Jump to content
Edgeforum

landqvisttim

Members
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About landqvisttim

 • Rank
  Member

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  landqvist00@gmail.com
 • Telefon
  0721899753

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Goddagens edgare! Har ärvt en gammal handgjord håv som min morfar gjorde på sent 60-tal. Problemet med håven är att det är knutar i nätet och jag letar därför efter ett nät, gjärna i gummi eller annat material som flugorna inte fastnar i, att byta ut med. Någon som vet vart man kan köpa lösa nät? Hade varit underbart att få använda denna håv fram till våren.
 2. beroende på hur öglan ser ut, så känns det som en enkel ögla till ögla har minimalt med chans att fastna i ringarna. Sen att jag aldrig har sett backingen på varken min #4 eller #7 är en annan femma.
 3. Det är en bra fråga, verkar inte finnas mycket färsk info på edge om sysslebäck. Vad jag kan se från fiskerapporter så ser det ut som bättre fiske kring stöten camping cirka 1h norröver. Sitter själv och dividerar hurvida jag skall åka till sysslebäck eller stöten på min fiskevecka.
 4. Ringde till sysslebäck camping som gav dagsfärsk info om vattennivån. Testa det.
 5. Ingen som har något att dela med sig?
 6. Är detta från och med idag 10 juli? Eller efter årsskiftet?
 7. Hallå där Ska ut på min första fisketrip med camping och hela köret nu under semestern, ser fram emot det något enormt! En sak jag däremot inte vet är vart jag skall ta vägen, jag har kollat både på klarälven i höjd med sysslebäck, och görälven i höjd med sälen(?). Desto närmre göteborg, desto bättre. Klarälven vad jag förstår innehåller inte mycket öring, men desto mer harr. Görälven innehåller mer varierad fisk. tid för avfärd är relativt flexibel mellan v30-v33. någon som fiskat båda vattnen och kan ge lite fördelar och nackdelar med de båda vattnen?
 8. Har du tips om något strömsatt sund? Hade tänkt åka upp till lilla varholmen och ställa mig västerut och kasta.
 9. Sommaren har kommit vilket jag har kunnat läsa till mig att det är dags för skymning/nattfiske. Var ute söndag kväll 18:00-00:00 utan resultat dock, har förhållt mig till fiskeplatser som gav fisk i april, en långgrund bred sträcka med sandbotten, tång, samt en jävla massa maneter, borde jag leta efter andra fiskeplatser? Och isf, vad borde jag leta efter? Och vilka typer av flugor är heta såhär års? Jag testade med bla räkimitation, mallard express, wiggler special och märla. är det tid för borstmask? Eller missade jag den tiden? Somsagt, förutom en 15 minuters standoff med en aggre
 10. Menade att om min #4 är lätt o ladda så är kanske black sniper också det. Lycka till i letandet, hoppas lilltjejen får trevliga dagar med sin far
 11. Kanske inte relevant, men jag har ett klass #4 8,6' opal från sameo, det laddar väldigt lätt. sjukt ovant för någon som är van att kasta med klass 7 10 fot. Slå dem en pling, Sameo är bra att ha å göra med så de säger nog bu eller bä om det är en bra idé med någon av deras spön för en 4-åring.
 12. ny utrustning inköpt, semester inplanerad, vädret ser ut att vara ok. Längtat efter min första premiär sedan jag började flugfiska i maj förra året. Men hör o häpna, min fiskekompis/guide har blivit sjuk och ställt in premiären. Finns det någon som skulle kunna tänka sig att ta med en novis Havsöringsfiskare på onsdag? Jag har ingen aning om vart jag skall ta vägen på onsdag morgon. Om någon har tips så får ni gärna dela dem i PM eller här direkt.
 13. Kan ju säga att det var samma i mitt regnbågehål i göteborgs området igår i solskenet, fjädermygg och ett par vak. tyvärr gick jag därifrån utan fisk på kroken eftersom jag glömt torrflugeasken hemma..
 14. Vad trevligt, då får jag väl ställa mig och försöka tänkte använda fiskekort.se för att köpa mitt fiskekort. Lax vettefan, har varken flugor eller erfarenhet av lax (inte för att jag har mycket erfaranhet överhuvudtaget) men testa går väl alltid.
×
×
 • Create New...