Hoppa till innehåll
Guest Flugan

recept på omhändertagnade av fiskrom (regnbåge, röding)

Recommended Posts

Guest Flugan   
Guest Flugan

Hej

Jag behhöver ha recept på vad jag gör med rommen i fiskarna. Fick 2 fina regnbågar ( 2.5 resp. 3 kg) vid senaste fisketuren och båda innehöll mängder med perfekt rom. Hur gör jag för att ta hand om den?

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
jocke8211    2
Hej

Jag behhöver ha recept på vad jag gör med rommen i fiskarna. Fick 2 fina regnbågar ( 2.5 resp. 3 kg) vid senaste fisketuren och båda innehöll mängder med perfekt rom. Hur gör jag för att ta hand om den?

rör ner i creme freiche tillsamans med hackad charlottenlök.. servera till fisken.. slurp!! ;)

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
Tompa_H    0
Hej

Jag behhöver ha recept på vad jag gör med rommen i fiskarna. Fick 2 fina regnbågar ( 2.5 resp. 3 kg) vid senaste fisketuren och båda innehöll mängder med perfekt rom. Hur gör jag för att ta hand om den?

Sikrom ska man väl i alla fall röra/vispa (och sila bort hinnan från kornen) innan man tillagar den....

Vet ej om rödingen och regnbågens rom har liknande hinna som man bör avlägsna..

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
Ztubben    0

Räcker att vispa runt lite med en gaffel så man får bort hinnor osv sedan kan det ju vara som Betis säger en bra ide att frysa den en vända om man vill vara på den säkra sidan..

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
Guest Betis   
Guest Betis
Räcker att vispa runt lite med en gaffel så man får bort hinnor osv sedan kan det ju vara som Betis säger en bra ide att frysa den en vända om man vill vara på den säkra sidan..

Parasiter å skit..... :P

Minst tre dar i frysen. Gäller även om man ska vara säker vid gravning.

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
Guest Betis   
Guest Betis
Okej!! Inte för att jag smakat, men regnbågsromröra...  :-X :-X

Hur gott som helst, bort med hinnorna, lite salt , något vitpeppar.

Ihop med finhackad rödlök.

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
Ztubben    0

Nu talar jag ej av erfarenhet av speciellt mkt provsmakning av rom men kan tänka mig att dom flesta olika sorter smakar ungefär samma...

och enligt mig är det gott  ;D

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
Guest Betis   
Guest Betis
Nu talar jag ej av erfarenhet av speciellt mkt provsmakning av rom men kan tänka mig att dom flesta olika sorter smakar ungefär samma...

och enligt mig är det gott  ;D

Jag har heller inte mer avancerade smaklökar utan att jag är benägen att hålla med dig.

Smakar mest salt.

Fast upplevelsen är olika med stora kulor och små.

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
klacken    1

Skölj mycket i kallt vatten med gaffel så att du får bort hinnor & slaggprodukter, häng sedan av i fin sil( chinoise) så att vattnet rinner av i ca 10min.lägg i frysen så att det blir igenomfryst., tag fram, tina upp i kylen för bästa resultat. blanda upp med salt & lite vodka(4-6cl/liter rom).Ev krydda upp med några varv ifrån vit pepparkvarnen. Ett annat tips är att skölja rommen i saltlake i stället för bara vatten så får du en gämnare sälta än om du rör runt salt. Lycka till, gott som fan på macka med gräddfil & röd/gräs lök eller i annan matlagning.

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
klacken    1
Själv bor jag ovanpå en affär som endast säljer rysk kaviar! Någon gång i framtiden så kanske man har råd att prova! :P

Jodå det är inte helt fel...

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt samhälle. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu


  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    Inga registrerade användare tittar på detta sida.

















×