Hoppa till innehåll

Tidan

Edgemember+
 • Antal inlägg

  350
 • Blev medlem

 • Senast besökta

Gemenskaps Rykte

3 Neutral

Om Tidan

 • Placering
  Advanced Member
 • Födelsedag 1975-07-16

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Trollhättan

Senaste Profil Besökare

1 886 profilvisningar
 1. Tidan

  Byta vevriktning pool 12 fusion II

  Brukar vara galet mycket fett kring detta lagret som ska vändas, så det suger fast. Brukar hjälpa med att torka av allt fett man ser och sedan försiktigt peta med en dubbingnål eller liknande runt kanten på lagret. Tillslut kan man börja vicka lite på lagret och då kan man till slut knacka ur det mot handen. Har bytt vevriktning på ett gäng sådana och det kan vara rätt krångligt men det går med lite vilja och tålamod.
 2. Ser ut som hantelögonen sitter på ovansidan av kroken. Om så är fallet så placera dom på undersidan istället. Sedan ser det ut som du skulle kunna köra med en krok med större krokgap som jag personligen tycker balanserar upp artikulerade streamers bättre. Gärna med rakt öga för det tycker jag också bidrar till att flugan inte vänder lika lätt.
 3. Tidan

  Vision Tane

  Har provkastat 9' #5 och det kändes riktigt trevligt. Det var dock lite stressigt när jag testade så jag har ingen utförlig utvärdering. Men jag väntar helt klart på att få hem ett så jag kan testa mer.
 4. Tidan

  Snabbfäste för wiggle tail!

  Bft fastach clip.
 5. Tidan

  Köpa rullfäste, grisen i säcken?

  Be dem skicka bilder på olika fästen ich välj därefter. Så gör man ju när man köper knivämnen av seriösa säljare. Då ser man vad man får och slipper trpkiga överaskningar.
 6. Tidan

  Hackel till speyflugor

  Kolla Flyhookfiller. Tror han kan ha Häger. Annars funkar Ringneck bra men då är det bäst med skinn och inte påsarna om man ska ha bra kvalitet.
 7. Tidan

  Epoxyhuvud

  Devcon 5 minuter epoxy är den bästa jag hittat. Den gulnar inte som många andra billigare gör. Har provat lite olika UV-lim till gäddflugor men inget som funkar lika bra som epoxy.
 8. Tidan

  Big Daddy eller Vision Big Mama? (Spö)

  Smaksak. Big Mama är styvare och har lite mer kraft än Big Daddy. Men för den skull saknas inte kraft i Big Daddyn utan den vänder de flesta flugorna. Personligen så gillar jag nog mitt BD än BM men det beror nog mest på att jag fiskat några år med BD. Bästa är att prova bägge och ta det som du tycker är skönast för dig för det skiljer en del mellan spöna.
 9. Tidan

  Köpråd flytring

  Kör med Fishcat och den funkar kanon för mitt fiske efter gädda. Både i Vänern och andra småsjöar. Har fiskat en dag med en punkad ponton och den hade inte mycket luft i sig efter ett tag. Kanske inte att rekommendera eftersom det blev lite svårare att styra och jobbigare att transportera sig. Men vad gör man inte för att få fiska. Kände mig aldrig speciellt orolig och jag transporterade mig stora sträckor under dagen. Fishcaten har ju foam i sits och ryggstöd och har bärkraft att bära en person enligt utsago. Sedan är ju en flytväst bra oavsett vilken flytring man har.
 10. Tidan

  Hundförsäkring. Vilken och varför?

  Vi kör Sveland på vår nuvarande hund. Blev rekommenderade den av uppfödaren. Vi kollade upp lite olika försäkringar och den försäkringen passade oss bra tyckte vi. Tror vi har veterinärförsäkring med högsta veterinärvård och lägsta fasta självrisk med lägsta rörliga, livförsäkring och rehabilitering. Vi är nöjda än så länge men har inte ännu inte behövt använda den som skönt är. Vi håller på en del med hundar och många som vi pratat med har Folksam och är väldigt nöjda med dem. Så om vi skulle teckna nu så kanske vi skulle valt Folksam istället.
 11. Tidan

  Tafs gädda otaperad eller taperad?

  Till flyt och intermediate köper oftast en 9 fots taperad laxtafs och kapar ner till ca 140 cm. Sedan 40-50 cm wire på det. Tidigare körde jag med 1 meter 0,60 nylon men hade lite problem med att flugan vände över för snabbt vilket resulterade in okontrollerade kast och försämrad kastlängd. Är det väldigt vindigt så går jag ibland ner i tafslängd. Till sjunklinor kör jag ca 30 cm 0,60 nylon, en swivel och sedan ca 20 cm 0.40 nylon eller tunnare. Plus 40-50 cm wire. Vill inte köra för med grov tafs på sjunklinan ifall jag fastnar i botten. Kör oftast med ett Big Daddy plus någon av Big Daddy linorna.
 12. Tidan

  stonefo 516 flytec vs griffin montana mongoose

  Har själv ett Mongoose som jag bundit mycket på. Har dock bytt till Regal nu men bytte inte pga av att jag inte gillade Mongooset. Använder det från och till fortfarande. Kan rekommendera det och det är bra att binda på. Går att ställa in hur långt upp/ned käftarna ska sitta i armen, bra stöd för händerna, bra nyp i käftarna och lätt att sätta fast kroken. Jag har dock den gamla modellen och där var det lite problem med inställningen av rotationen. Men numera är det en annan lösning på detta.
 13. Tidan

  Sänka Bauers gäddtuber?

  Flugor av typen Bauer Sheepfleece kör jag i stort sett alltid med intermediate eller sjunklina och oftast utan förtyngning eftersom jag tycker att den flugtypens bästa egenskaper är att den är svävande och att den har en sida till sida gång. Förtynger man dem så påverkas dessa egenskapar negativt tycker jag. Det händer att jag förtynger dem och då med en kona framför flugan på tafsen. Konan glider på tafsen och skapar då en jiggande effekt på flugan.
 14. Tidan

  Tips för inköp av ett gasolkök

  Har mest använt Trangias och det funkar bra. Det har fått utstå rätt mycket. Tycker det är smidigt att det går att packa ihop och att alla delar är samlade. Har varit ledare på Sportfiskarnas ungdomsläget i Kiruna under ett antal år och då har det använts flitigt. Det brukar gå ungefär en stor tub eller lite mer på en vecka. Lagar mat frukost, lunch, middag och så lite kaffe mellan varven.
 15. Tidan

  Epic Pike Kit vs Big Daddy

  Jag trivs utmärkt med mitt Big Daddy spö och dess linor. Köpte det precis när det kom och har använt det flitigt sedan dess. Jag ska köpa ett Big Daddy spö till eftersom jag vill ha två spön redo med olika linor när jag fiskar. Denna gång blir det dock den kortare varianten.
×