Hoppa till innehåll

JSC

Edgemember+
 • Antal inlägg

  781
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  1

JSC last won the day on June 23 2017

JSC had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

39 Excellent

Om JSC

 • Placering
  Advanced Member
 • Födelsedag 1975-05-20

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Eskilstuna

Senaste Profil Besökare

2 675 profilvisningar
 1. JSC

  Glasfiber 2-hands

  Vilka linvikter vill det spöt ha? Grymt vackert spö!!!
 2. JSC

  Hardy Perfect 3 5/8 2000kr

  Hur gammal är den och vad väger den?
 3. JSC

  Laxfiskefilm från västkusten.

  Grymt bra film kanon bra jobbat!!!
 4. JSC

  Switch spö?

  Fick bara uppfattningen att det gick lättare att kasta med enhandspinne än med switchpinne stora flugor även underhandkast.
 5. JSC

  Switch spö?

  Underhandskastar du stora flugor med enhands också?
 6. Jag tycker den är för lätt för det spöt, har inte testat spöt men skulle få efter GL rekommendationer dom skrivit på spöt 416-465grain och i alla fall 450grain skagit klump. Har fiskat o kastat en hel del med skagit både lätt o tungt o älskar skagit hur kul som helst! Kastar jag tyngre o längre tippar vill jag ha tyngre klump på samma spö som jag använder en lättare klump för lättre tippar o mindre flugor. Blir genast svårare o bökigare att få iväg tung tipp med lätt klump för klumpen orkar inte dra iväg tunga tippen från vattnet då måste man justera tekniken men har man tyngre klump så drar den lättare iväg tippen från vattnet. Tyngre, längre tippar/tafsar/ stora flugor ankrar/fastnar i vattnet mer än lätta/korta/ små flugor. Ditt spö har ”max vikt” 465grain = ca 30gr (465x0,0648) och minst 416grain/27gram så jag tycker 400grain fast det är en Opst är för lätt blir onödigt svårt att kasta speciellt om man inte är van med två hands sen beror det även vilken tipp o fluga du har testat prylarna med men ändå tycker jag klumpen är för lätt för det spöt. Blir absolut lättare och roligare att kasta med en tyngre klump med det spöt. Ska du fiska/kasta med tunga tippar T17-20 skulle minst rekommendera 475grain men bästa vore att du fick testa några olika klump vikter så du känner vad du tycker känns najs och som funkar enkelt att kasta. Skagit är och ska vara enkelt att kasta en av grejen med skagit är att alla kan med lite träning få iväg grejorna fint.
 7. Söker efter klinga max 10,5f men helst10f och linvikt 175-200grain. "problemet" är att jag vill ha spey aktion i den, parabolisk, helaktion eller vad det nu kallas. Har haft o testat flera switchspön och den som kommit närmast min smak är G loomis RR switch. Går det ens att få tag på en klinga i så låg klass med den aktionen,egenskapen? G loomis IMX shortspey ska i år komma med 10,10f #2 o 3 men optimalt vore en sån 10fotare. Väldans tacksam för tips o hjälp!!!
 8. JSC

  Switch/trou spey

  Vad har ni för switch spön och vad gillar ni hos den/dom?
 9. JSC

  Börja streamerfiske

  Har fiskat med St croix bankrobber och den gör jobbet galant! Min 9f #7 bankrobber finns till salu på säljes.
 10. JSC

  OPST commando skagit enhands

  Måste bara tillägga, Det är sinneslöst kul med micro skagit!!!
 11. JSC

  OPST commando skagit enhands

  När man kör skagit räknas inte tippens vikt in men längden är viktig på tippen, den ska ankra kastet. 225grain klump med 12f tipp kan bli svår att underhandskasta då den lätta klumpen inte orkar dra iväg 12f långa tippen den ankrar för väl. Därför har det kommit kortare tippar för lätta skagit fisket. Sen beror det på flugan också tung fluga ankrar mer än en lätt liten fluga. Med korta skagitklumparna får man lugna ner tempot rejält samt ändra spöförings höjden, kolla på youtube så förklarar dom det bra. Är väldigt lätt att riva loss ankaret/tippen. Bäst om du har möjlighet att testa linor innan du köper. 225grain o 250grain funkar båda två men blir skillnad i känsla samt vilka tippar o flugor du vill kasta.
 12. JSC

  Spö till streamer-fiske

  Ska du kasta STORA, ledade, buskiga streamers är St croix bank robber grymt ett spö som tillverkats för det ändamålet.
 13. JSC

  Rengöra städ

  Så alla delar som man rengjort gnider man in med olja, trasa med lite olja som man gnider delarna med?
 14. JSC

  Fishline

  Har också bara superbra erfarenhet av dom är absolut bland dom bästa som finns!
 15. JSC

  Rengöra städ

  Sköljt noga torkat noga med torr trasa och låtit stå under natten o torka så d borde inte vara kvar vatten eller rengöringsmedel. Skruvar ihop städet idag o smörjer lite med rullolja, tack för infot!
×