Hoppa till innehåll
Havsöring1964

Nanospön

Recommended Posts

Jag är ganska säker på att de säljer samma spön som jag har köpt direkt från fabrik i Kina. De ser iaf likadana ut. Jag har testat ett nymfspö 10' #3 (av deras finaste serie) och ett 9' #6 (av deras billigaste serie) och det är riktigt bra spön för de pengarna. Bra känsla trots en ganska snabb aktion. Bra finish.

Nymffiske med långt, lätt spö var inte riktigt min grej, så det spöet är till salu. Det finns även Vision-rulle med nymflina som passar till.

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Har ett 9'#6 från scandinavian flylines. Grymt spö. Tycker absolut det mäter sig med dyrare spön - även sett till finish och byggkvalitet. Spöt är precis som Bigsalmon skriver ganska snabbt i aktionen och i mitt tycke också väldigt lätt. 

Grejen är nog att hitta rätt lina. Använder mitt spö främst till havsöringsfiske i mindre åar och använder då en SA Spey Lite klump på 240 grains + spetsar. Denna klump är ju ganska lik OPST's så jag kan tänka mig att den skulle funka liknande. 

Vid sjö- och flytringsfiske har jag testat spöt med olika #6 och #7 WF-linor med gott resultat. Spöt blir ju aningens långsammare med en tyngre lina så det är ju lite vad man gillar. Tycker inte spöt känns pinnigt även om jag upplevde det lite så när jag vibbade det utan lina första gången.  

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt samhälle. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu

  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    Inga registrerade användare tittar på detta sida.

×