Hoppa till innehåll
swehels

Komma igång med tvåhand 13 fot eller switch?

Recommended Posts

Hallå 

Jag har testat att fiska tvåhand efter lax/öring vid några tillfällen men hoppas nu komma igång och göra ett par dagar par säsong. Mitt närmsta vatten är Forshaga men jag räknar med att testa andra vatten då och då vår-sommar-höst. Då tiden är begränsad tänkte jag köpa en utrustning för att kunna nöta lite teknik på hemmaplan. Jag var ganska bestämd på att försöka få tag på spö runt 13 fot klass 8-9 de det verkar mest allround. Jag har t.o.m. lagt ut en annons under köpes här på sidan och har en en del alternativ att välja på. 

Nu har jag börjat kolla lite på switchspö som alternativ - framförallt för att kunna träna teknik vid flera tillfällen, jag kommer inte använda det som enhands.

Det jag funderar på är hur mycket begränsad i älvarna jag blir med ett switchspö klass 6-7 med skagitlina jämfört med ett 13 8-9.

Vad säger ni med rutin? 

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Jag vet ju inte hur tycke pengar du hade tänkt lägga, men det finns ju ett Guideline lxi 12,9 fot7-8 till salu här på forumet.Det spöt med en RIO Scandi VersiTip Short 7 på 27,5 gram hade nog smakat mumma.Nu har jag inte testat den kombon själv men då får du ju något mellanting .Jag kör själv med ett 12,6  7-8 funkar kanon.

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Mitt råd är att du gör som du tänkte från början, dvs satsar på en 13 fotare i klass 8 (klumpvikt ca 27-30 gram) Då får du en lagom utrustning som är allround att börja med.

  • Like 1

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt samhälle. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu


  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    Inga registrerade användare tittar på detta sida.

×