Jump to content

Sk

Edgemember
 • Content Count

  535
 • Joined

 • Last visited

 1. Har blivit 2 turer för mej. Jan 2 Jan 3. Ärtsoppa som väntat, nordanvind. Bytande ställe vid middagstid ner till Kvick i Höganäs, klart vatten men nu hade det gått ner nära halvmetern sedan morgonen, nada inte ett nafs. Dag två klarare vatten på ställe ett än gårdagen, såg riktigt het ut, nästan vindstilla, högt fint vatten på morgonen men sjönk 30 cm fram till middag. Inte ett hugg, såg en som fick en liten en det var allt. Semester och tre dagar med blåst från norr, högvatten( 80 över) dimma lågtryck, i morgon dag 4 som ser ut att bli perfekt om än lite kall, vattnet på +20 cm svag vind som vänder mot sydsydväst och stigande lufttryck. Tror på en öring i morgon även om det varit väldigt dåligt med fisk överlag.
 2. Då kör vi. Vattnet 20cm+, vinden har bedarrat men förmodligen lite skitigt och oroligt ännu. Svag till måttlig nord-väst, mulet Tryck 1039 Hpa, sjunker det blir det omedelbar stigning av vattnet men dom har lovat att högtrycksryggen ska ligga kvar idag. Skit fiske!
 3. Jepp, väldigt tråkigt men inget ovanligt men nu ska vi inte måla fan på väggen ännu. Väderprognoserna brukar inte stämma så jävla bra, kan lika gärna bli vindstilla och sol,,,,,,,bara att hoppas :-)
 4. Väder prognos för för 1e januari 2019 ort Höganäs. Mulet, vind: väst 14 m/S, byvind 23 m/s. Ser inte bra ut detta.
 5. Just nu tänker jag på den annalkande öring premiären. 

 6. Viktigt! Glöm ej, men brukar inte ta så många dagar för att få visum :-)
 7. Godagens gott folk! Nu är det bara 25 dagar till 2019 års premiär.
 8. Snart dax att dra några kast, har fan inte varit ute sedan i februari. Häljaröd kallar :-)
 9. Det varmare ytvattnet förs bort av östliga vindar och kallt vatten strömmar in längs botten, såvida inte ytvattnet är kallare än +2 grader då kan det faktiskt bli lite varmare då vattnet utifrån ligger på ca +2 grader. Så summa summarum så kan det var till fördel fram på försommaren då vattnet börjar gå över 9- 10 grader inne vid land.
 10. Kan bara hålla med, vind mellan nord och sydöst är riktig skit vind och då får man ju atumatiskt lågvatten på köpet,, i alla fall här på västsidan. Vindstilla är inte någon höjdare det heller. Bäst tycker jag är en svag sydvästlig vind, ett vatten som ligger någon dm över normal vattenståndet. Sol eller mulet tycker jag inte spelar någon roll, gärna sol nu på vintern, då piggnar fisken till.
 11. Härligt,bara kämpa på så kommer den. Nu är det skit med den sega östanvinden som som verkar bita sig fast ett tag framöver. Jag hör av mig när jag skall fiska i Lerberget nästa gång så ska vi dra några fina öringar :-)
 12. Hej Mana! Som utvandrande Lerbergsbo är jag väl förtrogen med vattnen kring Höganäs. Var i Lerberget i Onsdags men ett vattenstånd på 70 cm över kändes bara som en halvmeter för mycket, hela Lilla Bro strax söder om hamnen låg helt under vatten. Men men, det kommer dagar när allt stämmer för fiske i Lerberget. Tycker egentligen att det är bäst där fram i mars och April. Körde några repor ute i Nyhamn i Onsdags, inga fiskar synliga för min del, min kompis hade ett hugg men snart var där 20 pers ute och vi drog vidare. Skit fiske/ Ps. på bilden en Lerberga öring från 2012.
 13. Årets premiär på kusten blev igår för min del, en mellan dag med måttlig vind och sol mellan regn och stormdagarna. Blev som så många andra gånger Nyhamnsreven som fick mitt besök. Frisk vind och högt vatten men rent och fint, blev två missade fiskar och en i handen strax under måttet, fisk i alla fall även om det inte kommer upp till min rekordfisk för 5 år sedan på den reven. Premiärfisk är premiärfisk oavsett storlek.
 14. Tog en blank på 1,7 kilo och en besa på 4 kilo ca på ............hör och häpna, premiären sen har det inte blivit ett hugg ens.
 15. Im back på Edgen :-)

  2013-08-09 14.19.39.jpg

×
×
 • Create New...