Hoppa till innehåll

salmo prutta

Members
 • Antal inlägg

  1 002
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  5

salmo prutta last won the day on March 24

salmo prutta had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

175 Excellent

Om salmo prutta

 • Placering
  Frontline Member
 • Födelsedag 1967-07-06

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Göteborg

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  rickard.bergsten@hotmail.com
 • Telefon
  0735911357

Senaste Profil Besökare

2 207 profilvisningar
 1. salmo prutta

  Havsöring GBg:s området

  Var ute i torsdags och det var lågvatten och ingen fart i vattnet, näbbgäddor och stora sillstim samt grov öring som jagade meterdjupt i värmen. Många hugg och några upp mellan 18:30 - 20:30 men sen dog det ut. Fortsatte fiska till sent eftersom det är ett sommarmaskställe men tomt och stilla. Så kan det också vara 😘. Rickard
 2. salmo prutta

  Onödigaste flugfiskeprylen ni köpt

  Hörru..! Den kan man inte leva utan. Inte om man vill vara lycklig.
 3. salmo prutta

  Edge - numera ett rent köp- & säljforum?

  Kan det vara så att det inte är säljannonserna som är problemet utan bristen på andra vettiga inlägg? Jag kan inte klaga eftersom jag inte bidrar med något intelligent själv. Ändock så saknar jag jlindengrens uppfinningar/konstverk, Sasse och Fredrik Flugarns gäddäventyr och Ingemar Jägs funderingar. Sbs:er, nya bindtekniker och -material. Det kanske speglar hela samhället. Vi har slutat med funderingar, nytänk och grubblerier och gått över till sälj och köp. Sälj och köp. Sälj och köp. Rickard.
 4. salmo prutta

  "Nätslang" för att göra egna braided loops

  Jag tror att jag har några meter sån tublina liggande i mina gömmor. Vit och ganska smal. Hittar jag imorgon kan jag skicka lite. Ge mig adressen via PM så letar jag imorgon. Rickard.
 5. salmo prutta

  Linkorg på kusten?

  Jag har byggt så många prototyper av Ikeapallar, liggunderlag, buntband och munstycken. Säkert 8-10 hembyggen genom åren. Linekurven var jag mycket nöjd med men lite klumpig ibland. Take linkorgen är jag just nu väldigt nöjd med och du får gärna låna den om du vill prova. Som förälder fiskar jag inte varje kväl... veck... inte så ofta. Bor vid Sannaplan så det är inte så långt.
 6. salmo prutta

  Linkorg på kusten?

  Jag har också kört med Linekurven fram tills nu. Den är bra, helt klart. Fast med Take linkorg så är jag snäppet lyckligare. Både till och från fisket men även under fisket är den lite lättare, lite mer följsam... Ska inte uttala mig om linbrickor men vill bara påpeka att Takes linkorg är som en mjuk foppatoffel och den går att knöla ned i packningen utan problem. Rickard.
 7. salmo prutta

  Linkorg på kusten?

  Vill bara ge respons på första inlägget i denna tråd. Fantastisk Linkorg. Knölar ned den i ryggsäcken, och den sprattlar upp helt i perfekt form. Jag slår fingrarna i kanten då jag blir ivrig av efterföljare, det gör inte ont! Den väger inget och dess elastiska band suger fast den mot höften/låret. Jag är nykär 😍😍😍. Rickard.
 8. salmo prutta

  Havsöring GBg:s området

  Viftade i dimman denna afton på västra Hisingen. En riktigt blank o fet ~40 cm högg vid kl. 20:30 på en Mallard Express. Kaffet smakade ljuvligt. Rickard.
 9. salmo prutta

  Bästa håven till HÖ vid C&R på kusten!!!

  Håv kanske inte är så skonsamt. Tänk utanför boxen och använd en kroklossare istället. Rickard.
 10. salmo prutta

  Bästa håven till HÖ vid C&R på kusten!!!

  Jag har samlat på mig lite olika håvar beroende hur/var jag fiskar. Det är stor skillnad med att stå utvadad till midjan och stå med gympaskor en meter upp på en såphal klippa. Ibland saknar jag en teleskopshåv med ca 3 meters skaft . Svåra beslut och då har man inte ens funderat över själva håven... Rickard.
 11. salmo prutta

  Reatråden - Billigt just nu!

  Man kan ju alltid skriva dit Simms med en spritpenna. Rickard.
 12. salmo prutta

  Havsöring GBg:s området

  Var runt hela Torslanda mellan kl. 9:00-17:30 och fick lika mycket fisk överallt. Noll. Några små ryck i Sillvik, kan ha varit plattfisk. En jävla massa frisk luft, tjo! Rickard.
 13. salmo prutta

  Havsöring GBg:s området

  Min första fluga blir en orange dräparmask med tratt. Viner gott i luften
 14. salmo prutta

  Havsöring GBg:s området

  Det blir till att dubba hela fluglinan och för att underlätta skjutkastet sätts kroken längst bak. Vill man nödvändigtvis ha kroken fram krävs riktigt stora spöringar och ett visst tålamod. Därefter får man låta linan ligga ett dygn i Marinella så att den imiterar giftigheten. Vid fiske anmodas långa kast, gärna uppemot femtio meter. Detta kan bli den nya Pattegrisen! Rickard.
 15. salmo prutta

  Krokhållarögla

  Har inga kroköglor på mina spön, tar tafsen ner runt spolen och upp till undre benet av linföraren. Rickard.
×