Jump to content

Sk

Edgemember
 • Posts

  541
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Sk's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

14

Reputation

 1. Återigen en helg med sydvästlig kuling, vatten +60cm. Mig veterligen har det inte varit sådant satans skitväder på många år. Skitfiske ni som ger er ut.
 2. Tisdagens fiske blev ett riktigt skit fiske, ingen fisk i sikte trots bra vatten och rätt vind. Skulle blivit en tur idag med men en koll på vattenståndet visar på 76 cm över vilket är i mitt tycke en aning högt. Sydsydväst vinden måttlig men skall öka 35% och vrida till östlig under förmiddagen. Förresten,,,,,bara en säl i tisdags :-)
 3. I morgon blir det premiär för eget spö, har tyckt vindar och vatten varit för turbulenta för fiske. Nu verkar det lugnat ner sig lite med både vind och vatten, sydligt i morgon och vattnet +13 cm i kväll, tror morgondagen blir perfekt med start i Nyhamnsläge på läsidan av reven, bör klarnat upp i vattnet. Hoppas på NO säl och ett jävla skitfiske för alla som skall ut.
 4. https://holfuy.com/en/weather/597 Verkligheten, just i denna minut, sekund. Gäller ju klart den nordvästra hörnan men ger ju en vink om hur vinden och inte minst kyleffekten ligger till. Blir inget fiske idag för eget spö den saken är klar. Vad jag vet togs det några småöringar runt Höganäs igår på spinn, någon på fluga med. Friskare vind idag än i går.
 5. Ja precis hö&gös, taggad är man alltid, spelar ingen roll hur många premiärer man fiskat på, lika roligt varje gång. Vad som inte ser så roligt ut i morgon är vindprognosen, nordväst med vindstötar i kuling styrka, nordväst, extremt högt vatten på västsidan, just nu 54cm över , lite bättre på syd och öst bara 10-15cm över. Läskigt högt behöver inte vara en katastrof, man kan fiska väldigt nära land såvida inte det är en jävla massa skit i vattnet. Finns en del behagliga ställen med revar där man kan fiska insidan med vinden i ryggen, fisken gillar också lite lugnare vatten. Halvmetern över innebär såklart alltid problem om man försöker nå sina vanliga spotts. Jag kan bevisligen visa på att det sällan är lönt att ens försöka. Två år sedan var det samma skitvind, kuling från nordväst, vattnet liknade en blandning av oboj och ärtsoppa. Jag var som vanligt sent ute vid reven, knötjockt med folk och alla kämpade längst ut i bränningarna, det kändes inte kul alls, funderade på att köra hem istället men va fan hade man nu kört hit så får man ju tvätta av flugan i alla fall. Vattnet var 50-60 cm över så jag bestämde att pröva på land ända inne i hörnan på lilla reven som sträcker sig rakt ut i västlig riktning. Som vänsterkastare kunde jag behagligt fiska av platser som normalt var på torra land, jag känner reven väl och vet var större stenar ligger. Första kastet hamnade där jag ville, mellan en grupp stenar, skit,, botten napp direkt trodde jag men plötsligt börja det röra på sig med tunga knyckar i spöt. I skitvattnet såg jag inte vad det var för fisk, den hoppade inte så en utlekt var nog svaret. Då jag fick manövrerat in fisken mellan stenarna så kunde jag konstatera att det var en präktig fisk på 4 kilo, jag kunde enkelt stranda den, en kyss och tillbaka igen. Jag kände mej ganska nöjd som det var men bestämde mig för att ta några kast till. I fjärde kastet nöp det till igen, nu var det en pigg fisk som kämpade på, tog lina allt medans jag konstaterade att folk började dra sig längre in. En 10 minuter senare låg den i håven, 1,5 kilo silver fick åka med hem, i praktiken fiskad på land.
 6. Det drar ihopa sig till premiär, hoppas på bättre tur iår än i fjol. Lika sugen som alltid, premiär reven väntar. Hoppas på riktigt fint väder utan is. Skåne nordväst bjuder idag på riktigt skitväder precis som det gjort sista 3 månaderna, regn och blåst. Tänk, det är 15 år sedan jag startade upp detta ämne, tiden går men öringarna simmar vidare precis som inget hänt. Skitfiske till alla som skall ut den 1e januari. PS. Jag kommer uppdatera med väder och vindar för långväga fiskare.Det är långt mellan prognoser och verklighet//
 7. Har blivit 2 turer för mej. Jan 2 Jan 3. Ärtsoppa som väntat, nordanvind. Bytande ställe vid middagstid ner till Kvick i Höganäs, klart vatten men nu hade det gått ner nära halvmetern sedan morgonen, nada inte ett nafs. Dag två klarare vatten på ställe ett än gårdagen, såg riktigt het ut, nästan vindstilla, högt fint vatten på morgonen men sjönk 30 cm fram till middag. Inte ett hugg, såg en som fick en liten en det var allt. Semester och tre dagar med blåst från norr, högvatten( 80 över) dimma lågtryck, i morgon dag 4 som ser ut att bli perfekt om än lite kall, vattnet på +20 cm svag vind som vänder mot sydsydväst och stigande lufttryck. Tror på en öring i morgon även om det varit väldigt dåligt med fisk överlag.
 8. Då kör vi. Vattnet 20cm+, vinden har bedarrat men förmodligen lite skitigt och oroligt ännu. Svag till måttlig nord-väst, mulet Tryck 1039 Hpa, sjunker det blir det omedelbar stigning av vattnet men dom har lovat att högtrycksryggen ska ligga kvar idag. Skit fiske!
 9. Jepp, väldigt tråkigt men inget ovanligt men nu ska vi inte måla fan på väggen ännu. Väderprognoserna brukar inte stämma så jävla bra, kan lika gärna bli vindstilla och sol,,,,,,,bara att hoppas :-)
 10. Väder prognos för för 1e januari 2019 ort Höganäs. Mulet, vind: väst 14 m/S, byvind 23 m/s. Ser inte bra ut detta.
 11. Just nu tänker jag på den annalkande öring premiären. 

 12. Viktigt! Glöm ej, men brukar inte ta så många dagar för att få visum :-)
 13. Godagens gott folk! Nu är det bara 25 dagar till 2019 års premiär.
 14. Snart dax att dra några kast, har fan inte varit ute sedan i februari. Häljaröd kallar :-)
 15. Det varmare ytvattnet förs bort av östliga vindar och kallt vatten strömmar in längs botten, såvida inte ytvattnet är kallare än +2 grader då kan det faktiskt bli lite varmare då vattnet utifrån ligger på ca +2 grader. Så summa summarum så kan det var till fördel fram på försommaren då vattnet börjar gå över 9- 10 grader inne vid land.
×
×
 • Create New...