Hoppa till innehåll
berra72

Kokosjello med tropiska frukter i söt whiskylag

Recommended Posts

Här är ett recept ur boken Whisky och Mat av Jan Groth och Arne Adler

4 Portioner

Kokosjello:

2Dl Kokosmjölk

2Dl Grädde

20 Kardemummakärnor

1Dl Socker

3 Gelatinblad, Blötlagda

Whiskylag:

1Dl Caol Ila Whisky

2Dl Vatten

1,5 Dl Socker

2 Passionsfrukter urgröpta

1/2 Mango Tärnad

6 Litchiplommon skalade och halverade

1 Persika tärnad

2 Plommon tärnade

kokosjello

koka upp kokosmjölken med grädde, kardemumma och socker, låt dra 10 minuter så att kardemumma kärnorna ger smak.

Smält gelatinet i den varmavätskan. Sila. Gjut kokos grädden i skålar och ställ i kylskåp tills den stelnat.

Whiskylag

Koka upp Whiskyn och sjud i 2 minuter, tillsätt vatten och socker

Slå lagen över all frukt och låt svalna, sen in i kylen tills det blivit kallt.

Servera allt tillsammans väl kylt.(själv använde jag Big Peat denna gång)

post-8129-0-91066500-1300013494_thumb.jp

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Det är ju nästan så man måste testa...

-det är ju bara goa saker i receptetwub.gif

Ja gör det, det är jättegott, och enkelt att göra

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt samhälle. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu


  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    Inga registrerade användare tittar på detta sida.

















×