Hoppa till innehåll
magnolia

Tidig träning vid vattnet.

Recommended Posts

Filmade detta i lördags, igår blåste det kuling så vi brydde oss inte om att filma....

 

Spö: CTS Skagit 14 fot # 9/10 den "gamla" modellen (det är bara ett drygt år gammal men den nya modelllen är helt annorlunda; skall bygga ett sånt också snart). Klump: SA Skagit Extreme 640 gr
 

Filmklippen längre ner nu.

Redigerad med magnolia

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Gör inte som jag bara: stå och frys och få ont i ryggen.  :(  Men positivt då: korta träningspass med varierande intervall är bättre än att mängdträna sällan. Så här är idealiskt läste jag för länge sedan då det gäller s.k. motorisk träning, alltså sån träning som har med kroppsrörelser att göra (dans, tennis, kastande). Första repetitionen av ett moment inom någon timme, andra rep. inom ett dygn, tredje inom tre dar, fjärde inom en vecka. Vitsen är delvis att just viloperioderna kan vara nyttiga.

 

Överinlärning då? Alltså: man fortsätter att upprepa något man redan kan, är det bra? Vitsen här är ju att det finns en "glömskekurva" (tidsmässoigt) och att den gör sig mindre gällande om man just har överinlärt en färdighet.
 

Redigerad med magnolia

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Måste ut och kasta med så man kommer igång med träningen.

 

 

 

..är det inte tvärs om?...utå träna för att få igång kastningen .. :P

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Behövs bara ett kast så är man igång Ismo ;)

 

Men med träningen är det en annan sak för det är en konstant process mot perfektion.

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Det har ju varit hård vind ofta nu i vår men jag har ändock tränat en del och kastar nu mer jämnt än tidigare i vår; något som känns nödvändigt när jag instruerar. Härom dagen var det vindstilla och det kändes bra!

 

Spön (det blåa) CTS Affinity SK DH 14 ´# 9/10 med en SA Atlantic Salmon F/S3 klump som väger 38,7 gram.

 

Det andra är ett CTS Affinity Plus DH 15´ # 10/11 med en LTS flytbelly med utbytbara spetsar; här interm. Den väger 41,2 gram,

 

Och Ismo; jag lade in ett längre klipp så att du kanske blir nöjd?

 

https://vimeo.com/128016558

https://vimeo.com/128016385

https://vimeo.com/127979949

https://vimeo.com/127980374

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt samhälle. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu

 • Användare som läser detta    0 medlemmar

  Inga registrerade användare tittar på detta sida. • Inlägg

  • Jag har varit på Shimanos spöfabrik i Batam Malaysia där man exempelvis gjort shimanos finaste flugspön och spinnspön som exempelvis Freestone FS serien och sett hur produktionen går till. Mandrillen tror jag främst är unik för spöts längd men den påverkar inte spöts aktion vad jag kan minnas? Fast det är klart en tjock resp tunn mandrill har förmodligen viss påverkan? Mandrillen måste ju oavsett vara helt jämt taperad annars kan man inte dra ut den när spöt torkat. Oavsett sitter den stora grejen i hur man jobbar med kolfibern. Ett bra spö har kanske 12 lager kolfiber med olika egenskaper som läggs ovan varandra i olika lager och riktningar för att skapa ett spö med den aktionskurva och spänst i vissa delar som man vill åt. Vad jag förstår så är den stora grejen med nanoresin att det går åt mindre resin/lim och att man helt eliminerar luftbubblor/ojämn blandning. Nanoresin gör att vi numera har färre brottsanvisningar i spöna vilket gör att de håller bättre.   
  • Varför fick jag meddelande om dessa vackra rullar? Mycket har jag ställt till , men detta är jag oskyldig till.
  • Nej tack, jag skulle kanske lagt till att jag inte gillar handtagen på Sage nyare spön.
  • Bra pris och den är ju ett ytterplagg om jag fattat rätt? Hur länge har du haft den? 
  • En tapering har du så att säga även på ett vanligt kolfiberspö, men man använder aldrig dessa termer. Rätta mig om jag har fel men andra aspekter verkar ha  större påverkan, resin, kolfibrernas riktning, osv. Kolfibern rullas ju på en mandrel (metallstav) som har en tapering. Kan det vara så att man ren lathet använder samma mandrel till flera spöserier och enbart mixtrar lite med kolfibern och olika resin på spöna, någon som vet? Hade hur som helst inte förvånat mig ett dugg!
  • Jag kör en från kajaksidan:  https://www.kajaksidan.se/klader-accesoarer/torrdrakter-tillbehor/torrdrakter/dry-fashion-torrdrakt.html Nöjd än så länge. Lite små i storleken. Har L och brukar komma undan med m. Är 184 lång och 75 kg.  Dock min första så inget att jämföra med. 
  • Ursuit MPS är ju ett goretexskal man har under sina vanliga kläder. Jag tippar den funkar kanon precis som allt annat från Ursuit men ska man paddla kajak som du tänkt så blir det blött så fort vädret är sämre. Nu har ju inte du lika salt vatten som vi har på västkusten men jag tycker det är otroligt smidigt att bara spola av hela mig när jag varit ute. Det funkar ju med ytterkläder också men ett ursuit ytterplagg är en smidigare lösning. Det var ju någon som sålde en ny ursuit under köp och sälj, samma modell som den jag har (Team ABU Gore-tex). Passar den tycker jag du ska överväga att lägga ett bud på den istället för en MPS. Angående kajak. Kan tycka att en trampkajak är överlägsen när man ska fiska då man har händerna fria och kan fiska och parera mot vind och strömmar samtidigt. Hastigheten kan däremot vara en begränsning om frugan har vanlig kajak. En Native Watercraft Slayer 10 proper marschar runt 2,5 knop. (toppspeed ca 4-4,5) väljer man en mer strömlinjeformad och längre modell marscher man snabbare, tippar även att en modell från hobie med turbofenor kan vara runt 0,5 snabbare i marschhastighet men de är lite mer komplicerade att när man ska parera/backa.
  • Sage Accel 9,1 fot klass 6 2500:- + frakt
  • Jag har aldrig ägnat mycket mer tanke åt en krok än till vilken fluga och fiske den kan passa. Aldrig jämfört olika av liknande modell etc. Älskar att det finns eldsjälar som dig som grottar in sig såhär, så att man kan läsa och lära sig om något man annars sällan skulle ens ägna en tanke åt  och ja, visst är det än fin krok!
 • Ämnen

 • Bilder

×