen fick han snabbt nötningsskador på insida knän/smalben eftersom att tyget veckade/korvade sig. Tror han hade LTS eller om det var Guideline. Jag har ett par G4 som firar 10 tioårsjubileum nästa år.
 3. es

  Sjunklinor

  Hardy har ett eget versitip system som heter något i stil med Scandi rocket. Där finns det bodys och tippar i många olika densiteter och vikter. Sen är de betydligt billigare än Rio. De tillverkas av Airflo som även gör guidelines linor har jag hört. Annars gör guideline, Rio och SA fina linor.
 4. es

  Söker tips på bra och billig backing.

  Tackar, jag förstår vad du menar. Problemet är fortfarande att jag måste veva av all backing från rullarna. Det är flera km:(
 5. es

  Söker tips på bra och billig backing.

  Orkar aldrig fixa, det blir ju flera km av vevande
 6. es

  Söker tips på bra och billig backing.

  Jag förstår vad du menar, har själv upplevt det på en haspelrulle i barndomen. Det känns ändå som att problemet undviks om man har motstånd när man lägger på backingen.
 7. es

  Söker tips på bra och billig backing.

  Varför är det viktigt att grunda med tejp eller nylon? Jag använder ALI-flätlina som backing sen några år tillbaka och jag knyter direkt på spolen. Man sätter ändå press så backingen packas hårt när man spolar på den, så risken för att allt ska börja röra på sig känns liten. Om en fisk skulle dra ut all backing så har man nog dessutom större problem än att spolknuten skulle gå sönder.
 8. Eftersom jag inte vandra långt till mitt fiske röstar jag för filt eftersom det ger bättre fäste i vatten. Filt håller bättre för mig dessutom, hade tidigare ett par simms med gummisula och redan efter första säsongen fick jag börja limma i framkant eftersom gummisulan började släppa. Det är tråkigt att se hällristningarna som blir på stenar an skruvar/spikes/studs etc.
 9. Heja! Finns nr. 12 kvar så nyper jag dom.. Mvh Håkan. 

 10. Riktigt fina flugor. Har du en liten dubbingboll mellan tinsel och första undervingen? Är det fö r att lyfta vingen eller dölja något? det ser ut som det ligger under hacklet. /Emil
 11. MIKAC

  Sitter versitip på men den ingår inte, hahaha

 12. es

  Sawada skjutlinor ?

  tyvärr ser det mörkt ut!
 13. es

  Sawada skjutlinor ?

  Jag har tidigare mailat och frågan Ken Sawada. här kommer hans svar.
 14. es

  Färga Beiss/Golden olive?

  Lennart Bergqvist - "Flugbindning på mitt sätt" var ganska bra att läsa vid färgning om jag kommer ihåg rätt, dock har jag inte kvar boken själv.
×