Hoppa till innehåll

Christian1971

Members
 • Antal inlägg

  364
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  1

Christian1971 last won the day on April 4 2015

Christian1971 had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

47 Excellent

Om Christian1971

 • Placering
  Advanced Member
 • Födelsedag 1971-06-19

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Blekinge/Karlshamn/Horsaryd
 • Intressen
  Flugfiske

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  christiansvensson123@hotmail.com
 • Telefon
  0733320285

Senaste Profil Besökare

1 232 profilvisningar
 1. Klumpar, backing och tippar säljes!

  Pm om Vision ace tip 12fot sjunk2
 2. Danielsson CONTROL 7twelve köpes

  För ett tag sedan köpte jag en av MagnusDomeij här på forumet. Han hade då två till salu. Detta var den äldre 7-12. Vet ej skick eller om den är kvar.
 3. Stora betesaskar från biltema. Sorterade efter storlek och färg.
 4. Enhandsklump till liten kille.

  Hejsan! Jag skall hjälpa min fiskekompis son att bygga ihop sin första klumplina. Av den anledningen söker jag billiga enhandsklumpar på vikter från 12g till 16g. Flyt har jag liggandes, så jag söker en sjunk eller intermediat. Hör av er om ni har något liggandes. Väl mött
 5. Loop Evotec 12,6' #6

  Är du intresserad av något byte? Spö, rullar?
 6. #3-4-5 enhands, under tusingen

  Shakespeare 9' #5 500 lapp inkl frakt.
 7. Örekilsälven

  Hej! Kommer åka en runda med husbilen nästa vecka, och kommer då köra förbi Munkedal. Kan inget om Örekilsälven men vattnet känns lågt. Är det någon mening att ta med spöt? Måste man boka kort? Vilka alternativ finns det på västkusten för att fiska lite tvåhands? Väl mött och Tack på förhand för svar.
 8. Byta vevriktning pool 12 fusion II

  Ta bilder och lägg upp så kan vi säkert hjälpa dig.
 9. Den ultimata fiskebilen.

  Jag försöker övertala sambon att det bästa för oss skulle vara att byta den "normala" husbilen till en Pössl plåtis och jag kan då sälja den lilla fiskebilen jag har idag och använda plåtisen som fiskebil...vilket för mig hade varit den ultimata....
 10. Byta vevriktning pool 12 fusion II

  Förmodligen vänder du bara på "hjullagret" Nr 13 på denna rulle. https://www.google.se/search?q=flugrulle+hjullager&client=tablet-android-lenovo&prmd=ivsn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjL1OO_t7bVAhWqFJoKHRZQDAIQ_AUICSgB&biw=1280&bih=800#tbm=isch&q=flugrulle+sprängskiss&imgrc=L1LRrHMMR3XLhM:
 11. Nu har jag spöt, vad behöver jag nu?

  Har sen nåt år tänkt att "det där med tvåhands, det ser ju jäkligt läckert ut" så nu har jag slagit till och beställt ett guideline lxi klass 8/9 13,9fot. Nästa steg blir ju då rulle o lina, och där blir det svårt, eller, inte rullen men linan/linorna. Rulle, köp en Danielsson. Backinglina är väl inte så svårt att välja men sen ska det vara en shooting line och sen en klump och sen en tafs(om jag förstått det hela rätt). ja! Du är rätt på det. När det gäller shootingline/runningline så finns det mycket att välja på. Jag tycker att en coatad runningline är trevlig att kasta med. Sedan har du mono linor som "enkelt sagt" är en tjock nylonlina. Jag tycker SA ust är en bra sådan. Ken sawada är populär, Rios likaså. Ang. Tafs så gillar jag att använda polytafsar och därefter en till en och en halv vanlig heldragen nylonlina. Kan man använda samma lina hela tiden och bara ändra klump beroende på hur djupt man vill gå o så? förmodar att du menar runninglinen? Ja! Den använder du samma hela tiden och sedan byter du klumpen. Läst lite om skatig och scandi och det är väl egentligen bara klumplängden som skiljer dem åt, behöver man bägge till att börja med? Jag tänkte ge mig på de där skagit kasten eller va det kallas, där man "ankrar" linan i vattnet och sen kastar ut den därifrån istället för att ha lina i luften bakom sig. Ska försöka ge mig på en kurs när jag hittar nån så jag lär mig rätt från början. nja det handlar inte om klumplängden utan det är olika kaststilar. Sök på youtube så finns det mycket bra där om de olika stilarna. På skagit linor har du en kort belly som väger lika mycket som en hel scandilina (klumpen) och på denna olika tippar och därefter tafs. Enkelt uttryckt så ankrar du hela tippen på skagit innan du för spöt framåt. På scandi ankrar du endast tafsen....enkelt uttryckt. Som du säger så är en kurs perfekt att hoppa på. Är shootinglinan en flytlina och sen kör man alltid med olika tung/långa klumpar? Sett att ex GL säljer nåt slags skagit kit med tre olika klumpar, räcker det med ett sånt kit för klumpar eller behöver man fler sorter såhär i början? Antar att min första tur blir till älvkarleby i höst (det är närmast). ang. Shootingline så har jag både med flyt o intermediat och det är inte så stor skillnad, intermediat funkar till en hel flytklump. Rio versitip short är populär och trevlig att kasta med. Det är en belly med olika tippar till. Och det räcker enligt många med den linan. Jag föredrar hela klumpar och fiskar med tre olika, resten av mina klumpar är i princip överflödiga Laxfisket verkar ju vara en riktig materialsport så jag antar att folk har med sig en hel ryggsäck med prylar men vad behövs för att komma igång? Nej det är fel, det räcker med ett spö ett par klumpar och en rulle. Vad däremot laxfiskare är så är vi köpgalna Jag är som du tämligen ny på laxfiske så allt jag skrivet får du ta med en nypa salt.
 12. Har ni testat Biltemas svar på Liquisole?

  Enligt mig håller inte Biltemas gummilim samma klass som Liquisole.
 13. Kan någon förklara det här med rullar?

  http://danielsson-flyreels.se Här kan du läsa lite om olika klasser, storlekar och vilket fiske de ska användas till. När du sedan bestämt vilken klass/storlek som passar ditt spö och fiske så lägg en annons här på edge under "köpes". Väl mött
 14. Hur håller ni fiskehoppet uppe?

  3 år sedan, tidigt i april 40 kubik (om jag minns rätt) i Mörrum. Åker upp till 29:an då det är fullt på södra. Lägger ut 3:e kastet vid en sten och det nyper till i flugan, upp ur vattnet far en stor fet blank fisk, 30 sekunder senare när fisken varit mer ovanför vattnet än i så känner jag att det släpper och spöt blir stilla, vevar in för att finna att knuten på flugan gått upp... "H-vetes" Naturen vs mig 1-0. 2 dagar senare samma pool, flugan svänger förbi samma sten och linan spänns upp, känner ett par riktigt härliga ryck i spöt och sedan bär det iväg i hög far rätt upp till i poolen. Fisken visar sig och denna är "ännu" större, lika fet och lika blank. Pulsen är här på max. Efter ca 1 minut släpper flugan och jag vevar in...kroken har rätat ut sig..."men vad ända in i glödheta"... Naturen vs mig 2-0 Lärdom: efterdra knutar. Köp de starkaste krokarna på marknaden. Tidig April och på norra ska det ju inte finnas blanklax...enligt alla jag berättat historien för var det förmodligen övervintrade hybrider och de har säkert rätt, men det hade varit intressant att få hålla i en av dessa fiskar. Jag träffar faktiskt på ytterliggare en fiskare, som har betydligt mer erfarenhet än mig. Han hade varit i en fisk på 27:an, denna fisk hade betett sig som en mindre gti bil genom ett par pooler innan den valde att hoppa av. Både han och hans fiskekompis undrar fortfarande om det var en blanklax ,:) Nä! Nu räcker det, jag måste nog ner och drar på vadarna och sätta spöt på bilen...skitfiske på Er.
 15. Har hört om liknande fall där fisken lägger sig upponed och försökte somna upp på land, där hade fisken fått fel syretillsättning under transport.
×