Hoppa till innehåll

j.apelgren

Members
 • Antal inlägg

  1 210
 • Blev medlem

 • Senast besökta

Gemenskaps Rykte

1 Neutral

Om j.apelgren

 • Placering
  Frontline Member
 • Födelsedag 1988-01-24

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Stockholm

Senaste Profil Besökare

4 175 profilvisningar
 1. j.apelgren

  Fiskeflugor.se?

  Beställde av dem för 15 dagar sedan och har fortfarande inte fått min beställning. Har skickat två mail de senaste 5 dagarna och frågat vad som hänt, men inte fått något svar. Någon annan som upplevt problem med dem den senaste tiden?
 2. j.apelgren

  Rovdjur vid fiskevatten.

  Träffade på en björn emellan Arvidsjaur och Jokkmokk juni 2014.. Den var på samma sida av älven, dock på andra sidan av ett sel där älven krökte sig. Jag stod lugnt kvar och iakttog när den rörde sig bortåt. Hade den istället rört sig åt mitt håll hade jag snabbt tagit mig tillbaka mot bilen. Försökte ta bilder, men det var svårt p.g.a. det långa avståndet och att den rörde sig inne bland träden. Den är där på bilden, men det går inte att urskilja att det faktiskt är en björn, tyvärr. Vill tillägga att jag samma dag såg 3 älgar på olika ställen, och flera olika småvilt. Mycket aktivitet samma dag! En häftig upplevelse för en Stockholms-pojk.
 3. j.apelgren

  Hjälp en rookie!

  Hej på er tokstollar! Efter att ha träffat en böna med rötter i Västernorrland har jag fått möjlighet att spendera tid kring de Norrländska lax- och öringälvarna. Men det här med tvåhands... Har fiskat allt från bäcköring till tarpon - men aldrig använt två händer. Har införskaffat mig ett Loop XACT #8 13'6 fot. Jag gissade mig till att detta borde kunna vara ett bra allround-spö för de lite mindre älvarna jag ska försöka mig på. Vad tror ni? Har diverse Danielsson-rullar av större modell som jag bör kunna använda. Lämplig storlek till detta spö? L5W 8-12, eller bör jag ha använda en mindre? Nu kommer vi till det som förvirrar mig (och säkert många andra rookies) mest; LINOR.. Runningline, eller shootingline? Vad ska jag ha? Vilken storlek? (20, 30, 40 lbs) Sen till själva klumpen? Är det att rekommendera att jag köper ett färdigt kit (typ DDC Connect, Rio Versitip)? Eller måste jag klippa och klistra själv? Vilken vikt tror ni på till detta spö? Och sist.. Tafs.. Det är bara att köpa färdig taperad tafs 12 fot 0,40mm?
 4. j.apelgren

  Resa till tropikerna i början av nästa år?

  Tack, men nej tack!
 5. j.apelgren

  Resa till tropikerna i början av nästa år?

  Hej Tårta! Schysst av dig! Men jag har redan #10-utrustning. Det är litre grövre prylar jag behöver nu.
 6. j.apelgren

  Resa till tropikerna i början av nästa år?

  Hej! Jag la ned planerna på en fiskeresa 2013. Intresset var ganska svalt och dom röck i mig från annat håll. Vi blev ett kompisgäng som drog till Thailand och hade det jävligt bra istället. Fiskefritt.. Men gott om annat! Åker dock till Tobago 14 dagar om en vecka istället Fortfarande sugen på Florida. Men det får bli en annan gång! Edit: När jag ändå har ordet.. Ingen som har ett tarpon-spö och rulle att sälja? Behöver en reservutrustning. #11 eller #12.
 7. j.apelgren

  Mexico Cancun

  Har en bekant som fiskade med ett guide-företag som heter Pesca del Maya (eller något liknande). Duktig guide enligt honom. Om du tänkt fiska på egen hand, googla på "DIY bonefish mexico" t.ex. Verkar finnas en hel del info. (DIY = Do it yourself)
 8. j.apelgren

  Resa till tropikerna i början av nästa år?

  http://www.vacationboatrentals.com/DetailBoatRental.php?BoatID=24
 9. j.apelgren

  Resa till tropikerna i början av nästa år?

  Ja, visst blir man sugen! Här finns det ännu mer (klicka på ett område) http://www.vrbo.com/vacation-rentals/usa/florida/keys En hyrbil och kayak på det så..
 10. j.apelgren

  Resa till tropikerna i början av nästa år?

  http://www.fliesandfins.com/article921.html
 11. j.apelgren

  Resa till tropikerna i början av nästa år?

  Hej Matt! Tack för mycket information! Som jag tidigare nämnt så är det fiske utan guide som gäller för mig. Min plan är att vara borta ca. 3 veckor, då blir det för dyrt med guide. Kanske någon dag med guide, men största delen blir "DIY". Har du varit på Ambergris Caye? Vad tror du i så fall om möjligheterna att fiska själv där? Tänkte hyra något billigt boende, en golfbil och kayak ibland och dra runt och leta bonefish, permit o tarpon. Vad jag hört så finns det bra möjligheter till fiske på egen hand bara man tar sig bort från badstränderna i San Pedro. Boende finns för 7000:-/person i 3 veckor. Bil 2500:-/person i 3 veckor flyg t.o.r 10.000-12.000:-/ person D.v.s man klarar sig med en budget under 30.000:- för tre veckor. Turneffe finns inga möjligheter att bo och fiska utan guide va? Där finns bara en lodge, och det är fiskelodgen? Som du säger om Florida Keys, man behöver båt. Hyr man kayak och ev. båt några dagar så kommer man ut till flatsen. Har läst mycket om fiske på egen hand i Florida och är jäkligt sugen på det. Här finns gott om billigt boende, hyrbil och bensin är billigt och det är billigt och enkelt att flyga till Miami. Jag har också vart på Guadeloupe. Det är också ett alternativ. Det var dock för 4-5 år sen och jag hade inget körkort då, därav ingen hyrbil. Vi bodde och fiskade på syd-östra delen av ön. I St. Anne och St. Francois närmare bestämt. Men egentligen är det väll nord-västra delen av Grande-Terre och nord-östra delen av Basse-Terre man ska till. Vart fiskade du på Gudeloupe? Hade du båt eller kayak? Eller fiskade du med Alexis (Guiden)? Tror inte han finns kvar på Guadeloupe längre, och han var enda guiden när jag var där. Så på Gudeloupe är det bara fiske på egen hand som gäller. Mvh Jonas
 12. j.apelgren

  Resa till tropikerna i början av nästa år?

  Har legat lite lågt med resplanerna några veckor nu. Mycket jobb, OS och annat.. Pratade med en kompis som är dyk-freak idag. Han är jävligt sugen på att hänga med och dyka och ev. fiske endel. Framförallt Bonaire då. Men jag kolla lite mer på Bonaire nu ikväll och hittade något; "Bone fishing or any type of fishing activity is not allowed in the salt flats." Citat från Bonaire National Marine Park's hemsida http://www.bmp.org/activities-2.html#fishing Detta betyder alltså att fiske inte längre är tillåtet på dom stora flatsen på södra delen av ön. Tycker Bonaire verkar rätt iskallt utan fiske på "salt-flatsen".
 13. j.apelgren

  Skjorta att fiska i

  http://www.countrysports.se/catalog/85/tweed_and_sports_jackets_blazers
 14. j.apelgren

  Bil att sova i

  Chevrolet Transport är bra om man plockar ut sätena. Bra med plats och bra takhöjd, om man jämför med modernare bilar i den storleken där sätena oftast fälls ned i golvet istället för att plockas ut. Har aldrig sovit i, men skulle kunna gjort. Hade en sådan tidigare och uppskattade utrymmet på jakt efter havsöring iskalla februaridagar när man helst bytte om till vadare "inomhus".
 15. j.apelgren

  kan inte kroka gäddorna!

  Förmodligen hugger dom bakom kroken. Jag brukar alltid binda flugorna med ett orange huvud och orangea ögon. Jag inbillar mig att det bryter av färgmässigt och ger gäddorna något att sikta på. Tror inte att jag missar mer fisk än spinnfiskarna. Inte vad jag märkt av i alla fall. Jag brukar också binda ca. 15cm och krok 4/0.
×