Hoppa till innehåll
magnusg

Sponsormedlem

Recommended Posts

Jag pratade med Älvräddarna på Sportfiskemässan idag om de kunde ta fram pin/metallknapp som man kunde få som sponsormedlem. Idag finns det medlemskap för 200:- och medlemskap + gåvopaket för 350:-. Jag kan betala lite extra för medlemskap men har inget intresse av den senilsnodd som man får i gåvopaketet. Däremot skulle det vara intressantare att ha sponsormedlemskap. Samma som företagen har från brons och upp till huvudsponsor i stigande prisläge.

Om de kan göra pin/knapp i metall med logga liknande den som sponsorerna har fast släta utan taggarna. Älvräddarna står det avrundat upptill på märkena nu, gör likadant i underkant och skriv brons/silver/guldmedlem samt årtal så kan det bli en snygg knapp att fästa i kepsen/fiskemössan. Möjligtvis gör man ett broderat tygmärke med brons/silver/guldkant och årtal samt klistermärke med samma färger och årtal också.

 

58cd76fb50075_lv.jpg.b347d425b98456024f501bfd6f928cbd.jpg

 

Tanken är att ha kvar Enskild medlem för 200:- och Enskild medlem + Gåvopaketet för 350:- sen kan man också bli Bronsmedlem för 1000:-, Silvermedlem 2500:-, Guldmedlem 5000:- eller vad det nu kan bli för priser. Huvudsponsor finns också, då kan man ha Huvudmedlem istället. Frivilligt belopp över 5000:- så blir man huvudmedlem och får en guldknapp med lagerbladsbård.

 

Det går att donera pengar till Älvräddarna idag men det känns roligare om man får något när man betalar lite mer. Jag kan tänka mig en metallknapp istället för glasögonsnoddar, kepsar, t-shirt och allt vad man brukar få. Blir som ABU:s gamla rekordnålar som man skulle flasha med så snart man fått en stor fisk, var viktigt att ha en sån förr om åren.

I vilket fall så tyckte de i montern att det var en bra idé och skrev upp det. Tänkte höra hur det är här på Edge, finns det något intresse att ha lite högre medlemspriser om man tycker att Älvräddarna gör ett bra arbete?

 

 

 

 

 • Like 1

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Kan väl vara trevligt och idén är ju bra men för mig spelar det ingen roll. Det är en kostnad att tillverka dessa nålar och ser hellre att de pengarna tillfaller Älvräddarna. Känner inget behov att flasha med att jag sponsrar. 

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
6 minutes ago perholla sa:

Flasha med simmärke?

Baddaren grön, flashar den sen förra sommaren.

Ska försöka mig på blå baddare och gul baddare i sommar!

Thats the spirit!

/S

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Annars är vi flugfiskare ganska bra på att visa upp grejer. Det är noga vilket märke det är på spöt, rullen eller västen. Väldigt få som bara har ett enda flugspö och endast en rulle. Väldigt noga med märket på kepsen också, ingen vill komma med fel märke.

Vi är notoriska samlare också, det blir hela serier med rullar eller spön och alla nummer av FiN. Så om någon vill samla märken från Älvräddarna och samtidigt bidrar med lite extra pengar till något man tycker är viktigt är det bara en fördel.

 • Like 2

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Jag köper älvräddar-tygmärken och sätter på kläder etc. Hjälpa till att sprida varumärket. Ju mer de syns desto bättre.

 • Like 2

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
På 2017-03-20 at 19:15 Silverbågen sa:

Om du flashar kanske det bidrar till att fler vill bidra...just a thought..

/S

Nja, tror inte man behöver ha specialpins för det. Finns ju flertalet produkter redan idag med Älvräddarna och tror knappast någon går igång bara för att du har en specialpin. Låt isåfall de medlemskapen bli såpass dyra att de betalar kostnaden för produkterna och lite till. Är inte emot idén utan kostnader som gör större nytta på andra ställen.

 

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
På 2017-03-24 at 21:02 Mosbricka sa:

Nja, tror inte man behöver ha specialpins för det. Finns ju flertalet produkter redan idag med Älvräddarna och tror knappast någon går igång bara för att du har en specialpin. Låt isåfall de medlemskapen bli såpass dyra att de betalar kostnaden för produkterna och lite till. Är inte emot idén utan kostnader som gör större nytta på andra ställen.

 

Andemeningen är inte att man ska visa upp märket utan att få folk att hosta upp lite mer pengar när de ändå löser medlemskap. Jag antar att de sålde medlemsskap på mässan för 200:- om de samtidigt bad personen som precis blivit medlem att donera en tusenlapp extra genom att swisha över pengarna tror jag det är väldigt få som skickar över den tusenlappen. Men om den som "säljer" medlemskapet kan erbjuda ett sponsormedlemskap för 1200:- tror jag det är lättare att få den där extra tusenlappen.

Borde vara lite lättare att sälja ett sponsormedlemskap om medlemmen får något extra. En snygg välgjord metallpin som ligger i en snygg ask blir något att visa upp för den tilltänkte medlemmen istället för att be om en donation på tusen kronor. Om man sen vill visa upp vad man köpt i bilen eller bussen hem från mässan så fiskekamraterna också kan tänka sig ett sponsormedlemskap nästa gång de löser medlemsavgiften är en annan femma. Likaså om man vill sätta den på kepsen eller västen.

Om det sen finns personer som vill samla på sig hela serier med pins och ha något att visa för barnbarnen om 50 år och förklara för barnen att när farfar var ung fanns det inga faunapassager runt kraftverken. Men det fanns en förening som hette Älvräddarna som fixade det och farfar tyckte det var viktigt och stödde föreningen med extra pengar.

Kraftverksägarna har lite mer resurser. Vattenfall, Fortum och allt vad de heter kan lätt hosta upp 10 miljoner kronor i kampanj för vattenkraft men ska Älvräddarna få tag på 100 000 kronor extra för en kampanj är det inte lika lätt.

De får de kränga väldigt många T-shirts, kepsar, tygmärken och mössor om det ska bli lite pengar av det. Kan inte vara många som köper 10 st kepsar eller 5 st T-shirts, hela garderoben blir full. Vet inte hur många som donerar pengar till Älvräddarna men kan man köpa något får man nåt för pengarna och det känns bättre på nåt sätt, det blir en motprestation. Som det är nu säljer Älvräddarna en massa "billiga " saker. Jag vill ha ett alternativ där man har lite högre priser.

Har de som jobbar för Älvräddarna några kommentarer om det hela?

Jag vet inte hur lätt det skulle vara att sälja ett dyrare medlemsskap eller hur svårt det är att få medlemmar i dagsläget. Är folk villiga att öppna plånboken?

 

 

 

 

 • Like 3

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Hej.

Förslaget är utmärkt och vi jobbar med att hitta vägen för att göra det till verklighet.

magnusg: Tycker du fångat andemeningen med en satsning av den här sorten helt! 

Har du något som kan hjälpa oss att göra verklighet av tanken får du gärna skriva till mig!

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt samhälle. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu

 • Användare som läser detta    0 medlemmar

  Inga registrerade användare tittar på detta sida.

 • Inlägg

  • Jag har enbart fått harr på mina men det är för öringen jag tänkte pröva att binda. Kör nog några oliv och kanske någon svart. Fler färgförslag som är gångbar? 
  • Jag som i min enfald trodde skulle handla om vad man tyckte om en lina 😄  Tror väl inte speciellt många känner sig kränkta baserar på vad du säger Flyrod. Men tycker du inte själv att det är en något speciell argumentationsteknik att hävda att alla som inte tycker som du automatisk hamnar i en grupp av mindre begåvade individer med dårlig kuskap och teknik etc etc. Du måste ju veta någonstans att ingen överhuvudtaget har belägg för att generalisera som du gör? Det finns ju inte ens en promille som hänger här på edge av alla som flugfiskar. Och är man en av flera som har andra åsikter än du om en lina så uppgraderas man även till att ingå i en mobb tydligen. Du måste skoja :-D. Håller du inte med i att det blir useriöst och nästan lite komisk? Och att det är vårt bekymmer att vi retar oss på ditt sätt m m. Är det då vi som är kränkta och inte lyssnar? Tror nog du är minst like mycket delaktig att sätta nivån i denna tråd som oss andra 😉   Och som jag sagt tidigare så finns det - hör och häpna - utöver de som gillar Troutbossen även många oerhört rutinerade flugfiskare och duktiga kastare som kan placera flugan precis där de vill i en å som inte gillar Troutbosslinan och som inte betraktar den linans kvaliteter avgörande för varken resultat eller upplevelse. De tycker därmed andra linor har andra kvaliteter som är viktigare för deras fiske än de som troubosslinan har. Vilket inte motsäger att Troutbossen är en bra lina där framförallt tyngd kombinerad med bra coating gör att den skjuter som få. Men har man inget problem med varken coating eller att få andra linor att skjuta tillräckligt och föredrar hur dessa uppför sig så blir ju dessa bättre linor för alla som tycker så. Märkligt att du betraktar det som ett ogiltigt argument. Ingen påstår att Troutbossen inte är bra för någon annans preferenser och fiske. Man tycker helt enkelt att det finns bättre linor för sitt eget.  Alla kan dessutom bli riktigt bra på att kasta 5 - 15 meter samt presentera en eller flera flugor på ett bra sätt om man lägger ned tid på detta. Med många olika linor. För sedan att välja den utav dessa man tycker om. Eller kanske flera. Svårare behöver det inte vara.  Skitfiske på er alla!  
  • Säljer en Rio Versitip body flyt/intermediate #7 22,7 gram och 7 meter lång 350kr+frakt
  • Hej, säljer en gt rulle I jättefint skick med ny extra spole och en rio outbound short flyt lina #7. ( blåa linan på rullen ingår ej) Rio linan kan köpas separat 300kr Pris för allt 1400kr
  • Föredrar krok med hulling som jag klämmer in, dvs en klassisk svensk tredje väg som går i mitten. Mellanmjölk för sjutton gubbar. Nu kanske jag förstör statistiken.
  • Hej,
   Önskar köpa linkorg eller liknande för flugfiske. Någon som har en som vill sälja? Mvh Erik
  • Montana Mongosse medföljer ledlampa och allt är mycket fint skick. 1500 kr eller byta mot simms g4 vaderjacka eller loop Lainio eller gärna zpey spö.
  • Är det så du ser det när folk inte tycker precis lika som dig? Jag med flera har, efter tester uttryckt våra åsikter om linan, både positiva och negativa dvs hur vi uppfattar den. Kort därefter kommer du in och skriver att de negativa åsikterna är fel, att problemet inte är så stort, att man behöver inte så lång klump (även om du själv höjde den till skyarna när det begav sig) etc, att vi inte kan förhålla oss till verkligheten eller så beror det på att vi inte kan kasta och att allt detta "vet" du för att du har testat linan och "vet" att den är bäst(punkt). Att andra testat och inte tycker lika är därmed fel?

   Kan inte det vara en av orsakerna till att diskussionen ofta går över styr i de här trådarna och att du känner dig jagad? Är det så svårt att ta in andras åsikter? När/om du visar FAKTA, dvs mätbara resultat gällande linans överlägensenhet (resistens mot vatten, friktion, friktion över tid etc), då kan du påvisa just fakta och hävda att du har rätt. Om du däremot anser att eftersom du har testat andra linor och anser att TB HTx är bättre så har du fakta som gör andras åsikter ogiltiga, ja då har du nog en rätt skev bild för vad fakta är. Jag har köpt två linor av dig och allvarligt talat, med tanke på hur man blir bemött när man uttrycker sin åsikt om linan så är det rätt tveksamt om det blir fler köp.  
 • Ämnen

 • Bilder

×