Hoppa till innehåll

Flyguru

Members
 • Antal inlägg

  606
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  1

Flyguru last won the day on July 13 2014

Flyguru had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

70 Excellent

Om Flyguru

 • Placering
  Advanced Member
 • Födelsedag 1951-10-15

Information

 • Bostadsort
  Motala

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  tommythornroth@live.se
 • Telefon
  073-3842106

Senaste Profil Besökare

2 533 profilvisningar
 1. Flyguru

  DT lina ?

  https://www.flylineshop.com/barrio-mallard-wf.html Barrio levererar Fraktfritt till Sverige. Kanonlinor sett till pris.
 2. Flyguru

  Den eviga problematiken - läckande vadare

  Bästa vadarna köpte jag på Bringséns. Plast/gummivadare med stövel innan neoprene och andasvadare kom. Dom hette Zarasienne. Enda nackdelen blev lukten efter 10 år. Sedan dess har jag förbrukat ett antal vadare. Vid varje köp går man och väntar på läckage. Har vi i jakten på det perfekta blivit förlorare. Och det här med andasfunktion. Har ett antal andasjackor mm men inte fan andas dom i förhållande till pris!!! Allt har inte blivit bättre, möjligen bekvämare.
 3. Flyguru

  Winston Trout Energy Fluglinor

  Det är en galen utveckling om man ser spannet mellan exempelvis Barrios linor och den nämnda linan från Winston. Bara att konstatera att vi utsätts för marknadskrafter där det främst handlar om att ta marknadsandelar än att tillfredsställa mitt behov. Givetvis gynnar det oss på sikt att materialen utvecklas. Men för mig är vinsten mindre än marginell. Hyllar därför Barrio som går motsatt väg. Men det står för mig.
 4. Flyguru

  Nej till utbyggnad!!!

  Det kan man fundera på. Men det väsentliga i beslutet var att naturvärdet vida översteg värdet av den el man skulle tillvarata. En större vinst är att ett nej här stoppar vidare planer på utbyggnad en mil söderut, exempelvis Sammanflödet Görälven och Fulan som bildar Västerdalälven. Det blev ett nej där redan på 70-talet. Fast jag bor 43 mil härifrån så har det här varit min och min familjs hemmavatten och drömtillvaro i36 år, trots att vi egentligen på ålderns höst skulle kunna fiska i vatten med kiloharr som garanti. Naturen är underbar, fisket bra men det kräver kunskap. Lägg därtill kontakter genom åren som skapats vid vattnet och bland lokal befolkningen. Långt inlägg, men jag blir tårögd varje gång jag lämnar de här strömmarna.
 5. I går blev det blankt nej till utbyggnad av Ejeforsen i Fulan. Så härligt!
 6. Flyguru

  Fenwick Techna AV 9#5

  Satsa på klass 3. Det klarar lätt en DT, WF eller Long Belly 4.
 7. Flyguru

  Fenwick Techna AV 9#5

  Kul att du gillade spöt. Jag tycker det är helt i klass med och bättre än många av dagens spön. Hade det haft "ett annat namn" hade flera upptäckt vilket härligt fiskespö det är. Hoppas du hittar ett klass 3. Då blir du ännu gladare, jag lovar.
 8. Flyguru

  Midjevadare

  Det går att komma över Vision Ikon Guide(midjevadare) med 30 % rabatt. Intresserad så skicka PM.
 9. Flyguru

  Midjevadare

  Glömde i mitt inlägg att jag har Vision Ikon och är mycket nöjd. Min storlek lämnade jag som jämförelse. Har ett par Vision Gillie och de är fortfarande täta efter åtta år.
 10. Flyguru

  Midjevadare

  Jag är 188 lång, väger 90 kilo. Storlek L fungerar kanon. (som ett utgångstips).
 11. Flyguru

  Vad har ni för spö arsenal hemma?

  Samtliga Winston LT upp till 8,9 fot klass 4(5). Ett par Sage LL, bl.a. 486 och 490, 4-delade. Hardy LRH Lightweight 8,6 klass 4.På bilden några ur samlingen. Sedan har hustrun nätan lika många "egna som ingen får låna".
 12. Flyguru

  Fenwick Techna AV 9#5

  Testen var en tvådelad. Jag trör at de flesta linor fungerar. Jag använde mångaolika linor, men ofta SA Supra DT och Lee Wolf TT. Här de spön jag använder nu. Från vänster Sage LL 490, Winston LT 8,9 4", 8,3 4" och 7,9 4". Till höger Hardy LRH Lightweigt 8,6 "4. Hör gärna av dig när du testat! Hälsningar/Tommy
 13. Flyguru

  Fenwick Techna AV 9#5

  Den fyrdelade är mjukare i aktionen än den tvåddelade. Uderbara och undervärderade spön. Kom på att det var en norrman, Terje Boman-Larsen som testdae spöt i Flugfiske i Norden. Kommer ihåg att han föll för spöts mjukhet och jämna aktion. Trots mjukheten menade han att spöt inte vek ner sig. Jag själv fiskar mycket med DT-linor, och jag kunde lätt lyfta och lägga ut 12-13 meter.
 14. Flyguru

  Fenwick Techna AV 9#5

  Vet att jag en gång sa att om det varit "ett annat" namn på dessa spön så hade de kunnat bli en stor framgång. Och med all respekt, ABU var kanske inte rätt drivkraft när det gäller flugfiske. Lars, köp spöt!!!
 15. Flyguru

  Fenwick Techna AV 9#5

  Har haft tre av dessa spön. Alla 9 fot klass 3,4 och. Techna 9 fot klass 4 testades i Flugfiske i norden. Fick väldigt fint omdöme. Spöna har progressiv aktion. Lagom mjuk aktion som gick långt ner mot handtaget. AktionenpPåminner mera om Sage LL och Winston LT som jag fiskar med nu. Jag fiskade en klass tyngre lina till varje spö, fungerade utmärkt. Hade gärna haft dom kvar men jag vill ha minst fyrdelade spön, och fyrdelade Techna fanns bara i klss 5 och 6. Tror att Gunnar Rask-Nielsen var med och tog fram klingan och han byggde också flera spön på denna klinga. Det var ju ABU som var representant och Gunnar var engagerad där.
×