Christian1971

Members
 • Antal inlägg

  351
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  1

Christian1971 last won the day on April 4 2015

Christian1971 had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

46 Excellent

Om Christian1971

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Blekinge/Karlshamn/Horsaryd

Senaste Profil Besökare

1 173 profilvisningar
 1. Har sen nåt år tänkt att "det där med tvåhands, det ser ju jäkligt läckert ut" så nu har jag slagit till och beställt ett guideline lxi klass 8/9 13,9fot. Nästa steg blir ju då rulle o lina, och där blir det svårt, eller, inte rullen men linan/linorna. Rulle, köp en Danielsson. Backinglina är väl inte så svårt att välja men sen ska det vara en shooting line och sen en klump och sen en tafs(om jag förstått det hela rätt). ja! Du är rätt på det. När det gäller shootingline/runningline så finns det mycket att välja på. Jag tycker att en coatad runningline är trevlig att kasta med. Sedan har du mono linor som "enkelt sagt" är en tjock nylonlina. Jag tycker SA ust är en bra sådan. Ken sawada är populär, Rios likaså. Ang. Tafs så gillar jag att använda polytafsar och därefter en till en och en halv vanlig heldragen nylonlina. Kan man använda samma lina hela tiden och bara ändra klump beroende på hur djupt man vill gå o så? förmodar att du menar runninglinen? Ja! Den använder du samma hela tiden och sedan byter du klumpen. Läst lite om skatig och scandi och det är väl egentligen bara klumplängden som skiljer dem åt, behöver man bägge till att börja med? Jag tänkte ge mig på de där skagit kasten eller va det kallas, där man "ankrar" linan i vattnet och sen kastar ut den därifrån istället för att ha lina i luften bakom sig. Ska försöka ge mig på en kurs när jag hittar nån så jag lär mig rätt från början. nja det handlar inte om klumplängden utan det är olika kaststilar. Sök på youtube så finns det mycket bra där om de olika stilarna. På skagit linor har du en kort belly som väger lika mycket som en hel scandilina (klumpen) och på denna olika tippar och därefter tafs. Enkelt uttryckt så ankrar du hela tippen på skagit innan du för spöt framåt. På scandi ankrar du endast tafsen....enkelt uttryckt. Som du säger så är en kurs perfekt att hoppa på. Är shootinglinan en flytlina och sen kör man alltid med olika tung/långa klumpar? Sett att ex GL säljer nåt slags skagit kit med tre olika klumpar, räcker det med ett sånt kit för klumpar eller behöver man fler sorter såhär i början? Antar att min första tur blir till älvkarleby i höst (det är närmast). ang. Shootingline så har jag både med flyt o intermediat och det är inte så stor skillnad, intermediat funkar till en hel flytklump. Rio versitip short är populär och trevlig att kasta med. Det är en belly med olika tippar till. Och det räcker enligt många med den linan. Jag föredrar hela klumpar och fiskar med tre olika, resten av mina klumpar är i princip överflödiga Laxfisket verkar ju vara en riktig materialsport så jag antar att folk har med sig en hel ryggsäck med prylar men vad behövs för att komma igång? Nej det är fel, det räcker med ett spö ett par klumpar och en rulle. Vad däremot laxfiskare är så är vi köpgalna Jag är som du tämligen ny på laxfiske så allt jag skrivet får du ta med en nypa salt.
 2. Hej! Vilket pris för gl3:an?
 3. Redington Dually 13'6" #8 samt 12'6" #6 pm om intresse finns. Förmånligt pris vid köp av båda.
 4. Enligt mig håller inte Biltemas gummilim samma klass som Liquisole.
 5. http://danielsson-flyreels.se Här kan du läsa lite om olika klasser, storlekar och vilket fiske de ska användas till. När du sedan bestämt vilken klass/storlek som passar ditt spö och fiske så lägg en annons här på edge under "köpes". Väl mött
 6. 3 år sedan, tidigt i april 40 kubik (om jag minns rätt) i Mörrum. Åker upp till 29:an då det är fullt på södra. Lägger ut 3:e kastet vid en sten och det nyper till i flugan, upp ur vattnet far en stor fet blank fisk, 30 sekunder senare när fisken varit mer ovanför vattnet än i så känner jag att det släpper och spöt blir stilla, vevar in för att finna att knuten på flugan gått upp... "H-vetes" Naturen vs mig 1-0. 2 dagar senare samma pool, flugan svänger förbi samma sten och linan spänns upp, känner ett par riktigt härliga ryck i spöt och sedan bär det iväg i hög far rätt upp till i poolen. Fisken visar sig och denna är "ännu" större, lika fet och lika blank. Pulsen är här på max. Efter ca 1 minut släpper flugan och jag vevar in...kroken har rätat ut sig..."men vad ända in i glödheta"... Naturen vs mig 2-0 Lärdom: efterdra knutar. Köp de starkaste krokarna på marknaden. Tidig April och på norra ska det ju inte finnas blanklax...enligt alla jag berättat historien för var det förmodligen övervintrade hybrider och de har säkert rätt, men det hade varit intressant att få hålla i en av dessa fiskar. Jag träffar faktiskt på ytterliggare en fiskare, som har betydligt mer erfarenhet än mig. Han hade varit i en fisk på 27:an, denna fisk hade betett sig som en mindre gti bil genom ett par pooler innan den valde att hoppa av. Både han och hans fiskekompis undrar fortfarande om det var en blanklax ,:) Nä! Nu räcker det, jag måste nog ner och drar på vadarna och sätta spöt på bilen...skitfiske på Er.
 7. Har hört om liknande fall där fisken lägger sig upponed och försökte somna upp på land, där hade fisken fått fel syretillsättning under transport.
 8. På din fråga. Ja! 11'6" går bra att kasta tvåhand med. Längden är för mig viktig när jag fiskar där det är trångt, mycket vegetation, överhängande träd osv. Så vilket du ska välja beror nog på vart du ska fiska.
 9. För det första så ska du inte skämmas för att ställa frågor i forum, det är därför forum finns...För att få svar på sina frågor. Switch, för "mig"....Vilket är viktigt att påpeka är ett enhandsspö med en längre butt som du kan använda till tvåhandsfattning när du vill. Switch, byta från enhands till tvåhands. Svårare än så är det nog inte. Korta tvåhandspö har funnits länge och det är endast ordet switch som tillkommit de senaste åren. Ett 12.5 fots spö är för mig svårt att se som ett överhandsspö utan jag har 9' till 11' till överhandskast och på dessa en längre butt som används när jag kör underhandskast och jag behöver mer tryck i kasten. Om du har ont om plats så spelar längden på spöt stor roll, gå hellre på ett kortare spö än ett längre.
 10. http://www.tradera.com/item/342908/257646087/fiskelada-lada-for-sma-fiske-prylar Denna är perfekt för ändamålet.
 11. Jag använder en gammal sjunklina som ögla till spetsen och en flytande runningline mot rullsidan. Vill man så kan man köra lite bindtråd som extra förstärkning.
 12. Funkar att använda värmepistol. Jag brukar proverna med fiskevågen upp mot 8-9kg så de håller.
 13. Hej Mikael Olovsson! Kan du vara vänlig att Swisha pengarna du är skyldig mig, plus frakt så sänder jag tillbaka linan du skickat fel.

 14. Tjena Mattias. Har du testat? Kör du tvätten för hand eller i maskin?
 15. Hej! Märkte under fisketuren att jackan suger åt sig fukt. Finns det bra impregneringsspray? Mottager gärna tips! Väl mött Christian