Hoppa till innehåll

bratteus

Members
 • Antal inlägg

  584
 • Blev medlem

 • Senast besökta

Gemenskaps Rykte

61 Excellent

Om bratteus

 • Placering
  Advanced Member
 • Födelsedag 1973-11-20

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Ljungskile
 • Intressen
  Fiske Dykning Fridykning Fjällvandring

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  bratteus@hotmail.com
 • Telefon
  0703774932

Senaste Profil Besökare

3 916 profilvisningar
 1. saker man ej får glömma till fjälls...

  Tarp är grymt att ha när regnet vräker ner, man lagar mat och byter om och umgås här. I övrigt - bra sällskap, nötter, mjöl, lök rövlappar samt handsprit, tvål och tvättmedel så slipper man ha med sig massa onödig vikt i form av kläder. Plastpåse till bajspapper.
 2. Ny i kartong. Longbellylina gjord av Cortland med mycket bra coating och 19,5 m klump. Endast 295 spänn ink frakt,
 3. En Set-up från himlen!?

  905 Scott Radian Hatch Monsoon 3+ Mid Arbor svart Arctic Silver MD / Sameo Python / GL 4 Cast / GL Control //////// 804 Scott S4 Hatch Monsoon 3+ Mid Arbor silver GL Highwater / GL 4 Cast / TT Wulff
 4. Modell byten

  Var smart köp på rean köpte Radian 905 för 5500 och 904 för 3500 , det bästa som hänt mig i spöväg efter lång tids letande. Det finns nåt för alla, att byta modeller ofta ink facelifts ofta är ett välkänt knep för att hålla liv i konsumtion, konsumenten är dock kung.
 5. Switch spö

  PM
 6. Tips för inköp av ett gasolkök

  Trangia gasbrännare är jättebra till Trangiaköket! Hade det från början, sålde det för att testa Primus ETA Power men köpte ett trangia gasbrännare och denna gången jubileumsmodellen för det är så robust snyggt och välfungerande.
 7. Struliga linor?

  Guidelines linor är bra men många trasslar enligt min erfarenhet. Du borde tacka för tipset och tänka om använd MD linor istället så slipper du trassel är ju kontentan, vad är problemet med det resonemanget, vidga dina vyer och släpp sargen, kom in i matchen
 8. Struliga linor?

  Tips De MD linor jag använder ligger rakare än något annat jag provat snowbee thistledown nano och Arctic silver är grymma linor. Lätta att lyfta med minimalt stänk , kastar grymt kontrollerade loopar och helt raka vid utlägg punkt många vanliga linor kastar bra men trasslar och korvar sig och det blir knutar på runningline etc jag tror MD linor är en game changer.
 9. ArcticSilver Micro-Diameter Fly Line

  Tack, en polare till mig har testat en annan MD lina Snowbee Thistledown 2-5 och var mycket positiv. Jag har nu införskaffat även den.
 10. ArcticSilver Micro-Diameter Fly Line

  Nån som vet vem det är som gör linorna för Arctic Silver?
 11. Den eviga problematiken - läckande vadare

  Hej här kommer en länk längst ner som jag fann intressant kring vadarmaterial och handhavande. http://www.flyfisherman.com/gear-accessories/breathable-waders/ Regelbunden tvätt utan mjukmedel, tork/ vrängning och återimpregnering med värme aktiverar membranet och är a och o man måste också ha rätt material på underställ då fukt i form av kondens alltid kommer att finnas, rätt storlek är också viktig, varken för stor eller liten. Eventuella Större svarta "fuktfält" på insidan av andasvadare när dom är använda är S.k wet-out, dom suger vatten från in och utsida, läcker dock inte i membran men materialets DWR- impregnering är dags att återimpregnera och man känner en fuktighetskänsla.(Vanligt runt midjan där vadarbältet sitter och trycker) Den gamla typen av DWR impregneringen är numera förbjuden för alla tillverkare, den var mycket bättre men skadlig för fiskar och miljö, den nya är sämre men är biologisk nedbrytbar. PS ( Simms har stumt membran, Patagonia ett stretchigt självläkande membran när det kommer till Pinholes. Kanske en fördel ) toppenservice från Simms i övrigt och det är livstids garanti på produktens livslängd för Simms modeller med Goretex, det är så med alla produkter som har goretex ( Guaranteed to keep you dry säger dom ) Övriga Simmsmodeller med Toraymembran enligt konsumentköpslagen. Köpte mina Simms Freestone Toray i Österrike på AoS, dom läckte som ett såll i grenen efter 5! Turer, bytte in dom på ELGE sportfiske och fick nya från Simms som jag bytte mot Simms Headwaters med pengar emellan så nu har jag livstids garanti. Passade på att handla Paragonias senaste uppdaterade Rio Gallegos som verkligen genomgått massa uppdateringar, Patagonia har en helt ny fabrik och helt nya kvalitetsprocesser nu så låt oss se...
 12. Puckellax upptäckt i Göta älv

  Men visst dör dom efter leken? hörde att eskimåerna utfodrar sina hundar med dom!?
 13. Puckellax upptäckt i Göta älv https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/puckellax-upptackt-i-gota-alv?cmpid=del:tw:20170803:puckellax-upptackt-i-gota-alv:nyh:lp via @svtnyheter
 14. Tierra Gore-tex vadare

  waterproof i Gbg är proffs. Annars Simms Europe
 15. Hej, upplever fler här på forumet att Simmsvadarna var bättre förr? måste man impregnera dom för att dom inte ska fukta igenom ( även om alla pinholes är lagade?) Fördelen med Simms och Patagonias finare modeller är att man med hjälp av att spruta isopropanol på insidan av vadarna snabbt hittar pinholes som mörkare fält i tyget och kan laga dessa genom att gnugga in lite aquaseal där. Man kan alltså enkelt fixa pinholes själv men man blir förvånad över mängden pinholes som uppstår på en säsong.
×