Jump to content

Debellemore

Members
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Debellemore

 • Rank
  Newbie

Information

 • Kön
  Man

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  ayantergest@gmail.com
 • Telefon
  060121682

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Med dessa verkar du ju få en hel del medhåll, grymt!! Den fluga jag annars hört nämnas mycket är ju givetvis e12an.. är det något att ha i fjällen? Vilken storlek bör jag sikta på för dessa 5 flugor? Kommer som regel fiska i tjärnar och små vattendrag där det "lagom" stora fiskarna finns, inga bumlingvatten med andra ord.
 2. UL-haspelspöt har varit den trogna följeslagaren i mina längre fjällvandringar till relativt okända vatten. Men nu har jag bestämt mig att börja ta med flugspöt också! Kommer givetvis ha begränsat med utrymme för utrustning, då jag är mycket petig med vikten! Kasta kan jag såklart, men detta med rätt flugor har jag aldrig lyckats blivit lika insatt i... Lista era bästa/måste ha flugor att blöta i fjällen (ca 5), och motivera gärna varför/när/hur/var! Scenario: Ljungdalen, Helags, oviksfjällen, Arjeplog, Hemavan, dyl. Mest ovan odlingränsen men även i fjällbjörksland. Alla typer av vatten. Shoot!
 3. Någon som vet hur oviksfjällen/Höglekardalen samt Helags/ljungdalen ser ut i början/mitten på juni? Är det möjligt att göra premiär i oviksfjällen ca den 10/6? Kanske ett par dagar senare
 4. Mitt första inlägg på edgeflyfishing! Nu är det såhär att jag har nå fruktansvärd fjällfiske-abstinens... har planerat flertalet turer att göra under sommaren, all utrustning är i sin ordning och väntas på att packas ned i bilen. Min fråga är: När kan jag göra premiär i mitt fjällfiske? När har isarna smällt på fjälltjärnarna och när är inte fjällen HELT snötäckta? Givetvis beror detta på geografi. Utan att avslöja för mycket har jag tänk göra premiär i oviksfjällen (Höglekardalen) då det verkar vara dessa fjäll som smälter först (?). Min andra undran är Helags (ljungdalen)? Sen undrar jag även när Arjeplogsfjällen är fiskbar? Har även en tur planerad dit. Hopps därför det finns några erfarna här som vet när man kan göra tidig premiär...behöver inte vara snöfritt, men vill inte heller plumsa i halvmeter djup snö. Hoppas på att kunna göra den första turen kring 10/6, möjligtvis ett par dagar senare. Vad tror ni?
×
×
 • Create New...