Hoppa till innehåll

Botta

Members
  • Antal inlägg

    29
  • Blev medlem

  • Senast besökta

Allt postat av Botta

  1. Vattenmängden är inget problem däremot temperaturen. Endast 6 grader. Nån enstaka öring som åt i ytan men det är tunga nymfer och streamers som gäller.
  2. Det är klart att det går men vad jag kunde se blev det ganska djupt på en gång. Skogen varierade lite. På vissa ställen var det gles tallskog medans det på andra ställen var ganska snårig skog. Som jag ser det är flytring/kajak/båt en klar fördel.
  3. Båt. Det var svårfiskat från land.
  4. Precis hemkommen från Störtsjön. Mycket trevlig sjö med trevliga invånare. Vi fick 8 öringar. 7 av dem var stöpta i samma form (ca 6-7 hg) och den 8e var lite större. Gångbara flugor för dagen var Griffiths Gnat #14 och #18 samt Royal Coachman #14. De flesta högg mellan klockan 16 och 18. Efter 18 övergick födan till fjädermygg och de blev väldigt svårlurade.
  5. ska dit den 3e Maj. Tycker det ser väldigt intressant ut.
  6. Vindelån och Suorkejokk. Så liten chans att få dessa vatten så det är knappt värt att köpa frimärke
  7. Det är dags att köpa vadarskor. Jag har strl 42. Köper jag då vadarskor i strl 42 eller tar jag ett par storlekar större.
  8. Tältade vid grötvallsjön i somras. Regnet hängde i luften och det var riktigt kallt men fisken vakade överallt. Det är väldigt klart vatten i sjön och relativt långgrunt så vadare är ett +. Fick ingen jätte men man hörde på vaken från mitten av sjön att det fanns större. Vi tältade i norra änden intill utloppet.
  9. Träffade en kille som var ute och testade ett sånt här spö. Han visade alla finesser med handtag osv. Det som var mest anmärkningsvärt var att spöts grövsta parti var vid första skarven. Det smalnar av ner mot handtaget och är bara lite grövre än vid andra skarven, Provkastade aldrig men det såg ut att vara ett riktigt trevligt spö.
  10. Var där för första gången i torsdags och jag måste säga att det är en märklig älv. 90% av vaken var 20 cm ifrån land och gärna under en gran. Resultatet blev 1 landad harr ( 50cm ) och 3 tappade. Royal coachman och griffits gnate var gångbara den dagen. Hur är älven när den är normal? Mer vak i mitten eller är det mest aktivitet efter kanterna?
  11. 255,55 i morse. Är det fiskbart? Åker på tisdag och tycker det ser oroväckande ut.
  12. Den här tråden kanske borde flyttas då det mer och mer lutar åt att det blir Öring och Röding i sjön. Bara isen gått av ska jag börja ta vattenprover med jämna mellanrum och ta en tur med flytring för att kolla djupet. Gick lite längre efter ån idag och hittade invånare i var enda hölja. Så den lämnar jag orörd för att inte ställa till problem för dem. Då får jag ju dessutom ha dem för mig själv
  13. Var upp till ån idag och passade på att ta ett par bilder. Vattnet har sjunkit undan rejält och det såg ut att vara ca 10 cm under normalt vattenstånd. Det var inte mycket aktivitet på vattnet men ett gäng bäcksländor kröp på iskanten.
  14. Jag ska kolla upp PH och temp under sommaren. Röding finns med i planerna men kanske främst för vinterfiske. Ån kunde man också hyra förr i tiden. Den är snarlik Borrsjöån men något bredare. Den är inte reglerad men jag vet inte riktigt hur vattenståndet är under sommaren. Det ska också kollas upp under sommaren.
  15. Jag har tröttnat på att alla sjöar här i Grangärde är uthyrda varje helg så nu har jag börjat fundera på att starta upp ett lite exklusivare flugfisketvatten. Det finns en jättefin sjö som tidigare användes till uthyrning som har stått orörd i 8-10 år som skulle passa perfekt. Sjön är ca 100x200 meter stor och har kristallklart vatten. Det är en helt vanlig skogssjö med gles tallskog på ena sidan och bitvis en del sly efter andra kanten. I norra änden finns en fin timmerstuga för övernattning. Det jag kommer ihåg från uthyrningstiden är att fiskarna vakade väldigt mycket i sjön. Inplanteringen av fisk kommer att ske tidigt på våren (Mars-April) och det kommer att vara fisk av mycket hög kvalité då jag tröttnat på alla skadade bågar man fått genom åren. Tanken är att det ska vara catch and release fiske och endast 12 dygnskort per vecka. Måndag till Torsdag fiskeförbud och Fredag till Söndag 4 kort per dag. Fiskesäsongen kommer att vara mellan 1 April och 31 Oktober. Då sjön är ganska djup så är det inga problem för fisken att övervintra. Fiske från flytring kommer att vara tillåtet. Den här typen av fiske har jag saknat och jag hoppas ni tycker att det låter intressant. Kom gärna med förslag och funderingar. Det finns även ett strömmande vatten som man skulle kunna köra samma upplägg i men en sak i taget.
  16. Strl 12 streamer krok med ett blylager över hela skaftet. Fäst ett brunt hackel längst bak och dubba 3/4 av skaftet med mörkgul dubbing. Linda hacklet över det gula med 2mm mellanrum och klipp sedan av det så spröten blir 3-4 mm långa. sista fjärdedelen gör man ett huvud av haröredubbing gärna riktigt rufsigt. Långa drag strax under ytan så kommer plogen, jag lovar.
  17. Tja! Jag använder bara mitt klass 4 spö förutom när jag behöver kasta riktigt långt. I en stor älv med lite fart i vattnet kan det kännas klent men det funkar där också. Jag tror att ett klass 4 kompletterar ditt klass 6/7 bra. Fenwick Silverwings 8,6 fot klass 4 är grymt.
  18. Parkera vid bron som går över Rotälven till Balser. Många bra platser ovanför bron om man vill gå en bit. Det är på gränsen till skjutfältet så tycker du ska kolla om det är nån aktivitet där. Hoppas att du inte är rädd för björn Skitfiske!
  19. De som jag pratat med har fått harr på upp mot 40cm men de är nog lätträknade. Såg en som gick efter andra sidan igår och han drog ett par. Jag har 15 min dit så det är ganska nära.
  20. En lyckades jag lura. Det är en riktigt fin fors och fisk verkar det finnas gott om. Var upp igår och de hade tydligen släppt i fisk i Torsdags. De största låg på ca 2,5 kilo Så det är väl värt ett besök tycker jag.
  21. Botta

    Fiske

  22. Botta

    4

    Från albumet Fiske

  23. Botta

    2

    Från albumet Fiske

  24. Botta

    5

    Från albumet Fiske

×
×
  • Skapa ny...