Jump to content

Redtag88

Members
 • Content Count

  599
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Redtag88 last won the day on February 24

Redtag88 had the most liked content!

Community Reputation

170 Excellent

About Redtag88

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Karlskoga
 • Intressen
  Flugfiske + Hockey

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  eriknilsson76kga@hotmail.com
 • Telefon
  0768228888

Recent Profile Visitors

2,667 profile views
 1. Nej hemskt att en människa som troligtvis blivit påkörd av en båt enligt polisen och hamnat där jag hitta henne. Men som tur var så såg jag bara benet som stack upp så inga hemska bilder i huvudet för min del.
 2. Detta var i o för sig inte längs en älv utan på den stora vågbrytaren bakom biltema i Halmstad för ganska många år sedan. Kommer hoppandes över dom stora stenblocken med spöt i näven och i en stor glipa mellan två block ser jag något jag tycker ser ut som ett ben som sticker upp..... trodde det var en skyltdocka eller dylikt så jag tog en större sten o släppte ner i hopp om att jag skulle höra ett plastigt ljud när stenen träffade, tyvärr blev det som vågor längs låret när stenen rullade ner och jag insåg ganska fort efter att ha pratat med en annan fiskare lite längre bort att jag bör nog ringa polisen. Jo det var ett lik och tydligen utan något huvud 😱 är väldigt glad än idag att inte jag hoppade ner bakom stenblocken och tittade upp mot liket så som polisen gjorde och som konstatera att huvudet inte var på rätt plats..... Den kvällen fick jag spendera i en polisbil med mängder av frågor. Fick mig en väldans utskällning för stenen jag tagit i och kastat ner..... Ja va ju bara en turist som var nere för lite jobb och hade aldrig varit där förut!!
 3. Redtag88

  Island i April?

  Ja man blir sugen! Eldvatn har jag tittat på många gånger men det har aldrig blivit av att vi fiskat där. Men nästa år kanske.......om nu denna jävla corona har släppt tills dess.
 4. Hej Kör på Nam spöt, köpte mig denna #7 förra året och är riktigt nöjd. Jag använder mitt spö till fiske efter lite större öring och då med stora streamers eller tubflugor, Körde mest med en lite äldre Guideline lina Bullet/Nymph #7 och det funka klockrent. Spöt tar linor runt 17gr.
 5. Som jag skrev tidigare, jag vill inte hänga ut någon butik här på Edge. Kan faktiskt vara som så att vissa av butikerna i fråga är överlag bra men att jag haft otur med mina beställningar.
 6. Jag håller med dig i det du skriver MEN nu var ju frågan OM man bara fick använda ett märke vilket blir det!
 7. Redtag88

  NÁM flugspö

  Fick se nu att det verkar som att Fishline slutat sälja Nam spön. Hittar ingen shop längre som säljer Nam enhandsspön längre!! Fanken var sugen på att åka till storstan och testa 5:an och 6:an!! Om någon här på forumet har något av dessa spön och vill sälja hör av er på pm. Jag har själv 7:an och det är ett riktigt bra spö.
 8. Redtag88

  Island i April?

  Medelvikten på lax på island är ganska låg vad jag hört, många älvar som dom fiskar enhandsspö efter lax. Dock finns det stora mängder Lax i många vatten. Sedan så har jag hört att i väldigt många vatten så släpper dom i smållt och detta gäller inte bara lax utan även öring, röding, HÖ. Har sett en och annan odling på island och även hört skräckhistorier om odlingar längst upp i älven och när det kommer fiskare öppnar man gallret och släpper på 😨 Dock har jag bara hört rykten om detta fenomen!! Har aldrig fått någon fisk med någon antydan på fenor o dylikt av att den skulle va odlad.
 9. Redtag88

  Island i April?

  30k för 1 vecka har aldrig vi hamnat på men allt styrs efter vilka älvar man vill fiska i. Vi har landat på mellan 12 & 17 tusen per person och då har vi fiskat 4 eller 5 dagar. Ta Minni exempelvis där har priset gått upp senaste åren men säg att det kostar 800 Euro per dygn för 4 fiskare samt boende och då har man älven för sig själva. Blir typ 2400kr per person och dygn och då ingår boende. Sedan flyg t&r = ca 2300kr/person Hyrbil 4 pers = ca 1500kr/person Så för 4 dagars fiske 13400kr + mat och eventuell hotell övernattning beroende på flygtider. Mycket pengar javisst men enligt mig värt varenda spänn 😀
 10. Redtag88

  Island i April?

  Ja det är överlag väldigt dyrt, sen styr ju valutan lite. Första gången 2013 vi var där var det 1kr = 19 isländska kronor och då var det överkomligt. Men 2017 när vi var där fick man 11.50 isländska mot 1 svensk så nästan dubbelt så dyrt. Nu tror jag kursen är runt 13 isländska så allt blir fortfarande dyrt tyvärr. Sedan finns det älvar där priset är mellan 1000-1500kr per dygn men dom är lätträknade iallafall vad jag lyckats hitta!! Pratade med en islänning en gång och han visste en laxälv där priset låg på ca 500 000kr per dygn 😱 Personer som hade fiskat där var Eric Clapton och David Beckham exempelvis........
 11. Redtag88

  Island i April?

  Väldigt tidigt för vettigt fiske! Thingvallavatn öppnar väl i mitten på April tror jag och då i nationalparken. Billigt fiske, årskort ca 800kr Minni kan funka i april men lite tveksamt hur fisket är så tidigt. Vi har varit där Maj, Augusti, September och Oktober. Vi var uppe i norra delen sent April början på Maj och fiska i älven Litlaa, fisket helt ok fick ett gäng Öringar på 2-3kg och farsans största röding var runt 2.5kg. Dock var det svinkallt och några dagar snöa det också. Älven är dyr att fiska i ca 2300kr/dygn. fiska även i älven Brunna som ligger någon mil därifrån men där var det väldans dött, dock några halvkilos öringar. Men vi visste att det var en sommar älv men var sugna att testa denna älv!! Nej vore jag dig skulle jag titta på någon havsöringsälv för det funkar i mitten på April. Dom är oftast väldigt dyra dock så jag hoppas du har en tjock plånbok, 3000-6000kr per dygn är inte ovanlig när det gäller havsöring 😲 Hoppas du hittar något vettigt fiske på eran resa. Jag blev helt såld på denna häftiga Ö första gången jag var där 2013 👍
 12. Kan nog funka på storöringen hoppas jag.
 13. Sluta aldrig att försöka vinna över dom till din sida! Själv var jag 9år när jag starta veva med spöt men det tog några år tills jag fick farsan att börja, men det var ganska lätt...... sa bara nej till allt dom ville hitta på tills dom sa ska vi fiska.... ja det kan jag följa med på 😀 Så tillslut flugfiska alla utan morsan.
×
×
 • Create New...