Jump to content
Edgeforum

salvelinus

Members
 • Content Count

  114
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About salvelinus

 • Rank
  Advanced Member

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  mano.nordstrom@gmail.com
 • Telefon
  +46704601790

Recent Profile Visitors

2,288 profile views
 1. - Skagit F.I.S.T 660 och 720 grain - Compact G2 720 grain Linorna endast provkastade. Pris: 300:-/st eller 700:- för alltihop! Svar med PM !
 2. G.Loomis NRX Scandi 12.6 #9/10, mycket fint bruksskick, pris: 4000:-, svar med PM!
 3. Hej har du kvitto och garanti på det svarta NRXet?

  Hälsningar tomas

  1. Show previous comments  11 more
  2. salvelinus

   salvelinus

   Spöt skickat med PostNord, kollinr: 86508941384SE. Tar väl några dagar innan det är hos dig!

   /MVH Magnus 

  3. Kattsta

   Kattsta

   Tack hör av mig när det kommer.

   Hälsningar Tomas

  4. Kattsta

   Kattsta

   Spöt kom i dag tack för snabb och smidig affär.

   Hälsningar Tomas

    

 4. hej

  är intresserad av ditt blåa nrx..

  vad är den optimala vikten på klumpen till spöet?

  och jämfört med ett stinger vad är skillnaden?

  mvh

  sten

  1. salvelinus

   salvelinus

   Hej!

   Svår att säga, spöt bär det flesta linor upp till 55 grams 850 grains sjunklina! Skulle nog säga 42-46 gram! Själv tycker jag att en Nextcast Salarfinder #10/11 på 48 gram är den lina som funkar bäst för mig, lite längre klump som inte upplevs speciellt tung! Fört mig är det en magisk kombination, men det är ju tycke och smak! Det är i och för sig länge sedan jag fiskade ett Stinger, men jag tycker nog NRXet är ett mycket modernare och rappare spö med en grym ryggrad! För mig är nog NRX den bästa 15-fotare som någonsin tillverkats, men smaken... ;))

   /MVH Magnus

  2. thedunt

   thedunt

   hej

   då är frågan det svarta eller blåa hmmm..:))

   om jag bestämmer mig för något av dom, hur vill du ha betalningen?

   var hittar man en salar finder klump?

   // sten

  3. salvelinus

   salvelinus

   Hej!

   Swish (om du har)? Nextcast säljs bara av Fiskeshopen i Mörrum tror jag, har beställt mina linor därifrån! De har en fantastiskt bra service och det bästa är att ringa och prata med dem (webshopen är inte alltid uppdaterad)!

   /MVH Magnus

 5. Hej!

  Har du någon uppfattning om hur tunga linor Cts dq 13 9/10 spöt kräver?

  /MVH Magnus

 6. Vilka klumpvikter kör ni med på erat Sage TCX 15´?
 7. Någon som har erfarenhet av ett Hardy Angel DH 15´?
 8. Någon som har erfarenhet av detta spö och kan rekomendera klumpvikt?
 9. Någon med erfarenhet av Loop Opti 13,2, eller över huvud taget något Opti tvåhands?
 10. Bara för att balansera denna diskussion något skulle jag bara vilja påpeka att även i Varzina och Chillijokk kan även den mest rutinerade flugfiskaren kamma noll! Åker man dit ska man vara beredd på att betala 30 papp och inte ha ett bättre fiske än medelgod vecka i Rautasälven! Naturligtvis är Varzina ett av världens bästa öringvatten, men även där kan förutsättningarna vara usla (detta kan Beretta intyga!). Att åka dit med förväntningarna att det bara är att "dra" 4+ öringar och 3+ rödingar gör nog att man kommer hem relativt besviken (har träffat ett flertal Varzina besökare som inte fick s
 11. Prassliga sorten och förhållandevis stora i storleken, vid i midjan/bröst och korta ärmar!
 12. Har använt ett par under denna sommar (4-5 veckors fiske) och nog är dom sköna, men jag har tyvärr fått ett läckage i nedre delen av dragkjedjan altenativt i grenen. Har reklamerat dom och utgår ifrån att jag får ett par nya! Känns dock som om vadare med gragkjedja/gylf är framtidens design, otroligt bekvämt både vid "dränering" och på- och avtagning! Som modell kan jag rekomendera dom, men är lite tveksam till kvaliteten. Kolla in Simms G4!
 13. Fiskade bara i Vindelälven (Sjöforsen, Harabacken och Järnforsan i huvudsak) och fick en (!) öring, trots många timmars nötande. Tyvärr var det väldigt mycket folk kring älven, vilket gjorda att de "heta" platserna aldrig fick möjlighet att "vila till sig". Trots denna mängd fiskare så var det i praktiken ingen som fick någon fisk (öring). De inrapporterade fiskarna var, och har varit, väldigt få!! Det är bara hoppas på en avsevärd väderförändring, annars lär det inte bli något fiska att tala om! Kan kanske vara ide att testa Tjulån och några sjöar i närområdet?!? Lycka till!!
 14. Har precis varit där i en dryg vecka och fisket efter öring var/är synnerligen trögt på grund av väldigt lågt och varmt vatten. Harrfisket var si sådär, men är det i första han öring du är ute efter så sök dig till annan plats (om inte vädret slår om totalt och det blir regn och kyla under längre tid). Ring Fiskecentrum och hör hur läget är just nu!!
 15. salvelinus

  Vindelälven

  Har varit uppe i Ammarnäs i drygt en vecka och det är väldigt lite, och varmt, vatten i Vindelälven! Fisket var/är otroligt trögt (öringfisket i alla fall) och det krävs nog väldigt mycket regn och kyla innan det blir fart på öringen. Däremot går det att lura en del harrar!
×
×
 • Create New...