Jump to content

Redtag88

Members
 • Content Count

  553
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Redtag88 last won the day on October 16 2018

Redtag88 had the most liked content!

Community Reputation

141 Excellent

About Redtag88

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Karlskoga
 • Intressen
  Flugfiske + Hockey

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  eriknilsson76kga@hotmail.com
 • Telefon
  0768228888

Recent Profile Visitors

2,455 profile views
 1. Redtag88

  Livsfisken

  Härlig film, Fiskesuget steg markant nu! Så där glad och hyfsat lugn är raka motsatsen till hur jag var när jag tappa min första Ammarnäs Öring 😉 Har det på film så kanske lägger upp det .
 2. Hej Ligger Vanquish både 5/6 och 7/8 på Ebay från England. Dessa rullar är inte lätta att få tag på så kolla upp dom. Har alltid varit supernöjd med dom jag har/haft. Mvh Erik
 3. Jag förstår inte......Varför Cortland?? Ni tar en väldans bra superlina och gör en ny version som uppenbarligen är skit!!!! Hur tänkte ni nu?? Ni hade ju en lina i Htx version 2 som enligt mig och många andra flugfiskare spöa dom flesta linorna på marknaden! Hur kunde det bli så fel därefter...... Har själv inte provat nya versionen men efter allt man läst från alla er andra kunniga så tvivlar jag inte en sekund på att den nya är väldans dålig! Jag har hyllat Cortland Trout Boss Htx version 2 väldans mycket och det står jag fast vid, den linan är grym till merparten av dom spön jag provat linan till men jag fattar inte hur det uppenbarligen kunde bli så fel med nästa version av Bossen för dom! Är innerligt glad för att jag köpte på mig 3st linor av gamla TB versionen så jag klarar mig ett par år 👍 Cortland gör om gör rätt..... för ni kan det har ni visat tidigare! Ps reklamera en Omni-Verse förra veckan, samma sak där. Det gick banne mig inte att kasta med eländet för den trassla sig själv på backen/vattnet mer än något jag tidigare varit med om,
 4. Sunray du har helt rätt i att all fisk är lekfisk på ett eller annat sätt! Tillbaka till detta med hanteringen av fisk, Jag vet om en kille på island där hans familj äger en älv där bara familjen fiskar, denna kille har fångat samma Öring flertalet gånger per år under 5 års tid och väldigt ofta tagit upp fisken för ett foto. Denna Öring har ett ganska speciellt märke på höger kind så väldigt lätt att känna igen! Så detta om något tyder ju på att fisken klarar detta gallant bara man är försiktig med fisken under tiden man handskas med den. Min ståndpunkt är att ta era kort det är helt ok men handskas med fisken varsamt och ha den så kort tid över ytan som möjligt.
 5. Jag har andra versionen av TB Htx och den funkar super och ligger så rakt o fint på vattnet. En av mina favolinor, så synd att dom verkar ha sabbat den med ny version!!
 6. Har faktiskt 2 ställen som bara måste bli av! Nya Zeeland och Patagonia ( och då är det vanlig brun öring som gäller ) Innan jag fyller 50 år så SKA jag till nya zeeland, har 7 år på mig att styra upp det 😊
 7. Och sedan kommer du aldrig mer vara nöjd med fisket här hemma 😊
 8. Är den bra att kasta med?? Har sett att dom säljs ut väldigt billigt på vissa webshopar.
 9. Kan det vara denna kanske?? Tror klumpen är ca 9 m på dessa! Scierra Reflection Flyt
 10. Har precis köpt Sumo med sugkoppar och hade dom fastsatta för första gången under förra veckan, Hade dom på bilen i 6.5 dagar och dessa satt lika bra sista dagen som första. Riktigt nöjd 🤘 Det spöregna och på nätterna var det neråt +5 vissa dagar men upplevde dessa som riktigt bra 👍 Men hur dom funkar efter 30 gånger och några år senare när gummit blivit äldre ja det återstår o se!!
 11. Redtag88

  Guideline Favo

  Hej Köpte en för några veckor sedan till lillpöjken och jag blev faktiskt imponerad över kvaliten rullen verkar ha! Den är även ganska lätt. Nu har vi inte hunnit fiska med den än så den kanske inte är bra, men första anblicken var iallafall +++ med tanke på priset.
 12. Jag upplever mina Guideline Alta skor som ganska breda, så kolla upp dessa.
 13. Sahlberg har tyvärr rätt angående korken!! På mitt #7 Nam spö så är korken väldigt dålig, kan inte minnas senast jag hade ett spö med så många lagningar. Och med tanke på priset för dessa spön så borde korken vara betydligt bättre.
 14. Instämmer i det Lohi skriver! Spöt känns riktigt lätt o fint men fortfarande med massor av kraft. Var precis ute och testade #7 spöt ordentligt med 3 olika enhandslinor. Nu har mitt Archipelago #7 fått ordentlig konkurrens 😀 och clutch spöt höll jag innan som helt outstanding till mitt streamerfiske efter lite större fisk. Nam spöt känns väldigt väldigt bra. Körde dessa linor. Guideline 4-cast sinktip #7 Guideline Bullet Nymf #7 Loop opti strike flyt #7 Fick ut hela linan på alla 3 utan speciellt många luftkast och ansträngning. Bullet kändes helt suverän till spöt precis så som jag vill ha det! Loop linan var också överraskande skön till spöt. 4-cast linan var bra och den sköt väldans bra. Dock kanske lite lite för tung för min smak. Nu var det ju bara gräsmattekast och det skiljer ju en del mot att fiska på riktigt!! Men det ska bli otroligt spännande att prova spöt ordentligt i slutet på Augusti 😉
×
×
 • Create New...