Gillholm

Edgemember+
 • Antal inlägg

  1 105
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  2

Gillholm last won the day on June 2 2016

Gillholm had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

93 Excellent

Om Gillholm

 • Placering
  Frontline Member
 • Födelsedag October 29

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  NÖ Skåne, vid Kusten.
 1. Yep, du borde skicka in den! Jag har själv gjort det med en 6-9 jag köpte begagnad som började tröga efter sex hårda år på kusten helt utan avsköljningar eller omsorg, vet inte vad de gjorde men den blev som ny utan kostnad, fantastisk service! Att de inte ens vill ha betalt för returfrakten är nästan för bra, lite halvskämmigt sådär.
 2. Danielsson såklart!
 3. Haha, ja det är roligt att testa linor! Gillar du längre klumpar (14m) så är Airflo Sixth Sense mkt fina. Jag kör en del med dom men har man vadat ut djupare så blir det lite jobbigare, då passar en tolvmetersklump bättre, för mig iaf. Det är Airflo som tillverkar Guidelines kustlinor så samma stumma kärna,slitstarka coating och långsamma sjunk som oftast passar bra på kusten.
 4. Testa även Rio's coastal som många gillar,sen har du Sa sonar, Guideline Camo Pro som har blivit min nya favvo. Men din Evotec funkar säkert bra den med!
 5. Kör in till FFM så får du säkert provkasta ett gäng linor, det är bästa sättet att skaffa sig en uppfattning!
 6. Den är väl knappast slow om man jämför med de Airfloproducerade linorna? Clear brukar sjunka lite snabbare, typ fast im!
 7. Såg det å tog bort inlägget, alltid finns det nåt nytt att lära!
 8. Varken S1 eller Flatsman finns i fast, då får du välja SX eller SW!
 9. Jämför med din 4cast som enligt Guideline har en klumpvikt på 16 gram, väg den med för ibland är deras linor tyngre än de säger.
 10. Precis så, nu kan jag inte vikten på den men kan tänka mig att den ligger på 14-15 gram nånstans. Det finns säkert medlemmar i det området, starta en tråd å ställ frågan!?
 11. Det setet finns i både klass fem o sex ser jag, enda felkällan förutom skit bakom spakarna är väl isf att det hamnat en femma i ditt set. Har du en våg så kolla klumpvikten!
 12. Ok, en tvåfärgad lina är ju lätt att se om den sitter rätt, har sen setet fått rätt klass på linan så är det nog tekniken som brister. Att låta en mer erfaren kastare testa grejorna är ett bra sätt att få koll!
 13. Jag läste på Fb om nån som haft liknande problem tills han kom på att linan var monterad baklänges, den var påspolad o klar när han köpte kitet. Kan ju vara värt en koll om du inte är hundra på att det är rätt. Testa samma spö med din klass sju lina för att se om det känns bättre. Sen är det aldrig fel med en kastkurs, speciellt i början av karriären!
 14. Tvrdek har haft som du kan se på bilden, det finns inga clamps i listan nu men kanske fixar han det efter förfrågan? I övrigt anses hans grejor inte stå Regal efter när det gäller kvalite'. Missade visst att lägga in länken http://www.jan-tvrdek.cz/rotary-vice-black-386-30
 15. Det är väl en sån här? http://shop.danielsson-flyreels.se/flugfiske/flugrullar/original-flugrulle/flugfiskerulle-2w.html Visserligen står det inte Loop på den men det va Danielsson som byggde dom!