M.Thors

Members
 • Antal inlägg

  832
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  4

M.Thors last won the day on March 19

M.Thors had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

120 Excellent

Om M.Thors

 • Placering
  Advanced Member

Senaste Profil Besökare

2 591 profilvisningar
 1. klumplina

  Jag uppskattar linkorgen även med flytande coatade linor även om det inte är lika kritiskt. Foam-varianten av linkorg från Futurefly är smidig, lätt och bra.
 2. 30% på Simms på Taimen.com
 3. Väldigt lite minne på den jag hade. Sjunkhastigheten var i snabbaste laget för att jag skulle vilja ha den som allroundlina på kusten. GPX hover sjunker inte alls lika fort.
 4. Tar ett tag innan man sätter proportionerna precis som man vill ha det. Själv tycker jag tellis "buntdubbing"- teknik är trevlig och framförallt snabb. Ett förslag till det längst bak (fram?) på räkorna är ju att använda dubbingen och att dra i en bunt upprepade gånger så att fibrerna lägger sig parallellt. Först ut i videon nedan:
 5. Om vi pratar flugspön så bara ett. Hade löslina i landningsskedet, denna hamnade runt spötoppen och fisken gjorde ett sista ryck... Nån gammal instegsrulle har väl kärvat ihop men Danielssongrejerna som jag oftast använder har jag inte lyckats ha sönder än peppar peppar.
 6. Ursäkta lite offtopic men nån som jämfört greppet med aluminium-ribborna med Simms alumibite cleats?
 7. Loop Greyline 590-3 fabriksbyggt komplett med tub och socka samt bägge topparna. Fiskat och ytliga märken samt mörknad kork men inget att oroa sig för. 2000:- Extraspole till loop 2 i fint skick inkl grönt fodral. 750:- Allt kan skickas mot fraktkostnad inom Sverige.
 8. Mina hemmaplatser utanför Kungälv känns också lönlösa just nu. Får se vart nästa pass blir...
 9. Denna verkar ju åtminstone till namnet vara snarlik och ha flytande skjutlina om det är önskvärt: https://www.wittlock.se/sv/nyheter-2017/rio-coastal-seatrout.html
 10. Kul att det blev nåt iaf. Jag fick nöja mig med en säl som "vakade" ett par meter från mig. Hoppade högt...
 11. Prova hala in linan med bägge händerna och spöt fastklämt i armhålan. Det kommer ge dig alla stora fiskar Skämt åsido fiskar jag gärna så. Sen är det inte fel att kasten funkar till 100% heller, tror man bränner sina chanser ibland när det plaskar till för mycket.
 12. Grattis Peke! Kul med riktigt bra grejer!
 13. Tråkigt eller ej men visst är det kul att bra grejer finns tillgängliga även i lägsta prisklass. För 20-30 år sen var skillnaden mellan billiga och dyra spön mycket större än idag. Nu är det nästan svårt att hitta dåliga grejer
 14. Tycker jag dras med lite för många avbrott längst ut i öglan på ögleknuten till flugan trots att jag gör själva öglan så liten som möjligt. Kör oftast 0,24 Riverge. Ska nog prova typ 0,28 nylon. Alternativt, och mest sannolikt, är det klipporna bakom som är boven i dramat.
 15. Har bara provat Riverge,Rio och Climax. Upplever att Riverge och Rio är bra, Climax borde jag lämnat tillbaka.