Jump to content

landqvisttim

Members
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About landqvisttim

 • Rank
  Member

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  landqvist00@gmail.com
 • Telefon
  0721899753

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har ett par guideline skor med gummisula av okänt märke, kan jag sätta på vilka dobbar/bars/cleats som helst? Eller är det märkes/sko specifikt för att få det att fungera?
 2. Lyfter tråden, tillbaka flyttad efter rätt många år i göteborg och kommer vara sugen på torrflugefiske till våren/sommaren. Någon som vet hur det är i holjeån? Eller om man borde bege sig till andra vatten för dry fly action.
 3. Kul, skall också testa detta nu under våren. Vilken klass på spöt är rekomenderad? Har en 4:a och en 7:a
 4. Jag har ett #4 8,6 fot Jag är nöjd med spöt, inget att klaga på. Skall tilläggas att jag aldrig ens provkastat något i prisklasserna kring loop.
 5. Hej! Inför kommande öring premiärer i blekinges åar så hade jag önskat ett simplare tvåhandsspö, jag har idag en 10" #7 enhands som jag använder till kustfiske. Detta spö har en avtagbar butt, där jag själv kan fabrikera ett handtag så att jag får till tvåhands-fattning. Sen kommer jag såklart behöva en lina till detta, för enhands fisket har jag en GuideLine Camo Pro #7, den klumpen väger 17gr/12m som jag tycker laddat spöt bra, vad skulle kunna vara en passade lina för tvåhands? Kan jag fabrikera själv mha en överklassad dt lina som jag väger upp och klipper till, eller vad är specie
 6. Mycket bra! Får väl se vad Blekinge har att leverera i havsöringsväg, östra skåne ligger ju inte alltför långt bort heller
 7. Några veckor kvar så tänkte lyfta tråden. Någon som haft bra fiske de senare åren? 1:a januari kanske vi ses längs kusten
 8. Hallådär! Vad gäller för taktiker under vintern? Har flyttat ned till blekinge efter en havsöringssäsong i västra götaland. Funkar räkor, tobis? eller är det märlor eller annat som gäller? Något annat man bör tänka på för att få ett lyckat fiske den 1 januari?
 9. Goddagens edgare! Har ärvt en gammal handgjord håv som min morfar gjorde på sent 60-tal. Problemet med håven är att det är knutar i nätet och jag letar därför efter ett nät, gjärna i gummi eller annat material som flugorna inte fastnar i, att byta ut med. Någon som vet vart man kan köpa lösa nät? Hade varit underbart att få använda denna håv fram till våren.
 10. beroende på hur öglan ser ut, så känns det som en enkel ögla till ögla har minimalt med chans att fastna i ringarna. Sen att jag aldrig har sett backingen på varken min #4 eller #7 är en annan femma.
 11. Det är en bra fråga, verkar inte finnas mycket färsk info på edge om sysslebäck. Vad jag kan se från fiskerapporter så ser det ut som bättre fiske kring stöten camping cirka 1h norröver. Sitter själv och dividerar hurvida jag skall åka till sysslebäck eller stöten på min fiskevecka.
 12. Ringde till sysslebäck camping som gav dagsfärsk info om vattennivån. Testa det.
 13. Är detta från och med idag 10 juli? Eller efter årsskiftet?
×
×
 • Create New...