Hoppa till innehåll

M.Thors

Members
 • Antal inlägg

  889
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  4

M.Thors last won the day on March 19

M.Thors had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

142 Excellent

Om M.Thors

 • Placering
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Göteborg

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  mikael_thorsen@hotmail.com
 • Telefon
  0768009880

Senaste Profil Besökare

2 767 profilvisningar
 1. Snyggaste kombon spö/rulle

  Mina kära kustgrejer
 2. Hej såg bilder på dina demon flugor undrar vad du använder för material 

   

  1. M.Thors

   M.Thors

   Hej! 

   Det är inga konstigheter :)

   stjärt: tupphackel eller lite marabou

   bakkropp: flatbraid

   framkropp: dubbing av valfri sort, gärna lite grövre syntetdubbing typ slf saltwater dubbing om den finns i önskad 

   hackel: tupphackel av lite större sort palmerhacklat över framkroppen. 

   Trevliga flugor att fiska! 

   /Mikael

  2. Mangan80

   Mangan80

   Tackar tackar

 3. Scott G uppdateras!

  Är inte både MPX och Gold snäppet tyngre linor för sin klass (och kanske därmed upplevs som lite väl tunga på ett lite mjukare spö). Vad upplevde du funkade mindre bra med MPX? Klassiska linor såsom Cortland 444, Wulff TT, SA Trout kanske kan vara nåt att utgå från? Såg dock att Scott själva rekommenderade Gold å MPX : LINE RECOMMENDATIONS SA Trout or MPX WF4, RIO Gold or Perception WF4, Airflo Elite WF4
 4. Då förstår jag bättre och med tanke på flugstorleken behöver du ju inte tyngre än en #4 lina, plus att den landar lite mjukare på vattnet. Som en parentes skulle jag vilja skicka med ett tips om furled leaders från furledbyhand- dessa landar mjukt och fint på ytan. Om det sen räcker med klassen för att landa fiskarna (i rimlig tid) lär du bli varse, samtidigt behöver du ju inte använda spöt så mycket i drillen, kör grov tafs och ögleknut. Har du kollat nåt på Epic-spöna/klingorna? http://fiberglassflyrodders.com/forum/viewtopic.php?f=32&t=46054 Har inte provat själv men de får många fina ord och att de kommer från NZ borgar väl för att det skall gå att bärga en stor öring med dem också
 5. Kan du utveckla hur du tänker med den låga klassen? Bland glas- och bambu har du ju mycket att välja på i högre klasser (#5-7) som är kortare i längd, kring en 7- 8 fot. Jag undrar om inte det är bättre om du har möjlighet på stor havsöring (i min värld fisk från 50cm och uppåt). En fyrans lina klarar inte så stora eller förtyngda flugor heller.
 6. 9ft #6

  Hej Anders! Hoppas allt är fint. Själv har jag inte haft nåt fiske att skryta om iår men några havsöringar har det blivit iaf. Jag har ett Sage RPL 690-2 som jag fiskar för sällan. Men det kanske behöver vara fyrdelat? Old school så det är halfwells handtag och trä i rullfästet samt utan butt (trots att det är en sexa). Fixar såklart bilder vid intresse. /Mikael
 7. Lä på Fyn?

  Kystflue.com får inte heller glömmas bort i sammanhanget, mycket trevlig läsning och bilder. Oavsett så tror jag ni får en god tur och inte minst får fiska på några riktigt snygga havsöringsställen. Allt som oftast känns kuststräckorna som designade för öringen. Ett tips som förkortar resvägarna är att kika på boende kring Kerteminde. Då har ni relativt nära till både östkust, västkust (på hindsholm) och nordkust (bortåt flyvesandet/egebjerggård samt enebærodde). Blir det tuffa nordliga vindar är det förstås en bit att åka ned till sydkusten men kanske kan det räcka att komma ned en bit nedanför Nyborg.
 8. Lä på Fyn?

  På seatrout.dk kan ni kika i förväg också, de specar platser och när de brukar fiska bra. Mer utförlig info finns i guideboken 117 fynske fiskepladser. Sen är Go-Fishing i Odense en mycket välsorterad och bra butik där ni kan be om tips. De har tillochmed en liten hörna med tv-skärm och googlemaps avsedd för att ge tips Niklas som jobbar i butiken och har sidan http://seatroutguidefyn.dk/ är också en hygglig prick.
 9. Lä på Fyn?

  Har varit där ett flertal gånger och det är inga problem. Det är ju inte direkt högsäsong för boenden så ni kan ju boka tätt inpå med väderprognosen i beaktande.
 10. Vilket spö till 15g skjutklump?

  Det är skillnad på #5 och #5, både när det gäller linor och spön. Utan att ha prövat sameos spön har jag förstått det som att de gör linor som håller sig inom aftm-klassningen och spön som matchar dessa linor. Om du hade haft ett styvt Sage-spö i #5 hade kanske klumpen känts mycket lättare att kasta. Men i detta fallet tror jag utan vidare att du kan komplettera din Sameo-femma med ett kraftigare spö i #6 eller #7 för tyngre linor och större flugor. Nu har du linan, kanske enklast att ta med den och provkasta?
 11. Havsöring GBg:s området

  Gott att höra! September kan lätt vara den bästa öringmånaden på västkusten. Bra vattentemp för både fisk och fiskare, fisken rör sig (man slipper springa så mycket själv) och fiskens kondition är bra. Det gäller bara att hinna ut
 12. Tack för er respons!
 13. Har inte haft ett par vanliga gummistövlar sedan mellanstadiet, men är åter öppen för tanken. Vad ska man kika efter? Outnorth som jag tänkte köpa från har några från Tretorn (Sarek S, Tornevik neo green) och ytterligare från Viking och Nokian.
 14. Outbound short, bak och fram?

  Det låter och ser onekligen ut som att du kommer få önskad effekt. Provar du så får du veta Som Sahlberg skriver blir det stor skillnad mellan det som blir klumpens bakända och skjutlinan, så att hålla lång lina i luften kommer nog vara kämpigt (vilket jag antar att det redan är med den, och kanske inte heller avsikten med linan). Alternativt säljer du linan i sitt originalskick och skaffar en TT eller liknande med önskad klumplängd.
 15. Trevligt att följa er resa Jonas! Vackra omgivningar och boende/mat verkar ju vara kanon. Hoppas fisket vänder till det bättre också. Jag har ju varit i krokarna lite men har tyvärr inget bättre tips att komma med än de ni prövat redan. Inte otroligt att den större fisken går i sjöarna, några matiga streamers där kanske?
×