Hoppa till innehåll

salmo prutta

Members
 • Antal inlägg

  969
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  3

salmo prutta last won the day on May 2 2016

salmo prutta had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

145 Excellent

Om salmo prutta

 • Placering
  Advanced Member
 • Födelsedag 1967-07-06

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Göteborg

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  rickard.bergsten@hotmail.com
 • Telefon
  0735911357

Senaste Profil Besökare

1 958 profilvisningar
 1. Bättre glid på linan.

  Det finns Tiemco lingucka för intermediate/sjunk. Den är fantastisk, men inte på flytlinan. Tiemco lingucka för flytlinan är också fantastisk men inte på intermediate/sjunklinor. Rätt gucka till rätt lina så blir alla lyckliga. Du behöver alltså två dyra små flaskor, men de räcker lääänge. Rickard.
 2. Bättre glid på linan.

  Tiemco räcker länge och är riktigt bra MEN man behöver en till flytlinan och en till sjunklinan. Annars så antingen flyter sjunklinan eller så ligger flytlinan väääldigt lågt. Har haft mina burkar i flera år, det är drygt. Jag applicerar med en bomullspad (används till smink) som förvaras i zip-påse mellan gångerna. Torkar torrt/putsar upp med vanligt hushållspapper. Bättre att spara in på bensin, kläder och mat än fiskeprylar. Använd dina pengar till det som är viktigt. Rickard.
 3. Havsöring GBg:s området

  Otroligt! Stort gratttis!!!
 4. Havsöring GBg:s området

  Det kan ju vara så att små flugor med nätta spön och linor inte plaskar och skrämmer lika mycket som när man krigar ut stora streamers. Blåst och vågor, tungt artelleri men vindstilla sommarnätter där får man vara mer försiktig. Jag, som är allt annat än en kastguru, lyckas ibland plaska och plumsa oavsett utrustning. En kopp kaffe och vänta en stund och kasta så snyggt som möjligt efteråt är min metod. Rickard.
 5. Havsöring GBg:s området

  Jag håller med om Willy Bugger men vill gärna harkla fram en Dräparmask också. Kusligt effektiv hela säsongen!
 6. Sy egna öglor

  Tror ej att du behöver vara orolig. Att dra av en sydd ögla med ett #4 spö känns omöjligt. Försök att marklyfta ett mjölkpaket eller PET flaska med spöt så förstår du vad jag menar . 1,5 kg håller öglan för om du provdragit den. Rickard.
 7. Vision Tane eller TFO Bkv #5

  Jag har ett TFO 486 med linor #5 av olika slag. Använder det på kusten till mindre kustflugor och foamflugor. Har en rulle på 137 gram som jag tycker väger upp det bra. Känns absolut inte topptungt eller pinnigt, men linorna är väl egentligen för tunga för spöt. Fast som allt annat måste du prova det först, det är ju så individuellt hur man upplever det. För min del är det ett toppenspö.
 8. Driftbåt, någon som testat eller har en?

  Nej. Bra paddelegenskaper ger en rank och vinglig kajak då den är stilla i vattnet. Bra stabil fiskekajak med flat botten blir farlig i hög sjö och tungpaddlad. Svårt att fiska kajaksittandes. Ska du fiska från kajaken, köp en liten smidig kanadensare istället Du sitter bra på knä, kommer upp en bit, har linan framför dig på durken och den är mycket mer stabil utan fart. Mvh Rickard.
 9. Driftbåt, någon som testat eller har en?

  Svårt att förklara i ord... Tänk en kortsida av en bräda. Det blir en rektangel på 22 mm x 195 mm. Såga lister av den. Listen blir 22 mm bred och jag valde ca 6mm tjock. ( Sågklingan äter 3 mm för varje snitt och listen ca 6 mm tjock, 6+3 mm = 9mm. Sista 15mm går ej att såga. 195 mm - 15 mm = 180 mm. 180 mm genom 9 mm = 20 st lister / bräda.) Originalbrädans ovan- och undersida blir listens kortsidor, de som ligger mot varandra och som ska limmas ihop. Dessa kanter ska vara så jämntjocka och så stora som möjligt (störst limyta) så de ska ej fasas av. Angående behandling av trät innan limning, se så att järnvitriol ej påverkar epoxins vidhäftningsförmåga / inträngningsförmåga. Det känns som att torrt obehandlat trä ger starkast limfog.
 10. Driftbåt, någon som testat eller har en?

  Trät i kajaker är ju mer ett distansmaterial än konstruktionsdito. Så jag köpte det mest snabbvuxna (och därmed lättaste) granbrädorna på byggmax, 22 mm tjocka och sågade tunna strips med en lånad handhållen cirkelsåg. Några blev lite olika tjocklek på, de slängde jag men de flesta blev bra. Jag har byggt andra saker med samma metod, t ex platsbyggda hörnskåp i mjuka former. Blir rätt fräcka och väldigt unika!
 11. Driftbåt, någon som testat eller har en?

  Det är just Thule jag har byggt Träkostnaden för en kajak låg på under 200 kr men epoxin + väv gick säkert på 3000 kr... Kan du hitta en billigare sort av plast och väv så kanske det blir lite tyngre och svagare men mer vänligt för plånboken... Som vanligt är det väl billigast att köpa begagnat och laga/bygga om... men mycket roligare att bygga från scratch. Lycka till
 12. Driftbåt, någon som testat eller har en?

  Jag har byggt kajaker på liknande vis efter ritning av http://www.thomassondesign.com där kan du få lite inspiration. Att bygga med tunna ribbor av "skräpvirke" håller ned skrovkostnaden. Däremot är ju epoxi och väv dyrt. Lätt och starkt blir det dock. Rickard.
 13. Kan någon förklara denna snurrofjongen?

  Jag gjorde en egen för 8-10 år sen, av en gammal spinnarkropp + en stor vingmutter och en pianotråd som jag böjde till. Den är rätt kass men jag har inte kommit mig för att köpa någon riktig... Tror jag använder dubbingögla till minst hälften av alla flugor jag binder, bara HÖ flugor västkusten...
 14. Varför inte fler EVA foam?

  Personligen har jag nästintill fobi att ta i ett EVA handtag med torra händer. Håren reser sig i nacken bara jag skriver om det. Lika äckligt som ludet persikoskal. Nektariner och kork funkar prima. Kan det finnas fler som föredrar kork framför EVA i handen, inte pga utseendet utan beröringskänslan? För övrigt är jag normal Rickard.
 15. Spöfodral - Tvådelat spö?

  Ta ett färdigt kort kit för 4-delat spö. Såga av toppen och silvertejpa på ett lagom långt avloppsrör med ändstopp, ca 40:- på Hornbach. Inte snyggt men funktionen finns där. Rickard.
×