Hoppa till innehåll

Lill-Niklas

Members
 • Antal inlägg

  359
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  3

Lill-Niklas last won the day on August 8 2018

Lill-Niklas had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

100 Excellent

Om Lill-Niklas

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Stockholm
 • Intressen
  Stora öringar, gäddor och abborrar

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  n.ortengren@gmail.com
 • Telefon
  0765255495

Senaste Profil Besökare

1 718 profilvisningar
 1. Kan inte låta bli att sakna sommar, sol och såklart abborrflugfiska! 59
 2. Lill-Niklas

  Scott Radian 13' #8

  Prissänkt till 5000 kr
 3. Lill-Niklas

  Gäddfiske på fluga i harrvatten

  Håller med, med rätt fluga går det utmärkt att fiska gädda med klass 6. Skippa tubflugor och wighletails. Kör istället en lite mindre krokfluga bunden med bara flash. Suger inte vatten så blir lättkastat. En tunn ståltafs på minst 30 cm med en fastatsch. Sen drygt en meter minst 0.35 nylon som tafs på det. Skit fiske.
 4. Lill-Niklas

  Släng era gamla spön?

  Svårt med skämt i textform. Fiskar mest med premiumspön och gillar spön i allmänhet så absolut inget emot att de kommer nya material etc. Tyckte bara roligt att de väckte sånna diskussioner över nytt material, men bara skoj dock verkar vissa ha svårt med den skämtsamma tonen. (Obs! Syftar inte på dig Staffan ) I ärlighetens namn har jag svårt att se det kommer bli en revolution. Jag kastar inte mycket längre idag än vad jag gjorde för 20 år sedan. Linan tar ju liksom slut ungefär på samma ställe och de gånger jag maxar kastlängder brukar jag få trassla mer än fiska. Nu pratar jag dock enhands. Spöna är dock lättare och spänstigare idag och gissar att de kommer bli ännu lättare och spänstigare med nya materialen. Ps. Nått som jag dock har märkt är att många har börjat tröttnat på super snabba spön och frågar mer efter mer "fiskespön" idag.
 5. Lill-Niklas

  Släng era gamla spön?

  Varför lägga så mycket energi på spön när problemet är linan, när kommer den första trasselfria?
 6. Lill-Niklas

  Tips för Kamchatka

  Kamchatka verkar sjukt läckert. Står på min todo lista. Haft ögon på det en längre tid. Finns ganska mycket Youtube filmer från området och red flyfishing har nån pod som handlar om det. Mycket verkar vara musflugor eller streamer men övertygad om de tar på alla vanliga flugor också.
 7. Lill-Niklas

  AirFlo SuperDri Xceed flyt

  Helt ok, ganska tjock skjutlina. Har en klass 6 liggandes du kan få "testa" för billig peng om du vill. Skicka pm i så fall.
 8. Lill-Niklas

  Ert närmsta flugfiskevatten?

  - Hundra meter havsöring, gädda, abborre. Östersjön. - 1 mil till närmaste regnbågssjö. - Allt för långt till strömmande vatten med Harr och Öring
 9. Lill-Niklas

  Kängor för fjäll o fiske

  Hatar Meindl, halare kängor får man leta efter.
 10. Här kommer en perfekt fredagsdiskussion, vad fångar ni helst den vakande storöringen på? En liten elegant knottimitation på 6x tafs eller en fet hjorthårsmus på 1x tafs? Jag själv det sistnämnda, men upplever att majoritet föredrar pytteflugorna 😎
 11. Lill-Niklas

  K(l)ass 5 spön?

  Kunde inte sagt det bättre själv! Angående förskjutning av linklasser så har man ju på sätt och vis bytt system, istället för att mäta de första 9,15 meter så mäter man vikten på hela klumpen. En mer rättvist system, då klumplängder varierar mycket men massan som laddar spöet bör vara det samma. Tänk om man skulle göra det samma med drag, bara mäta vikten på de första 5 cm Sen får man inte glömma att ett spö oftast kastar en-två linklasser tyngre och även lättare än vad de är klassade för.
 12. Lill-Niklas

  K(l)ass 5 spön?

  Med dagens snabba femmor ska det till bra mycket vind för inte kunna kasta en torrfluga/nymf med dem hygglig distans.
 13. Lill-Niklas

  K(l)ass 5 spön?

  En vän sa till mig att nio fot klass 5 är den spömodell tillverkarna lägger mest energi på att få riktigt bra då det är den mesta köpta modellen och även den modell som kommer i flest tester. Ligger helt klart nått i det, sen är kanske klass 5 inte rätt för dig men om man velar kan man ju ha detta i åtanke.
 14. Lill-Niklas

  Scott Radian 13' #8

  Utmärkt skick, ruggigt mycket tryck i det. 5000 kr, finns på Värmdö men kan skickas.
 15. Lill-Niklas

  K(l)ass 5 spön?

  Många sexor idag är så pass snabba att de inte är riktigt lämpliga som allroundspön. Håller faktiskt på rensa ut mina klass sex spön, blir klass 5 och sju för egen del. Tycker femman är skönare på torr och nymf samtidigt som den klarar en normal streamer. Talar vi större streamer på kusten eller strömmande föredrar jag sjuan. Men visst klass sex är fint. Ps har en radian #6 till salu, en riktigt fint allround sexa
×