Hoppa till innehåll
nullptr

Whiskey gravad oxfile

Recommended Posts

Whiskey gravad oxfile

Passar utmärkt att servera tunt skivad med en nobi sås och honungs melon.

Eftersom det rekomederas att frysa mat som man skall grava brukar jag grava den först och sedan frysa den för att det skall gå lättare att skiva den tunt.

Gravas på ett likartat sätt som fisk men något längre jag brukar grava den i 2 dygn och tillsätta whiskeyn efter 1 dygn i kylen

500 gram oxfile

0,5-1 dl whiskey

1/2 dl salt

1/2 dl socker

1 msk svartpeppar

1 msk vitpeppar

Nobi sås

4: personer

1 ägg

1 msk rödvinsvinäger

2,5 dl matolja

0,5 tsk salt

½ tsk svartpeppar

2 tsk fransk ljus senap

1 vitlöksklyfta

2 msk finhackad gräslök

1. Lägg ägget i kokande vatten och låt det koka i 2,5 - 3 minuter inte mer

2. Knäck ägget och skrapa ut det lösa innehållet i matberedarens behållare. Kör sönder ägget.

3. Droppa omväxlande i vinäger och olja i äggen under tiden som matberedaren går. Tag det försiktigt med oljan. detta moment kommer att ta sin tid.

4. smaksätt med övriga ingridienser

Såsen står sig bra i ett antal dagar i kylen

Redigerad med nullptr

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt samhälle. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu

  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    Inga registrerade användare tittar på detta sida.

















×