Hoppa till innehåll
Guest A_boy_named_sue

Gravad lax, regnbåge

Recommended Posts

Guest A_boy_named_sue

För 1 kg filé

1, Filea fisken

2, Plocka ut alla benen. Görs lättast med en peang. Dra din hand, bak mot stjärten, på mitten av filén. Där känner du alla benen.

3, Lägg en av filéerna i en form klädd i aluminium.

4. Ta ½ deciliter salt och ½ deciliter socker, blanda ihop. Sen strör du ut hälften på den ena filén. Smält sockret och saltet in i filén genom att "stryka" på det med handen.

5, Grovmal 10 korn vitpeppar, strö hälften på filén.

6, Hacka en kruka dill och strö över. (Jag brukar även pressa en citron över här, eller skvätt lite med en citrussaft på flaska)

7. Upprepa salt och peppar proceduren på filé 2

8, Slut om fisken med aluminiumet och lägg en planka på. På plankan lägger du en vikt som väger mer än 2 kilo

9. Ställ fisken svalt, men inte i kylskåp

10,  Vänd fisken efter 1 och ½ dygn. Låt fisken ligga i 1 och ½ dygn till... voila fisken är klar att ätas

normal_IMG_2979.jpg

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
Guest A_boy_named_sue

;D Tvungen att prova nya digitalkameran. En riktigt bra kamera... Canon powershot a75

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
Guest Flugan

Varför skall jag inte ha fisken i kylen under processen?  Jag har alltid tidigare gjort så - och det har blivit bra resultat. ???

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
Guest Betis
En infrysning av fisken, minst ett par dagar är att rekommendera innan eller efter gravning. Annars kan man få lite spännande extrautrustning på köpet :)

X-akt.... :P

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt samhälle. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu

  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    Inga registrerade användare tittar på detta sida.

















×