Hoppa till innehåll

juxter

Edgemember
 • Antal inlägg

  510
 • Blev medlem

 • Senast besökta

Allt postat av juxter

 1. juxter

  Vad händer egentligen med Loop?

  Nu var ju inte det alls samma spö Fredrik. Det nya YL var en "påk" jämfört med original YL. Tror inte att kultstatusen fick sig en törn. Det kan ha att göra med lansering av andra produkter i samma tids spann som då tagit bort fokus från YL lite.
 2. juxter

  Har Loop gett upp 3M teknologin till Hardy?

  Det var inte bättre förr...bara det inte varit så jävligt nu!
 3. juxter

  Inloggningsproblem Mac?

  Ursäkta men det har inget att göra med malware/virus då det oftast är server sidan som generar felmeddelandet, oftast får man det när servern har för många anrop. Man kan ha problemet hos klienten också men det är ytterst ovanligt. Det har inget att göra med vilket OS eller webbläsare man har. För övrigt är länkarna till anti malware och antivirus sidorna för Windows, thegrappler skriver att han har Mac.
 4. juxter

  Begränsningar för nymffiske i Idsjöströmmen.

  Jag förstår inte att vissa inte förstår. Om ni inte vill ställa upp på de regler LÅ satt upp så fiska inte i Idsjöströmmen. Det är inte svårare. Om det skulle vara så att det inte är någon som förstår så lyft luren och ring LÅ och fråga. Det finns en uppsjö vatten i världen där nymffiske är förbjudet då man vill att fisken ska få en chans att vila sig och inte ständigt bli "retad" av flugor.
 5. juxter

  Förhandsvisning av Edge nya hemsida

  Skoj att ni kör Open Graph.
 6. juxter

  Förhandsvisning av Edge nya hemsida

  Det går, har själv gjort sådant, lägg till höger och uppe så löser det sig
 7. juxter

  Förhandsvisning av Edge nya hemsida

  Ser bra ut förutom att banners ligger i mitten. Om man kör Ad-Block blir det ett tomt fält i mitten av sidan. Bättre om detta ligger till höger där ett tomt fält inte stör lika mycket. Fontstorlekar är alltid ett krux. Lite väl tunn grad på typsnittet i drop down menyerna. Blir speciellt påtagligt då det är ljus text på mörk bakgrund.
 8. juxter

  Vem är landets 10 viktigaste flugfiskpersonligheter?

  Vem som påverkar idag så håller jag med Jon. Det är vi som konsumenter och användare som påverkar mest.
 9. juxter

  Vem är landets 10 viktigaste flugfiskpersonligheter?

  Viktigast på vilket sätt undrar jag först. Personligheter finns, och fanns, en hel drös. Alla har varit viktiga på sitt sätt, vissa har kanske gjort större avtryck än andra, mycket beroende på vilken epok de verkade i.
 10. Jo han har exakt de egenskaper som behövs för att vara programledare för ett fiskeprogram. Om Frödin och Bauer har de vet jag inte, om de är bättre fiskare - ja kanske - det beror på hur man bedömer den parametern. Mitt förslag är, eftersom du verkar fullärd, att du startar upp något liknande istället för att "gnälla" på ett forum.
 11. Har varit med om åtminstone 5 inspelningar av flugfiskefilmer och inte sett fusk en enda gång. Däremot en helvetisk massa jobb, slit, frustration och böner till gudarna att få en fisk som hugger på film. Det funkar inte riktigt som ni tror. För övrigt är William en jädrigt bra person och fullständigt fantastisk som programledare för ett fiskeprogram där de som inte är så ruskigt "duktiga" på det här kan känna igen sig. Jag vet inte hur många fiskar jag tappat själv men det är oräkneliga och det utan en kamera som går. Så sluta upp alla ni och gnäll så förbaskat. Starta ett eget filmbolag, jaga sponsorer, kontakta tv bolag i Europa och jobba häcken av er så kan vi bedöma ert resultat sen.
 12. juxter

  Pricktråden

  Det finns riktigt gammal stationär öring med väldigt få prickar vilket tyder på att det har ingenting med hur lång tid de tillbringar i vattendraget. Det har med genetik att göra och till viss del dess omgivning - Långt ner på sidan 10 http://tinyurl.com/apdx7sx Spotting pattern features in the brown trout - Academic Journals Brown trout
 13. juxter

  Öringfiske i liten å med stor fisk

  Tack Jesper! Jo det var en av "di gamle". Spent Danica på halvmeterdjupt vatten.
 14. juxter

  Öringfiske i liten å med stor fisk

  Styra linan kan bli lite knixigare men då vattnen inte är stora behöver man inte styra så mycket heller. Rollkast är inga problem såvida det inte sitter, som Flyfisher-56 skriver, något tungt längst ut. Det brukar iofs lösa sig med ett underhandskast. Angående hur stor fisk man kan ta på klass 2 och under är en diskussion jag inte ger mig in i då det kapitlet är överspelat i mitt fiskeliv. Tycker absolut du ska fundera vidare på spöet.
 15. juxter

  Öringfiske i liten å med stor fisk

  Kan tänka mig både plättar och glasfiber! Designa ett glasfiber för skånska åar vet jag!
 16. juxter

  Öringfiske i liten å med stor fisk

  Själv använder jag ett 7 fots #5, perfekt till små vatten och med tillräcklig ryggrad att hålla undan fisken från bråte och annat. Det finns stor fisk i Skåne...
 17. juxter

  Ska korken se ut så här redan?

  För er som vill nörda ner er i hur det går till: "Cork oaks live about 150-250 years. Virgin cork (or “male” cork) is the first cork cut, generally from 25-year-old trees. Another 10-12 years is required for the second harvest, and a tree can be harvested a dozen times in its lifetime. Cork harvesting is done entirely without machinery. Cork planks are stacked outdoors at the factory for at least 6 months to season. After boiling, the planks are pressed and worked by machinery. Specialized technicians begin the cutting process. A one-piece cork stopper is the highest quality. In the last phase, the corks are washed and undergo a final quality test." Länk
 18. juxter

  Ska korken se ut så här redan?

  Det är billigare att göra vinkork av syntet än av naturkork. Allt arbete är manuellt, sker oftast i karg terräng och det tar rätt lång tid att producera bra kork. Å andra sidan har man ett träd som kan leva i upp till 250 år och ge rätt många skördar. På grund av syntetkork har vissa korkskogar på Sardinien (som är Italiens största korkproducent) börjat växa igen då de inte sköts som de ska
 19. Absolut Christian, kan inte mer än hålla med. Vad jag försöker belysa lite är "glappet" i beskrivningar av utrustning och dess egenskaper. Jag har själv bidragit till en hög med "floskeltexter" om flugfiskeutrustning så jag kastar kanske sten i glashus
 20. Hur förmedlar man känsla i tal och kommunikation? När man t.ex pratar om att fiska bäcköring med #2 eller #3 vad gäller då? Pratar man om ett Fast #5 spö, som man kan kast en #2 lina med, eller pratar man om ett lätt #2 eller #3 spö med passande lina. Det är pga av detta jag inte tycker man bara kan förkasta klassning på spö. Det måste finnas för att man ska förstå varandra. ERN, AA, tröghet, recovery etc, etc... Vem förstår det som inte är insatt i det? Den som bara vill fiska för känslan (vilket kanske är grundorsaken till flugfisket) bryr den personen sig om slikt? Det är kanon att ni som kan och är intresserade av kastning, tävling och allt vad det innebär har ett språk ni förstår men jag är osäker på om ERN o.dyl är rätt väg att kommunicera med "massan".
 21. Vilket det får vara och kanske också ska men det fungerar inte om inte alla pratar samma språk. Vad händer om man säger till alla här inne att ta fram sitt bästa #5 spö med passande lina - förmodligen blir det ett stort spann? Vad är ett #5 för gemene man - det är troligen inte samma som används under tävlingar? När ni som kastar väldigt mycket (och bra) inte kan hitta ett språk hur ska vi då få andra mindre kunniga att veta vad som gäller?
 22. Lite av det jag har gått och funderat på bra länge nu. Det har stötts och blötts väldigt mycket här redan så det kanske inte tål en vända till men... Precis som Sempai skriver blir en 43:a knepig att sälja som 45:a likväl som det blir svårt att sälja in en Fiat 500 som fyrhjulsdriven. Det går inte precis att säga till kunden att "om du känner att du klarar av det och det känns bra för dig så är den fyrhjulsdriven. Lite samma ska gäller flugspö och linor. Någonstans måste man hitta fram till att ett 9 fots #5 faller inom vissa parametrar. Det blir oerhört svårt att kommunicera annars. Ni som tävlingskastar eller är extremt duktiga och intresserade av kastets fysik kan, som det verkar, heller inte komma överens. Hur ska då "gemene man" få ihop det? Om man följer resonemanget in absurdum kan man faktiskt ta bort allt vad klassning heter för att istället förlita sig helt på att det spöet och den linan passar ihop och så får man hoppas att man fått tag i ett spö som funkar till bäcken istället för till flatsen. Enligt vissas argument skulle då en kund som går in och frågar efter ett #5 spö kunna komma ut med ett som är allt från #3 - #11! Hur skulle det bli inom t.ex bilhandeln. Om jag går in för att köpa en bil med två liters motor och får svaret att det är egentligen inte motorn som man ska hänga upp sig på. Vad den är klassad som är oviktigt, det är drivmedlet som är viktigt fast egentligen är det viktigaste hur bra du är som förare. Om du är riktigt bra kan den vara allt från 1,6 - 6 liter. Jag är mycket medveten om hur linor och spö utvecklats men någonstans tycker jag man har tappat kommunikationen mot användaren av prylarna.
 23. juxter

  No Kill - sportfiskets dödgrävare?

  Det uppstår alltid problem när man ska diskutera om fiskar känner smärta då vi alltid har däggdjur som referens. En definition av smärta är att man måste förstå att man har ont för att det ska kallas smärta. Om inte är det ett reflex beteende, ungefär som när man slår på knäet med en hammare. En annan definition är att bara man får ett stimuli är det smärta. Till syvende är det nog ens egen etik och moral som får agera måttstock på om fiskar känner smärta.
 24. juxter

  No Kill - sportfiskets dödgrävare?

  Jag håller med de som ser ett kulturellt mönster i att vi här uppe i Norden kontra fiskare i Europa och USA anser att man inte ska pussa fisk. Vi är många fler fiskare idag än på Lidmans tid. Vattnen blir färre och metoderna effektivare men vår inställning är fortfarande rotad i hur gammgubbar tänker och tycker. Det tog USA ganska många år innan de fick acceptens för C&R och No-Kill. Hade inte det hänt hade det inte funnits mycket fisk kvar i deras vatten (senaste siffran jag såg fanns det runt 43 miljoner sportfiskare där över). Det är ganska ofta man hör fiskare säga ..."Ja men jag tar bara upp en matfisk då och då"...om det nu är hundra som gör det i ett vatten på ett år så blir det en ganska ansenlig mängd fisk.
 25. juxter

  Loop cross S1

  Det är lite lustigt att alla tycker att spö från USA är premium och mer kvalitet när inte mycket av det som sitter på spöet kommer från USA. Rent tekniskt ska de egentligen inte få stå "Made in USA" på spöna. "Assembled in USA" vore mer passande.
×