Hoppa till innehåll
You cant handle the trout!

Hardy Wraith 9' #6 med några olika linor

Recommended Posts

Hade förmånen att få testa ett Hardy Wraith 9' #6 med några olika linor häromdagen.

Jag var rätt säker på att jag själv kom med en intressant kombination, den rejält underklassade Hardy Coastal #5, som jag fiskat med Hardy Zenith 9' #5 och upplevt åtminstone en klass tung. Trodde det skulle sitta som smäck med Wraith 9' #6.

Förvisso.

Wraithen tog sig an denna lina helt ok, men sedan visade det sig att spöt trivdes ännu bättre med den ännu tyngre Hardy Coastal #6. Denna linan laddade spöt redan från halvdistans och sedan kastade vi hela linans längd utan ansträngning med två/tre bakkast, 30,5 meter. Faan swish bara. Spöt har en aktion som till och med överskuggar Hardy Zeniths härliga bestämdhet. Jag köpte det.

En lin-kombo med detta spö som förvisso inte kommer kasta rakt in i västkust-blåsten, men som kommer tillfredställa på andra sätt, är A. Jensen #6 Vector Coastal (kommer även som flytlina). Superskön lina som i stort sett gör denna kastkanon till ett presentationsspö - linbågarna blir dubbelt så stora med resultatet att dina flugor dansar ner stilla och fint. (till skillnad från Hardy Coastal som torpederar luftmotståndet och mer eller mindre landar som en femgrams haspelspinnare)

Visst är det härligt med alla olika karaktärer hos spön och linor :)

  • Like 2

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt samhälle. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu

  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    Inga registrerade användare tittar på detta sida.×