M.Thors

Members
 • Antal inlägg

  845
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  4

M.Thors last won the day on March 19

M.Thors had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

128 Excellent

Om M.Thors

 • Placering
  Advanced Member

Senaste Profil Besökare

2 652 profilvisningar
 1. Kan fixa bilder inom kort Nåt speciellt du vill att jag fotar?
 2. En liten tunn Mickey Finn är inga problem men det blir inte direkt behagligt med biffigare/tyngre streamers.
 3. Tror du passar i: Skostorlek 9 eller 10 (US) lite beroende på. Kan vara en poäng att ta den större storleken för att bygga på med en neoprenstrumpa vid behov. Storlek medium på vadarna. Kan vara poäng att köpa lokalt för smidigheten med att kunna prova och ev reklamera. Simms aluminiumcleats (dobbar) tycker jag är en billig livförsäkring på alla algbeklädda stenytor, har svårt att tänka mig att gå tillbaka till nåt annat. Vet inte huruvida de funkar i andra märkens sulor dock.
 4. Okej! Jag skulle nog säga att en niofots sexa är ett vettigt val isf. Själv fiskar jag också västkusten och alternerar mellan # 5 och 6. Oftare blir det femman som används dock, men sen fiskar jag också gärna lite mer lättkastade flugor och fiskar ogärna rak pålandsvind. Det finns mängder av bra spön för ändamålet och om du kan tänka dig begagnat finns riktigt bra grejer för mellan 1500-2500:-.
 5. Vilken kust fiskar du? Brukar du leta pålandsvind eller lä. Fiskar du mest med stora eller små flugor.
 6. Jag har inte provat någon 3-delad SP än men har en tvådelad 590 som en av mina absoluta favoriter. Jag har även haft ett femdelat 589 som var avsevärt mjukare. Det jag kunnat läsa mig till är just att de flerdelade varianterna i denna serien är lite mjukare överlag. 390:an fanns tvådelad och eventuellt även tredelad lite längre fram under åren serien fanns. Kanske nån med katalog från 94 eller framåt kan säga mer.
 7. Det där med hård och hal coating men mjukhet i linan låter suveränt! Upplever min Rio Selective Trout ungefär på det sättet och gillar det starkt.
 8. Om jag minns rätt är den klassad 4-8. Kanske dock bäst i det lättare delen av spannet då rullen är ordentligt lätt, var det 88 gram tro?
 9. Gott med kontakt iaf, äv Jag fick några små på premiären men han kammat 0 sen dess. Min teori är att de lite större hängt på de stagg/sillstim som fanns i stora mängder förra säsongen. Har man tur å springer på ett sånt lär storöringen vara där också...
 10. Har funderat på det med. Tycker jag kan korta drilltiden med håvning när det gäller lite större fisk (men sen finns ju risk för mer skador på slemskiktet). Mindre fisk, säg 35 cm å neråt, brukar jag sällan håva.
 11. klumplina

  Jag uppskattar linkorgen även med flytande coatade linor även om det inte är lika kritiskt. Foam-varianten av linkorg från Futurefly är smidig, lätt och bra.
 12. 30% på Simms på Taimen.com
 13. Väldigt lite minne på den jag hade. Sjunkhastigheten var i snabbaste laget för att jag skulle vilja ha den som allroundlina på kusten. GPX hover sjunker inte alls lika fort.
 14. Tar ett tag innan man sätter proportionerna precis som man vill ha det. Själv tycker jag tellis "buntdubbing"- teknik är trevlig och framförallt snabb. Ett förslag till det längst bak (fram?) på räkorna är ju att använda dubbingen och att dra i en bunt upprepade gånger så att fibrerna lägger sig parallellt. Först ut i videon nedan: