Gillholm

Edgemember+
 • Antal inlägg

  1 120
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  2

Gillholm last won the day on June 2 2016

Gillholm had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

96 Excellent

Om Gillholm

 • Placering
  Frontline Member
 • Födelsedag October 29

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  NÖ Skåne, vid Kusten.
 1. Knappast, men snacket har väl flyttat över till grupperna på Fb.
 2. Aceton torkar ut nåt hemskt och löser troligen upp ev. lim, undvik det! Jag hade torkat av med trasa/papper och sen gnidit in olja i omgångar, inte så mkt att korken blir mjuk och svampig bara så det håller vatten borta.
 3. Jag har för mig att nån av rulltillverkarna säljer i pytteflaska till högre pris så det är ett sämre alternativ. Här är en annan säljare, googla runt lite så kanske det finns fler men jag tror det är svårt att hitta nåt som är mkt billigare. https://www.taur.se/produkter/sadlar/ladervard/sheps-pure-neatsfoot-oil-470-ml.html Eller gå in i närmaste ställe med hästprylar å kolla.
 4. Smörj med sån olja! https://timotejandersen.se/ridsport-hast/ladervard/fiebing-neatsfoot-oil-100-ren-naturlig-ladervardsprodukt/ http://www.speypages.com/speyclave/54-tackle/25046-oil-cork-drag.html
 5. Får du ut alla 27 meter när du kastar?
 6. Å vad är det som stör med det, att den platsar dåligt på rullen? Isf är nog ett rullbyte det bästa.
 7. http://www.fishline.se/rio-intouch-outbound-short-flyt-fluglina/product_details.php/products_id/2857 Har den tunnaste skjutlina jag träffat på men är inget för finlir med torrisar. Sen är det en nackdel med tunna skjutlinor, de håller inte lika länge.
 8. Förmodligen samma som 85:an så är det skjutlinan som är problemet är det ingen lösning. Har du ingen butik i närheten där du kan känna på linor innan köp?
 9. Eller klipp linan några meter, om du inte har behov av att kasta ut hela? Anledningen till att den är så tjock är den korta klumpen, en längre klump med samma vikt i samma mtrl blir ju per automatik tunnare så en Vibe 100 kanske är vad du söker?
 10. Den gick ganska snabbt att hitta på hemsidan....
 11. http://danielsson-flyreels.se/wp-content/uploads/2014/12/Weights-line-capacities.pdf
 12. Yep, du borde skicka in den! Jag har själv gjort det med en 6-9 jag köpte begagnad som började tröga efter sex hårda år på kusten helt utan avsköljningar eller omsorg, vet inte vad de gjorde men den blev som ny utan kostnad, fantastisk service! Att de inte ens vill ha betalt för returfrakten är nästan för bra, lite halvskämmigt sådär.
 13. Danielsson såklart!
 14. Haha, ja det är roligt att testa linor! Gillar du längre klumpar (14m) så är Airflo Sixth Sense mkt fina. Jag kör en del med dom men har man vadat ut djupare så blir det lite jobbigare, då passar en tolvmetersklump bättre, för mig iaf. Det är Airflo som tillverkar Guidelines kustlinor så samma stumma kärna,slitstarka coating och långsamma sjunk som oftast passar bra på kusten.
 15. Testa även Rio's coastal som många gillar,sen har du Sa sonar, Guideline Camo Pro som har blivit min nya favvo. Men din Evotec funkar säkert bra den med!