Jump to content

edvin edvinsson

Members
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About edvin edvinsson

 • Rank
  Member

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  bulleribock@hotmail.com
 • Telefon
  0703350179

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja jag hoppas ju såklart du har rätt. Men det skulle lika gärna kunna bli helt motsatt till vad du beskriver, det är väl främst det jag och Ismo fruktar.
 2. Jag fiskar aldrig kvoterat. Jag utforskar. Men om nu möjligheterna för utforskning kraftigt begränsas och istället så gör man exklusiva vatten av allting, är det bra menar du? Lite som Nordkorea. Vilken västerlänning som helst kan åka dit, men du har inga fria tyglar. Du åker dit och så bestämmer dom vad du ska se och göra, du kan inte strosa fritt.
 3. Problemet är att Jonas förespråkar dethär.
 4. Eller ännu bättre. Du vill åka med frun en weekend till barcelona, bo på vandrarhem och bara tat allmänt lugnt. Strosa på stan och upptäcka. Komma undan relativt billigt. Men istället så går det inte. Det ända som går att boka är GRUPPRESOR i grupper om 15-20 personer med guide och sightseeingturer enligt ett tight schema.
 5. Ja men att behöva tvingas betala för någonting du inte behöver? Vafan är det? Vem vill stå o svinga spöt bredvid en guide? Som att hemköp tvingar dig betala mat för ett helt år på en gång nästa gång du går och storhandlar. Vill du inte det så får du inte äns köpa ett äpple.
 6. Jag hoppas du har rätt. Som norrbottning vet jag hur samerna missbrukar sin makt uppe på fjället. Detta är ingenting ni sörlänningar ser eller hör om. Exempel där fiskekorten kostar 4000 kr dygnet (minst): Ältsån (västerbotten, Lajva (Västerbotten) Övre mysklan (härjedalen) Alla dessa styrs av samebyaar. ALLA PRISER ÄR PER PERSON, inte grupppriser. Står väldigt tydligt.
 7. Ja men vem mår bra av att det simmar 3 kgs harrar i ett vatten om ingen ändå har råd att fiska där? Lite som att tjäna 100 tusen kronor i månaden men du har ingen semester och du måste jobba varje lördag och söndag.
 8. Jag hoppas du har rätt. Som norrbottning vet jag hur samerna missbrukar sin makt uppe på fjället. Detta är ingenting ni sörlänningar ser eller hör om. Exempel där fiskekorten kostar 4000 kr dygnet (minst): Ältsån (västerbotten, Lajva (Västerbotten) Övre mysklan (härjedalen) Alla dessa styrs av samebyar.
 9. Jag förstår vad du menar ismo, och jag håller med dig. Jonas förespråkar privata aktörer. Han har inget emot att folk betalar 4000 för ett dygnskort (som det är på vissa ställen i västerbotten) då han själv jobbar som guide. Helt befängt!
 10. Kaitumriver. Walk 30km from nikkaloukta.
 11. Fina bilder! DÄr är man o härjar varje år!
 12. Hör med mikko, speca öring eller röding så fixar han det. Finns en del riktigt fina rödingjokkar (enbart röding) norr om Kiruna. Med riktiga grisar. Varför envisas alla med att köra google maps? Eniro kartor eller hitta.se är TUSEN gånger bättre.
×
×
 • Create New...