Hoppa till innehåll

Jonnypuma

Members
  • Antal inlägg

    14
  • Blev medlem

  • Senast besökta

Information

  • Kön
    Male

Jonnypuma's Achievements

Member

Member (2/5)

0

Gemenskaps Rykte

  1. Hårsalonger dammsuger just nu marknaden på hackel!!! Håll i era nackar och sadlar! Kolla nätet...
  2. Du har alltså inte behövt kapa dessa klumpar till ditt 9fots spö? Alternativet till en klump är kanske en GL Bullet men samtidigt är det kanske nu jag skulle satsa på klumpar iaf. Vad tror du om GL coastal rtg shooting head förresten?
  3. har fortsatt kolla lite på Rio AFS. Allt är ju nytt för en som bara fiskat WF linor tidigare. Blir inte en Rio AFS 7/8 för lång för ett 9'6" spö? Använder alla dom här versi leaders?
  4. Hmm, kollade upp det också. AFS funkar som andra klumpar då alltså?
  5. Gott Då kan lax utgifterna vänta några år till. Vad skulle ni rekommendera för linor till detta då? Jag har försökt läsa på om det här med klumpar och fastnade lite för DDC Connect 7/8 intermediate + Sjunk1, Sjunk2 och Sjunk3 alternativt flyt + Intermediate, Sjunk2 och Sjunk3 eller kan det tom funka med några sjunktafsar till flytlinan jag har?
  6. Det visste jag inte. Kommer övre Lainio också ingå i nationalparken? Vi har det kvoterade i 3dygn och kommer naturligtvis lägga tre dagar där men sedan kommer vi ut i Lainio och det är frågan om man skall investera en massa pengar för några dagars extra dubbelhandskastande.
  7. I sommar kommer jag och några polare göra en drömresa nerför Tavvaätno och senare Lainio under en vecka. Huvuddelen kommer läggas på torrflugefiske efter harr och öring men eftersom vi kommer drifta nerför Lainio (slutar i Jårkastocka) så vore det ju dumt å inte prova på laxlyckan också. Nu kommer problemet, jag är helt novis på lax, och vill egentligen inte lägga mer pengar på utrustning (läs. rädd att fastna i laxfisket) Jag har en #5 och ett enhandsspö #7 (Loop Multi PWR #7 9’6”) som jag kommer ta med upp. Rekommenderad linvikt för detta spö är 14-17g. Frågan är om det funkar skapligt att bara köpa en klump till detta spö och sedan klara mig skapligt för några dagars laxfiske i Lainio? Vad väljer jag för klumpar till detta i så fall. Jag har en flyt opti stream #7 till detta och har tittat på att komplettera med DDC Connect 7/8 (intermediate + Sjunk1, Sjunk2 och Sjunk3 alternativt flyt + Intermediate, Sjunk2 och Sjunk3) Vad tycker ni proffs? Vill inte lägga en massa tusenlappar på något jag kanske inte kommer använda. Klarar man sig någorlunda med ett sådant system?
  8. Det blev Tavvaätno!!!!! Yieeeeehaaaaaaaa Såg precis att Edge gjort ett resereportage om detta!
  9. Väntar fortfarande... Någon annan som fortfarande inte fått besked? Just nu känns det som om ansökan kommit bort eller något, fler i tvivel hade ju gjort livet lättare.
  10. Har bra deal på flyg till Alta så det är nog den vägen som gäller för oss i så fall. Borde ju gå att fixa transport med bil/båt/flyg därifrån. Frågan sen e ju vart, som du säger är vidda stooor...
  11. ja jag har läst om 5km regler och allt möjligt konstigt. Hur tog ni er ut på vidda? Bil och vandring eller flyg av något slag?
  12. Hur är det med DIY fiske på Finnmarksvidda? Har hört att man som svensk måste åka med guide eller iaf köpa ett paket. Stämmer det?
  13. Var med om en fantastisk morgon/natt, trots att det inte blev någon fisk. Jag får börja med att havsöringsfiske är ett ganska nytt tillägg i flugfiskandet för mig och efter att ha läst en del tips tog jag och några polare oss ut på ostkusten i skåne tidigt tidigt imorse. Bilen gick samtidigt som folk lullade hem från krogen och vi var på plats vid Skillinge vid fyratiden. Vattnet låg nästan spegelblankt i natten och vi vadade försiktigt ut. Efter en kvart står vi nästan mitt i en vakfest utan dess like. Stora, långsamma head and tail vak, fast naturligtvis precis utanför kastlängd. Helt makalöst att uppleva. Fisken vandrade fram ut och in och helt plötsligt var den inom räckhåll. Provade det mesta, märlor, magnus, pattegris m.m. men inget ville locka. Finns det några tips? Vad äter HÖ vid dessa vak? Inte jagar den iaf så långsamt som den tar det den tar. Vi gick bom denna morgon men upplevelsen har verkligen satt sig i minnet!
×
×
  • Skapa ny...