Hoppa till innehåll
Ligaya

Ligayas blåmusslor

Recommended Posts

1 Kg Blåmusslor

3 DL Grädde

3 DL Torrt vitt vin

Hummer/skaldjursfond (inte nödvändigt)

Salt

Ett par chalottenlökar

En knippe persilja

Fräs hackad chalotten lök i riktigt smör.

Lägg i musslorna, slå på vinet.

Låt det koka ca 5-7 minuter till musslorna öppnat sig.

Ta upp musslorna ur vinet och släng de som inte öppnat sig.

Häll i grädden i vinet och låt det småputtra salta tills du får en smak som passar dig tillsammans med lite fond.

Lägg i den hackade persiljan.

Dela upp musslorna i djupa tallrikar och slå på skyn.

Servera tillsammans med nybakade painrich att doppa i skyn.

Underbart gott o enkelt!

Redigerad med Ligaya

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
1 Kg Blåmusslor

3 DL Grädde

3 DL Torrt vitt vin

Hummer/skaldjursfond (inte nödvändigt)

Salt

Ett par chalottenlökar

En knippe persilja

Fräs hackad chalotten lök i riktigt smör.

Lägg i musslorna, slå på vinet.

Låt det koka ca 5-7 minuter till musslorna öppnat sig.

Ta upp musslorna ur vinet och släng de som inte öppnat sig.

Häll i grädden i vinet och låt det småputtra salta tills du får en smak som passar dig tillsammans med lite fond.

Lägg i den hackade persiljan.

Dela upp musslorna i djupa tallrikar och slå på skyn.

Servera tillsammans med nybakade painrich att doppa i skyn.

Underbart gott o enkelt!

Skall prövas :rolleyes:

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
1 Kg Blåmusslor

3 DL Grädde

3 DL Torrt vitt vin

Hummer/skaldjursfond (inte nödvändigt)

Salt

Ett par chalottenlökar

En knippe persilja

Fräs hackad chalotten lök i riktigt smör.

Lägg i musslorna, slå på vinet.

Låt det koka ca 5-7 minuter till musslorna öppnat sig.

Ta upp musslorna ur vinet och släng de som inte öppnat sig.

Häll i grädden i vinet och låt det småputtra salta tills du får en smak som passar dig tillsammans med lite fond.

Lägg i den hackade persiljan.

Dela upp musslorna i djupa tallrikar och slå på skyn.

Servera tillsammans med nybakade painrich att doppa i skyn.

Underbart gott o enkelt!

Rackarns vad sugen jag blev på blåmusslor. :rolleyes:

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Det däran låter smaskens! :huh:

Få men goda ingredienser! Det där låter som vad jag kockar emellanåt ;)

Jag brukar lägga i lite gurkmeja också bara så den blir gul. Varför vet jag inte. Gult är gott? :rolleyes:

FF

Redigerad med Fredrik-flugarn

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Brukar också använda gurkmeja en hel del i ganska mycket mat, får en trevlig ton på färgen. som du sa gult e gott :)

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Vitlök och fänkål brukar vara ett måste för mig med musslorna - Men kanske skall prova denna lite "renare" variant nästa gång!

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt samhälle. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu

  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    Inga registrerade användare tittar på detta sida.

















×