Hoppa till innehåll

salmo prutta

Members
 • Antal inlägg

  1 009
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  5

salmo prutta last won the day on March 24

salmo prutta had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

181 Excellent

Om salmo prutta

 • Placering
  Frontline Member
 • Födelsedag 1967-07-06

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Göteborg

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  rickard.bergsten@hotmail.com
 • Telefon
  0735911357

Senaste Profil Besökare

2 306 profilvisningar
 1. salmo prutta

  Havsöring GBg:s området

  Måste väl erkänna att jag varit ännu nöjdare med en fisk i håven, fast det var en fantastisk fisketur. Skickar med en bild på min favoräka just nu 😈. Bunden på #6 Jensen Danish Seatrout
 2. salmo prutta

  Havsöring GBg:s området

  Var ute en snabbis ikväll. Från ca 19:00 till ~20:15. Drillade ca 7-8 stycken rejäla klunsar utan att lyckas få dem i håven, största ca 2,5 kg!( Här gissar jag bara, även om de vältrar sig i ytan framför fötterna så är det ändå bara gissningar...). Ca 8-9 m/s och hög sjö gjorde sitt till. Kanonfiske även om ingen kan räknas som fångst. Tog på mörka räkor. Västra Hisingen. Rickard.
 3. salmo prutta

  9,6 fot eller 9 fot

  Ja och nej. Jag tycker mycket mer om mitt 8'6", vilket är ytterligare en halv fot kortare, än mitt 9'. Men om jag förlänger mitt 8'6" en halv fot med en lång butt så påverkar väl det mindre än att toppdelen blir en halv fot längre. Så det är ju inte alltid totallängden som är avgörande utan själva spöets egenskaper. Personligen kastar jag i stort sett bara överhandskast vid kust och i sjö och uppskattar "kortare" spön (under 9'). Rickard.
 4. salmo prutta

  lossa på handtag och rullfäste?

  Jag har kokat loss både rullfäste och handtag några gånger. Klingan har alltid varit ok efteråt och ibland har rullfästet klarat sig men handtaget/korken har jag fått slänga. Jag har gjort det fem gånger (i en vanlig spagettikastrull) så statistiken har ett ganska dåligt urval... Rickard.
 5. salmo prutta

  Fråga till Danielsson fantaster!!!

  Rätta mig om jag har fel: 100 F3W 4seven titan. 100 röda med edgelogga. 100 gröna med edgelogga. 100 med finska troll. 100 svarta LW8Twelve. Det blir ca 1000 000 kronor. Swisha in det på mitt konto så är ni välkomna hem till mig och hämta er rulle, en slät kopp kaffe ingår 🤓. Rickard.
 6. salmo prutta

  Fråga till Danielsson fantaster!!!

  Är det vanligt att rulltillverkare ändrar färg efter förfrågning av en köpare?Finns det exempel på andra fabrikanter än Danielsson som har gjort det? Personligen skulle jag bli lycklig om Danielsson gjorde F3W-serien i titanfärg men att bli förvånad över att de ej lyder mig vid förfrågan... kanske är lite naivt 😉. Rickard
 7. salmo prutta

  Havsöring GBg:s området

  Var ute i torsdags och det var lågvatten och ingen fart i vattnet, näbbgäddor och stora sillstim samt grov öring som jagade meterdjupt i värmen. Många hugg och några upp mellan 18:30 - 20:30 men sen dog det ut. Fortsatte fiska till sent eftersom det är ett sommarmaskställe men tomt och stilla. Så kan det också vara 😘. Rickard
 8. salmo prutta

  Onödigaste flugfiskeprylen ni köpt

  Hörru..! Den kan man inte leva utan. Inte om man vill vara lycklig.
 9. salmo prutta

  Edge - numera ett rent köp- & säljforum?

  Kan det vara så att det inte är säljannonserna som är problemet utan bristen på andra vettiga inlägg? Jag kan inte klaga eftersom jag inte bidrar med något intelligent själv. Ändock så saknar jag jlindengrens uppfinningar/konstverk, Sasse och Fredrik Flugarns gäddäventyr och Ingemar Jägs funderingar. Sbs:er, nya bindtekniker och -material. Det kanske speglar hela samhället. Vi har slutat med funderingar, nytänk och grubblerier och gått över till sälj och köp. Sälj och köp. Sälj och köp. Rickard.
 10. salmo prutta

  "Nätslang" för att göra egna braided loops

  Jag tror att jag har några meter sån tublina liggande i mina gömmor. Vit och ganska smal. Hittar jag imorgon kan jag skicka lite. Ge mig adressen via PM så letar jag imorgon. Rickard.
 11. salmo prutta

  Linkorg på kusten?

  Jag har byggt så många prototyper av Ikeapallar, liggunderlag, buntband och munstycken. Säkert 8-10 hembyggen genom åren. Linekurven var jag mycket nöjd med men lite klumpig ibland. Take linkorgen är jag just nu väldigt nöjd med och du får gärna låna den om du vill prova. Som förälder fiskar jag inte varje kväl... veck... inte så ofta. Bor vid Sannaplan så det är inte så långt.
 12. salmo prutta

  Linkorg på kusten?

  Jag har också kört med Linekurven fram tills nu. Den är bra, helt klart. Fast med Take linkorg så är jag snäppet lyckligare. Både till och från fisket men även under fisket är den lite lättare, lite mer följsam... Ska inte uttala mig om linbrickor men vill bara påpeka att Takes linkorg är som en mjuk foppatoffel och den går att knöla ned i packningen utan problem. Rickard.
 13. salmo prutta

  Linkorg på kusten?

  Vill bara ge respons på första inlägget i denna tråd. Fantastisk Linkorg. Knölar ned den i ryggsäcken, och den sprattlar upp helt i perfekt form. Jag slår fingrarna i kanten då jag blir ivrig av efterföljare, det gör inte ont! Den väger inget och dess elastiska band suger fast den mot höften/låret. Jag är nykär 😍😍😍. Rickard.
 14. salmo prutta

  Havsöring GBg:s området

  Viftade i dimman denna afton på västra Hisingen. En riktigt blank o fet ~40 cm högg vid kl. 20:30 på en Mallard Express. Kaffet smakade ljuvligt. Rickard.
 15. salmo prutta

  Bästa håven till HÖ vid C&R på kusten!!!

  Håv kanske inte är så skonsamt. Tänk utanför boxen och använd en kroklossare istället. Rickard.
×