Hoppa till innehåll

Folo

Members
 • Antal inlägg

  228
 • Blev medlem

 • Senast besökta

Gemenskaps Rykte

8 Neutral

Om Folo

 • Placering
  Advanced Member

Information

 • Bostadsort
  Skövde

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  olofjo@hotmail.com
 • Telefon
  +46

Senaste Profil Besökare

2 848 profilvisningar
 1. Folo

  Tuber för Wiggletail ?

  Uppar denna lite. Har letat efter likvärdiga tuber som Bauers som är för wiggletail i storleken 15-20cm högt och lågt men jag har inte hittat nåt vare sig i Sverige eller utrikes. Bauers finns ju dessutom bara i fyra olika färger, tre typ gröna och en brun variant. Han behöver utöka sitt sortiment, eller skicka ett gäng flugor till mig Finns det verkligen inte nåt att köpa i just den storleken jag är ute efte ? Dom tuber jag hittar är ju oftast för stora i storleken +25cm.
 2. Folo

  Diskusioner kring Capricorn.se

  Handlade en del (oftast via telefon) när det fanns i Borlänge och Kjell hade det, bra service. Har sedan flytten norrut bara gjort två småbeställningar men dessa var det inget problem med. Den senaste var för ca en månad sen. Dä ä trökigt med krångel som vi säger här i bögda...
 3. @Bigsalmon den ledade på översta kortet såg jävla frän ut. Hur är en sån att kasta ?
 4. Folo

  Baltak?

  @magnusg haha kalas. Kan du inte bara fixa så det blir lite varmare väder i veckan så ett eventuellt fiske skulle bli lite trevligare
 5. Folo

  Baltak?

  Nån som varit förbi ån nyligen och kan lämna en statusrapport eller ev. kort hur det ser ut med is, snö och annat fanskap ?
 6. Folo

  Tuber för Wiggletail ?

  Hej. Jag är lite sugen på att testa fiska med Wiggletails. Köpte lite tuber i höstas men dessa var ju för stora och inte anpassade så håret i flugorna var så långa så det dämpade rörelsen på själva wiggletailen. Har kollat på Bauers wiggletailtuber och såg i höstas att fishline körde 3st för 225 spänn (om jag nu inte misstagit mig). Dessa kostar iaf nu 99 spänn stycket. Jag undrar om det finns nåt annat ställe som har bättre priser eller om det finns några andra likvärdiga tuber man kan köpa från nåt annat ställe ? Och nej jag har inte tänkt att börja binda gäddflugor så slipper ni föreslå det (iaf inte än)
 7. Folo

  Borttagen tråd (Android telefoner)

  En liten allmän grejj. Jag har nu Samsung Galaxy S7. Har tidigare haft S4 och S1 så jag byter inte direkt ofta. Nåt som jag märkt är hur glaset är mer och mer känsligt för varje nyare telefon jag har haft. Nån annan som tänkt på detta ? Är det en "Samsung grejj", har jag bara fått måndags-exemplar eller snålar dom bara in på komponenterna helt enkelt ?
 8. Folo

  Rekommandera en ny vadarjacke...?

  Har egentligen haft en enda "riktig" vadarjacka och det är den jag har nu, en Simms G3 Guide. Har haft den i två säsonger och är jättenöjd med den. Tål regn, den sitter bra och är skön m.m. Kan verkligen rekommendera denna. Såg förresten att Simms hade släppt nån ny nu, G3 Guide Tactical Jacket , har dock ingen aning om vad det är för skillnader. Brösttfickorna ser annorlunda ut iaf.
 9. Folo

  Vattentäta ryggsäckar

  Har själv Ortlieben i 35l och bärkonstruktionen är grym. Har den svarta och snygg är den helt klart. Dock så känner jag att nämda bärkonstruktion tar för mycket plats och det är svårt att få ner lite större grejjer i botten på ryggan. I mitt fall så skulle det nog passat bättre med nåt annat tex Patagonia Stormfront roll top då jag är mer ute efter en bättre vattentät förvaring än en rygga som ska bäras längre sträckor.
 10. Folo

  Lite tankar kring C/R

  På nåt sätt så vore det bra om man kunde skapa videos för hur man på bästa sätt gör en C&R. Inte alltid lätt förklara i ord. Jag kollade tex för Orkla nyss på orklaguide.com och där var det bara beskrivet i ord http://orklaguide.com/info/gjenutsetting.asp . Sen vill väl folk alltid kunna visa upp sin fångst när det inte är möjligt "att klubba" fisken. Fiskar lite lax själv och dom få C&R jag haft har kanske inte alltid varit helt perfekta, men förhoppningsvis så lär ju även jag mig med tiden.
 11. Folo

  Reatråden - Billigt just nu!

  Guidelines EXP4 spön ska tydligen utgå och ersättas med nåt annat tills 2018. Har sett dom säljas ut för 800 spänn på både Wittlock och Sportfiskeprylar
 12. Folo

  guideline exp4 909 & 910

  Är det ingen som har nåt att säga om EXP4 för gädda ? Duger dom tro ? Och ifall man skulle köra på ett klass 9 spö skulle då en Big Mama i intermediate klass 9 funka ?
 13. Folo

  New zealand strike indicator!

  Det var därför Gud skapade humusfärgat vatten så vi halvtaskiga fiskare kan köra med 50 cm tafs
 14. Folo

  guideline exp4 909 & 910

  Uppar denna lite då jag tänkte skaffa mig en gäddpåk. Nån mer som kan tillägga hur pass bra dom är för gäddfiske ? Min tanke är väl att köpa klass 9 spöet. Fiskar inte gädda så ofta så tycker att det kanske blir lite mycket pengar för ett Vision Big Mama eller Big Daddy Ti. Kör idag med ett Loomis GLX Classic 9.6' #8 ihop med en Guideline Pike lina i/s3 men tycker spöet inte orkar med större flugor alls. Tänkte ev. köra GL Pike lina men är lite sugen på testa en Big Mama lina. Tänkte köra på en intermediate lina denna gången iaf
 15. Som rubriken säger så är jag på jakt efter ett passande haspelset till mina grabbar på 5 och 7 år. Har pratat med en kompis som är ungdomsledare i en fiskeklubb och det som man skulle tänka på var: Rullen ska ha en kortare rullfot för att barnen ska få tag i linan lättare, ett spö på max 6 fot och att det ska vara nylonlina typ max 0,25. Det som stämmer in på detta blir väl kanske att få tag på nåt ul-set. Så har ni nåt att rekommendera eller kanske andra tips vad man ska tänka om man vill komma igång med lite fiske med sina barn ?
×