Hoppa till innehåll

_tobbe_

Edgemember+
 • Antal inlägg

  653
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  1

_tobbe_ last won the day on March 26 2014

_tobbe_ had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

86 Excellent

Om _tobbe_

 • Placering
  Advanced Member

Information

 • Bostadsort
  Hälsingland

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  000@000.com
 • Telefon
  0700000000

Senaste Profil Besökare

4 416 profilvisningar
 1. _tobbe_

  GPS App för smartphones

  En bra app som jag har haft mycket användning för. Men har gått över mer till Backwater maps då den har sökfunktion men verkar gå efter samma kartor. Bra med sökfunktion när man sitter och planerar turer. Lokalsinne laddar kartorna snabbare så är jag ute så är det den jag använder mest.
 2. _tobbe_

  Vad gjorde du med din utrustning i dag?

  Köpte för kul en kinarulle för att se kvalite och det var väl som väntat. Glapp och dålig finish. Men med lite handpåläggning så blev den helt ok faktiskt. Passade på att svarva en ny vev oxå. Misstänker att bromsen är av det sämre slaget men det visar sig till våren om jag ska använda den.
 3. _tobbe_

  jlindengrens gör-det-själv

  Ja en lika men med lexan. Ska kolla om jag hittar den så ska jag knäppa kort.
 4. _tobbe_

  jlindengrens gör-det-själv

  Exakt så gjorde jag för några år sedan och det fungerade bra.
 5. _tobbe_

  Midjevadare

  Jag har haft visions midjevadare sen i våras och är mycket nöjd hittills. Har fiskat i åar och i älv. Vissa ggr har det blivit några km vandring och jag har inte blivit spec rå eller blöt inifrån.
 6. _tobbe_

  Egentillverkad pipa!

  Ja någon nytta ska man väl ha av ogräset.
 7. _tobbe_

  Egentillverkad pipa!

  Efter att funderat på att köpa en pipa så bestämde jag mej för att försöka bygga en själv. Munstycket har jag svarvat av plast till den diameter jag ville ha det och så det får plats ett 6 mm filter och sen slipade jag det så det fick en form jag var nöjd med. Huvudet är av hickory som jag sedan betsat. Ringen har jag svarvat av rostfritt stål. 12 cm lång blev den.
 8. _tobbe_

  New zealand strike indicator!

  Det var lite det jag antog varav därför mina frågor.
 9. _tobbe_

  New zealand strike indicator!

  Har gjort lika men aldrig använt dom. Kan man använda den när den ligger på vatten och isf hur ser man ett napp på ett 20 m kast? Håller den sig i form efter man fått några fiskar?
 10. _tobbe_

  New zealand strike indicator!

  Prövade fiska med den idag och det gick att veva in i toppöglan. Och fastnade den så gled den på linan. Bästa och enklaste indikator jag testat hittills.
 11. _tobbe_

  Mellanljusnan!

  Blev en tur till Ljusnan idag. Var längesen sen sist. Hyffsad fart på harren. Blev 20-30 st men ingen över 35 cm. Prövade lite fiske med indikator och fick några på det men dom flesta tog på torrt.
 12. _tobbe_

  New zealand strike indicator!

  Jag tar en flätad nylonlina som man kan göra öglor av. (Minns inte vad den heter.) I den trär jag en backinglina av valfri färg. Efter det gör jag en ögla i varje ände. Sist så målar jag den randig med vattenfast penna. Smörj den med flytmedel så flyter den bra.
 13. _tobbe_

  New zealand strike indicator!

  Den har jag aldrig sett. Blir den inte klumpig att kasta med?
 14. _tobbe_

  New zealand strike indicator!

  Går gör det nog men inte utan problem kan jag tro. Ska du veva in igenom toppöglan så är väl det här ett bättre alternativ. Har använt lika men egentillverkade i många år. Har även köpta men mina egna tycker jag fungerar bättre då dom är styvare.
 15. Åter igen tänkte jag försöka mej på indikatorfiske och byggde mej en "new zealand strike indicator". En stoppnål och en pärla från dotterns pyssellåda plus verktyg var det som behövdes. Det känns smidigare än dom jag gjort av pollygarn och o-ringar.
×