Hoppa till innehåll

Tiger

Members
 • Antal inlägg

  958
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  4

Tiger last won the day on August 22 2017

Tiger had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

85 Excellent

Om Tiger

 • Placering
  Advanced Member
 • Födelsedag 1985-09-29

Information

 • Bostadsort
  Götlaborg

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  tigermarcus@hotmail.com
 • Telefon
  0704716675

Senaste Profil Besökare

2 230 profilvisningar
 1. Tiger

  Onödigaste flugfiskeprylen ni köpt

  whip finisher...
 2. Tiger

  Rengöring och linespeed

  En skvätt såpa i en hink med ljummet vatten, microfiberduk tycker jag funkar för o tvätta innan man har på smörjet.
 3. Tiger

  Rengöring och linespeed

  Tiemco till sjunklina o Loon till flyt.
 4. Tiger

  Linkorg på kusten?

  Ja de har blivit ett gissel. Ser ut som en björn tuggat på mina vadardojor efter ha vadat på ett ställe där det varit rikligt med skal. Kör för övrigt en korg från lineklurv.dk som jag haft i fyra år. Den är rymlig o sitter perfekt på vänsterhöften. Vänder bilen om jag glömt den hemma...
 5. Tiger

  Havsöring GBg:s området

  En lätt dagstur fisket blir ju iaf lite mer förutsägbart när det finns mat överallt. Rätt ställe rätt ström osv.
 6. Tiger

  Havsöring GBg:s området

  Kallt som fan iår. minusgrader eller enstaka plusgrader i vattnet hela mars. En "vanlig" vår är det ofta 5 grader i mars. (vi snackar vivas mätstationer som ligger exponerat o några meter under ytan). Räkorna brukar ha kommit två veckor efter premiären men inte sätt några iår, men det är väl nära förestånde 7 grader på stationerna nu.
 7. Tiger

  Tjuvfisketråden No.1

  Dubbelmoral o skydda kräftorna. Kom väl nått förslag om o minska allmänhetens fiskedagar i Vättern med motiveringen att folk sprider kräftorna till andra sjöar. Känns ju som ett slag i luften, borde va fritt fram för alla om man menade allvar med o få bort dem(vilket förstås är omöjligt men går väl att beta ner beståndet kanske). Hörde av "någon" att man kan mosa de icke godkända kräftorna mot durken i båten o kasta till trutarna, sväljer dem hela utan problem. Men Vätterns problem är ju en annan skala. Din insats i lekbäckarna här tror jag kan göra stor skillnad!
 8. Tiger

  Tjuvfisketråden No.1

  Kämpa Kricke!!!
 9. Tiger

  Havsöring GBg:s området

  Gött med första dosen gift Är det en sjunk 5 lina jag skådar eller finns det kanske den färgen hos andra än airflo också?
 10. Tiger

  Vad skrämmer mest - flyt eller intermediate?

  Gött o få Killgissa lite. Själv tror jag att fkytlinan skrämmer mindre. Om man är under vatten o kollar uppåt är det bara en liten cirkel av ytan där man ser himmeln. Övriga blir som en spegel pga totalreflektion av ljuset som bryts mellan vatten-luft. Är det bara lite rörelse på vattnet tror jag att flytlinan försvinner helt. Förutom då precis rakt ovanför. Fisken ser flugan från håll o sidorna och kan simma ikapp utan att störas av linan. En intermediete lina ser fisken på långt håll och från alla möjliga sidovinklar. Har själv slutat med IM linor för länge sedan, fiskar kusten ytligt med flytlina o djupare/snabbare med S3 eller S5. Man var man blir salig på sin egen tro. IM linor funkar uppenbarligen fint för kustfiske, precis som flyt eller sjunkande. Fisken verkar skita i linan rätt ofta, även om lång tafs ibland ger mer fisk.
 11. Tiger

  Havsöring GBg:s området

  Det var den stora blå NEREIS VIRENS. Andra år har jag sett de små rosa musselmaskarna dagtid i April också, kanske därför pattegrisen funkar så bra
 12. Tiger

  Havsöring GBg:s området

  Masken verkar vara ganska lokal och varierande. Hade galet fiske på maskfluga 2a april förra året(bland annat en fin topp trio på 55,62,63), såg aldrig nån masksvärmning o den var ju över sedan länge enl alla rapporter. MEN ena fisken kräktes mask o hade mask hängande i munnen. Vet inte om de hämtat dem på djupare/kallare vatten o ställt sig i varmare vatten för o smälta maten eller om de tar extremt lång tid att smälta i det kalla vattnet. Om svärmningen blir senare iår kanske de inte ställt in sig på maskflugan, det återstår o testas. Men generellt spelar nog flugan mindre roll 90% av turerna.
 13. Tiger

  Havsöring Väder

  Att lufttrycket skulle påverka känns som den minst "logiska" faktorn(även om jag själv ibland försökt ha det som ursäkt för dåligt fiske). Låt oss säga att trycket störtdyker 5hPa när man är ute. Samma tryckförändring upplever fisken om den stiger 5cm i vattenpelaren. Att fisken skulle bli dålig o mindre huggvillig av den lilla tryckändringen känns ologiskt, då borde de bli tokdåliga av att stiga nån meter i vattnet(motsvarande att lufttrycket skulle ändras 100hPa, något som aldrig sker). Men vem vet, många knyter ju sina fiskeupplevelser kring lufttryck. Själv är jag inte helt säker på om det är en egenskapad och självuppfyllande myt eller inte. Tänkte länge att månfas skulle vara ännu flummigare. Men det upplever jag som väldigt viktigt(inte bara för mörkerfiske). Eftersom tidvattenkurvan ser ju olika ut för alla månens faser så jag kan köpa att det påverkar i havet. Tidvattnet är nästan lika viktigt som vädret för mig. Trådskaparen fiskar ju varberg, där kanske man inte har möjlighet att hitta olika strömmar o ställen för olika vinder då kusten är mer enformig än här uppe.
 14. Tiger

  Havsöring Väder

  Ja ibland är det viktigt, ibland inte. minns nån heldag i April för några år sedan då det dragit in mulet, lätt regn o SV. Havsöringsväder enligt boken men vi blev helt utan trots många "säkra" ställen avbetade. Kan ha va att lufttrycket störtdök. Annars finns det ett ställe för varje vindriktning o styrka. Har fört dagbok i 5 år o har nu 2-3 ställen för varje vind o det verkar stämma mer än det inte stämmer. SO är absoluta Favoriten följt av riktigt hård NV, då har jag ställen som är helt givna.
 15. Tiger

  Veckans fisk v49

  Jävlar!
×