Hoppa till innehåll
Guest P-A

Gin gravad lax....

Recommended Posts

Guest P-A

Gin gravad lax

1.5kg laxfile

1/2 dl Socker

1/2 dl Salt

2 krm vitpeppar

3 dl hackad dill

Dillstammar till bottensats.

5cl Gordon gin

Torka av filernas skinsidor nogrant.

Lägg dillkvistar/stammar i botten och lägg lite grovsalt i botten.

Lägg första 2/4 dl av salt och sockerblandningen och lägg massor dill

på köttsidan av första filen. Häll sedan Ginen övedr filen.

Ta sedan andra filen och smörja in med resten av salt/socker blandning och lite vitpeppar.

Lägg filerna köttsida mot köttsida och lägg dill över andra skin sidan och strö över lite grovsalt.

Lägg sedan hela härligheten på ett avlångt fat och slå in det hela i plastfolie.

Sätt in i kylen med en tung skärbräda på fatet med laxen i två dagar.

Avnjutes i tunna skivor på tunnbröd med lite löjromssås.!!!

Mvh P-A

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
Gin gravad lax

1.5kg laxfile

1/2 dl Salt

1/2 dl Salt

2 krm vitpeppar

3 dl hackad dill

Dillstammar till bottensats.

5cl Gordon gin

Låter gott men...är det inte väl mycket Salt..?  ;D

/vonS

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
Guest P-A
Låter gott men...är det inte väl mycket Salt..?  ;D

/vonS

Nej 50/50 skall det vara!!

;D ;D ;D

Ps. Titta igen på receptet ;) Ds

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Hej P-A

Snälla P-A det räcker med mat nu.

Jag får inte ned mera.

Men jag skall komma ihåg receptet till nyår.

GODFORTSÄTTNING

//Conny

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
Guest P-A
Hej P-A

Snälla P-A det räcker med mat nu.

Jag får inte ned mera.

Men jag skall komma ihåg receptet till nyår.

GODFORTSÄTTNING

//Conny

Desamma till dig Conny!!

Vi hörs efter nyåret om fiskeplatser.

Mvh P-A ;D

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Jag har provat whiskygravad en gång, tror jag använde lite Caol Ila, 12 år. Det blev kanongott!

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
Guest P-A
Jag har provat whiskygravad en gång, tror jag använde lite Caol Ila, 12 år. Det blev kanongott!

Prova med sherry lagrad whisky istället!!!

Mums..................

;D ;D ;D

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

En laxänka tillrest till Verdal med maken från de södra delarna av Sverige rekomenderade mig

rimmad istället för gravad, och hon hade ganska rätt den goda damen.

Dubbelt salt emot socker och som vanligt med dillen och pepparn.

Fastare,trevligare och en aning godare (tycker jag).

Fast Gin är bra med, som tonic.

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
Guest P-A
Jo men allt grovsalt ?  ??? :)

Fisken tar inte upp grovsalt på samma sätt som finmalet

och det suger upp vätskan på ett bra sätt.

Mvh P-A ;D

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt samhälle. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu

  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    Inga registrerade användare tittar på detta sida.

















×