Hoppa till innehåll

Mattis

Members
  • Antal inlägg

    5
  • Blev medlem

  • Senast besökta

Allt postat av Mattis

  1. Sicken kanondag, perfekta läviken med gosig vårsol, 6 öringar varav fem mellan 30-43cm innan personbästafirren på 58cm drar i och efter en handfull rediga luftsprång ligger blank o fin i håven (ingen våg men de gissades på 2kg) Det firades med ett rungande kackel sådär som händer när man fångar det man trånar efter sen satt jag på en sten i solen med ett fånigt smajl o en kaffe i solen o kolla när polarn fiskade. Fan va gött med vårigt västkustfiske!!!!
  2. Haller med, det aer ju iof sig inte emot ngn lag att ta upp besor som haller mattet daremot kan det ju diskuteras om det borde vara det. Anledningen att ta upp fisk aer ju att havsoering aer saellsynt delikat att tillaga - men - en besa aer inte en bra matfisk och att ha en oering i frysen 3 manader foervandlar en excellent ravara till en taemligen ordinaer dito. Gillar policyn som manga har att om det dras 5-20 oeringar pa en tur att man behaller en bra matfisk foer att tillagas faersk, resten kan gott slaeppas tillbaks. Bifogar min ide om hur en trevlig fisketur inleds och avslutas
  3. Lurkat forumet sista veckorna i vanlig ordning, precis hemkommen efter en 7timmars premiaertur, det blir thaikrubb o inte havsoering te midda dock ..Landade iaf 2st 30-35cm + ett 20g atomdrag De tog en ilsket roedgul streamer, ingen jag snackade med hade faatt ngn godkaend men paa det hela taget en trevlig dag hursomhelst, inte mycket vind vilket ju iaf goer att man inte fryser arslet av sig.
  4. Jag kamperade ost om Kungsviken ute runt udden
  5. Hej allihop, har varit en lat guest som lurkat denna traaden laenge utan att posta. Flugfiskade mycket i tonaaren sedan har det varit skralt tills foerra aret da jag blev medlockad igen av flugfiskande kompisar. Haft havsoering sug sedan i hoestas efter att ha upptaeckt detta forumet och har hunnit vara ut 7 turer sen premiaeren. Stack ut till Amundoen i morse och fy tusan vilken underbar dag asso! Trots lugnt klart vatten och stralande sol var det gott om roerelse i vattnet, vakade fisk regelbundet under foermiddagen och hade 3 hugg under foersta timmen plus naagra efterfoeljare, ett kast hade jag tre fiskar som samtidigt foeljde flugan. Vaeldigt rolig upplevelse foer en skitrostig orutinerad havsoeringfiskare! Stog i t-skjorta halva dagen innan det borjade blasa upp lite grann, summa summarum blev det 3 landade under ca 4 timmars fiskande, alla var runt 32-35 cm och verkade stoepta i samma form, vaelkonditionerade och granna, de jag tappade hoell samma storlek. Fisken kunde ju varit stoerre men med laagt staellda krav var jag ruskigt noejd med dagen, fett solbraend blev man oxo! (Ber om ursaekt for avsaknaden av aa ae och oe men min originaldator har pajat sa anvaender reserven som aer amerikansk)
×
×
  • Skapa ny...