Hoppa till innehåll

M.Thors

Members
 • Antal inlägg

  992
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  5

M.Thors last won the day on October 21 2017

M.Thors had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

166 Excellent

Om M.Thors

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Göteborg

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  mikael_thorsen@hotmail.com
 • Telefon
  0768009880

Senaste Profil Besökare

3 180 profilvisningar
 1. Zap-A-Gap vs. Loctite

  Tycker loctite verkar vara mycket bättre (pålitligare) än zap a gap. Det senare skall väl dock funka bättre i flugbindning på foam och dylikt.
 2. Havsöring GBg:s området

  Gott om is i Nordre älvs mynning kan rapporteras efter dagens utflykt med korvgrillning. Såg inte ens öppet vatten. Om borstmasklek nu kan ske under isen så borde det ju innebära att det blir mer till öringen (och mindre till fåglarna).
 3. Lina till nya Scott G series ?

  Ok, de du har provat har alla relativt långa klumpar om jag förstått det rätt. Du kanske ska prova en lite kortare klump som ändå inte har nån överbrutal framtapering. Stryk SA Trout som jag nämnde tidigare (längre klump även den). Kika närmare på Cortland 444 peach eller Wulff TT. Tänk även på vad rätt tafs gör för kastet, furledbyhand.com är fantastiska för fina presentationer av torrisar.
 4. Lina till nya Scott G series ?

  Vad vill du uppnå med linan? Vad ska den vara bra/mindre bra till? Som allround till ett spö med medelaktion och mer fokus på snygg presentation av torrisar än stora streamers skulle jag nog köra på SA Trout eller Cortland 444 peach. Rio Lightline kanske också kan vara nåt (har inte provat den ännu dock).
 5. Dags för swap?

  Gott att flugorna dök upp som planerat. Ursäkta förseningen. Blir kul att se Jonas fluga sen.
 6. Tack allihop! Då var jag inte helt fel ute alltså. Jag har en Snowbee Neutral Density WF5 som jag använt på kusten 3-4 säsonger och det var den jag tänkte kapa ned. Blir nog en ovanligt lång klump uppåt 12-13 meter men vikten bör bli ungefär rätt. Jag är ordentligt inkörd på linan så det blir spännande att se hur den känns med den tunnare runninglinen.
 7. Införskaffade en öglad coatad runningline tänkt till kusten. Nu saknas bara en klump. Egentligen är jag lite allergisk mot skarven som blir så det var med glädje jag konstaterade att öglan på runningline var väldigt liten och smidig. Istället för att slanta upp för en ny klump direkt funderar jag på att klippa ned en gammal WF och labba lite med. För att få öglan så smidig som möjligt hur gör jag bäst då? Funderar på att skala coatingen och göra en perfection loop på kärnan samt köra nån typ av trögflytande lim (liquisole) för att jämna ut skarven coating/kärna samt knuten. Alternativt bindtråd och superlim på kärnan, sen liquisole ovanpå. Skall som sagt inte bärgas nån lax på det utan bara små västkustöringar. Alternativt om nån har en 14 grams klump till övers? Tack för input /Mikael
 8. Dags för swap?

  Då är mina ”Polar Magnus Demons” klara (främre raden). Nr 5 fortfarande i städet.
 9. Glasfiber 2-hands

  Du får upp ytterligare några trådar om du byter ut Two hand mot Spey Rod
 10. Glasfiber 2-hands

  Googla följande fiberglass fly rodders two hand site:fiberglassflyrodders.com
 11. Aluminium är bra grejer för greppet. Har du jämfört med Simms Aluminium Cleats? Jag har kört det på kusten och är riktigt nöjd.
 12. Vandringskängor till vadarkängor?

  Här kommer ett annat förslag på något som verkar vara en lättare vadarkänga. https://www.fieldandstream.com/22-great-pieces-gear-from-iftd-2017#page-9 Soft Science terrafin. Verkar lovande!
 13. Vandringskängor till vadarkängor?

  Simms Vapor eller Patagonia är min rekommendation om du vill ha en lite lättare känga. Vapor-kängorna med aluminium cleats är såpass bra att jag funderat på att köpa dem i en mindre storlek för att ha utan vadare på kustens klippor sommartid. Relativt lätta, tåliga och just med möjligheten till cleats. Bekväma därtill. Med det sagt hade jag gärna sett några ”vanliga” outdoorskor med sula där man vet att det går bra att skruva i exempelvis Simms aluminium-cleats.
 14. Lina till sage slt

  Grattis till spöt! Är du ute efter en bra allround-lina eller mer specialiserat åt något håll? Tänker på flugstorlekar och typ, små eller stora vatten, utrymme för bakkast etc.
 15. Enhands #7 klump vs hellina

  Jag trilla dit på den där Nymph/skjutlinan idag ändå. Pyttesmå öglor lovade gott iaf. Väldigt tunn var den också.
×