Hoppa till innehåll

M.Thors

Members
 • Antal inlägg

  1 135
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  7

M.Thors last won the day on September 6 2018

M.Thors had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

219 Excellent

Om M.Thors

 • Placering
  Frontline Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Göteborg

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  mikael_thorsen@hotmail.com
 • Telefon
  0768009880

Senaste Profil Besökare

3 894 profilvisningar
 1. M.Thors

  Havsöring Skåne-området

  Du står inte på samma sten och nöter väl? Min erfarenhet säger att det till stor del är en fråga om att hitta fisken. Fiska otåligt av en plats och får du ingen kontakt så snabbt iväg till nästa.
 2. M.Thors

  Vattentäta ryggsäckar

  Nån som funnit vattentätryggsäcksnirvana än? Min Patagonia Roll Top sjunger på sista refrängen (som vattentät iaf). Skulle gärna hitta någon i liknande storlek men lättare men med hyfsad slitstyrka. Bär sällan tungt så själva bärsystemet behöver inte vara så arbetat. Spötubshållare kan jag vara utan.
 3. M.Thors

  Vadarskor

  Blir det ett par Simms Flyweight är jag högst intresserad av att höra ett omdöme när du fått hem dem
 4. M.Thors

  Vadarskor

  Simms Flyweight är nya för iår och lättare än deras tidigare redan relativt lätta Vapor. Kombinera med alumibite cleats för bästa greppet.
 5. M.Thors

  Storöring på knottimitation eller gnagarfluga

  Det som stilmässigt bäst går ihop med dagens outfit! @Troutman
 6. M.Thors

  K(l)ass 5 spön?

  Eller linval?
 7. M.Thors

  K(l)ass 5 spön?

  Att #5 är ”standard” hänger väl ihop med att det är en allround linklass. Du kan presentera en torris hyfsat diskret men också få iväg en guldhuvad streamer någotsånär. Bra på mycket men inte bäst på något skulle man kunna argumentera men jag vill nog påstå att det finns en ganska stor ”sweetspot” för femman: Sjöfiske med lite större torrisar, vulgatakläckning etc Strömfiske i stora vatten med bra storlek på fisken Kustfiske med mindre flugor inte allt för blåsiga dagar. Själv är jag väldigt glad i mitt Sage SP 590-2 till sjö/ström samt Xi3 589-4 till kusten. Med det sagt är det inte ovanligt att aktion/egenskaper kan skilja sig förvånansvärt mycket mellan olika spömodeller i samma serie.
 8. M.Thors

  Skjorta eller tröja i sommarfjällen?

  Tack Troutman för årets inlägg!
 9. M.Thors

  Vilken drömfisk drömmer ni om?

  Drömmer inte direkt om någon stor fisk utan mer om att träffa tillfällena med något utöver det vanliga, inte sällan innehållandes nån slags frosseri hos fisken. För att nämna några jag gärna återupplever: En havsöringspremiär för fem sex år sen när jag upptäckte döende småfisk uppspolad på land i en vik. Några meter ut pågick kalaset och öringarna tog i vart och varannat kast. Storleken på öringstimmet kan man bara spekulera i. Jagande makrillstim som plaskar frenetiskt i ytan och rör sig så snabbt att man bara hinner få en fisk innan de är borta igen. Havsöringen går dock i släptåg och plockar skadad betesfisk. Öringens luftsprång efter lågtflygande flick- och trollsländor i skogssjön. Kvar står man med utmaningen att försöka presentera flugan som orginalet. Känslan av nål i höstack när man i december lyckas tajma några solstrålar som sätter igång en fjädermyggskläckning (med vakande öringar som resultat). Med det sagt hade jag gärna lyckats med någon färgsprakande röding eller en nystigen lax
 10. https://fishline.se/p/flugfiske/vadarutrustning/vadarskor/simms-flyweight-vadarsko-boot-vibram-steel-grey.html I sammanhanget riktiga blysänken (1120 gram för en strl 11) men kanske ändå värda att kolla upp för den som vill ha en ”vanlig” vadarkänga som sannolikt också funkar bra att vandra i. Kompatibla med cleats, något jag aldrig skulle vilja vara utan. Tillsammans med de ”tunnsockade” patagonia-vadarna ovan borde man kunna köra en mindre storlek än normalt också. Jag har gillat föregångaren Vapor starkt och kommer nog införskaffa Flyweight iår... Med det sagt- bora2 verkade riktigt bra!
 11. https://fishline.se/p/flugfiske/vadarutrustning/vadarbyxor/patagonia-middle-fork-packable-vadarbyxa.html?gclid=EAIaIQobChMIouuf4_v63wIVmOmaCh3pOAaBEAQYAiABEgLJufD_BwE Dessa har inte neoprenfot och är relativt lätta/kompakta.
 12. M.Thors

  Diskusioner kring Capricorn.se

  Tråkigt värre men tack för info. Bra att veta om att köpet genom Klarna inte är någon garanti för smidig hantering vid problem.
 13. M.Thors

  Knarr rulle ala Hardy

  Är inte Rimfly-rullarna försedda med knarr och bör kunna fås för en struntsumma?
 14. M.Thors

  Fenwick Iron Feather

  Ekar det redan sagda. Fina spön som är välbyggda, påkostade och med bra egenskaper men motsägelsefullt nog antagligen ingen raket på begagnatmarknaden. Antagligen för att märket utvecklats mot spinnspön (och få nya flugfiskare känner till det) plus allmän marknadsföringshype, the latest is the greatest. Mitt första bättre kustspö, som jag efterklokt ångrar att jag sålde, var en tvådelad niofots sjua Ironfeather. Antagligen varianten innan då den hade brunröd klinga. Djup och kraftfull aktion minns jag det som
 15. M.Thors

  Efterslag i toppen - äldre grafit - tips & råd

  Det kan inte vara idé att testa med en lite tyngre rulle då? Spontant borde det ju inte orsaka det men mest för att se vad som händer
×