Jump to content

landqvisttim

Members
 • Posts

  40
 • Joined

 • Last visited

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  landqvist00@gmail.com
 • Telefon
  0721899753

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

landqvisttim's Achievements

Member

Member (2/5)

3

Reputation

 1. Goddagens! är och jobbar temporärt ett par veckor i lycksele, packade med mig fiskeutrustningen ifall det skulle bli en kväll över för lite fiske. Däremot verkar det svårt att hitta någon bra information om ett strömmande vatten som innehåller harr eller öring, storlek kvittar vill endast passa på att fiska någon kväll ifall tillfälle ges. Någon som har något tips på PM? Har bil.
 2. Såklart! Kommer väl ha cirka 14 dagar ledigt under en 12 veckors period, räkna bort 8 dagar till dåligt väder (trots allt bergen) och jag har helt plötsligt 6 dagar på mig att utforska. Ibland vill man bara komma ut och fiska där man vet finns fisk. Speciellt när tiden är så knapp
 3. Hej! Kommer att jobba i Bergen rätt många veckor framöver, undrar därför om någon har koll på fiskevatten i närheten? strömmande vatten med harr och/eller öring hade varit fantastiskt. Hittar inte mycket när jag försöker googla.
 4. Ja du får väl säga till hur det går Har ungefär samma uppfattning som du, öringen är stor men det finns inte alltför mycket av dem
 5. Vilket system är det du använder? Vilka tippar och klump?
 6. Tack för alla bra svar! Det är väl som ni nämner här i slutet bättre att köra med något grövre. Hur gör folk här rent generellt när det kommer till skagit/scandi/allt det andra? Fullfjädrade sjunklinor? Lät ju för bra för att vara sant att endast behöva ha med sig ett system ned till ån, dvs klump och spetsar.
 7. anledningen till just att jag är intresserad av opst systemet är ju de marknadsför linan som lättkastad även vid större, buskigare flugor. Klart bra poäng med att inte trötta ut fisken, ska kanske fundera på något annat då.
 8. Känns som att frågorna är korkade, de flesta här har ju flugfiskat längre än vad jag levt. Du ismo, som iaf har flugfiskat i 50 år borde väl kunnat svara på mina frågor? Tack! Är det just tippar som behövs, eller funkar det med polyleaders? Vikten på dessa kan jag ju ta reda på, tänkte mer på om det är något speciellt med just spetsarna? Vad tror du om min #4 för öringen? För klent?
 9. Dethär med enhands micro-skagit ser fruktansvärt roligt ut! Jag är sugen på att skaffa ett multi-tip system till mitt sameo opal #4 8,6", ligger för närvarande ute ett OPST head på sälj delen av forumet på 200 grain/12.9gram, något tungt för mitt spö enligt tabell men funkar det ok ändå? ang tippar, funkar det med poly leaders i olika sjunkhastigheter? kan jag ha både flyt, sjunk 6 och int tippar till samma head? Och sen finns där ju en uppsjö av längder på tippar/poly leaders, är det 7,5" som gäller? Vill använda systemet för fiske i å efter havsöring på våren/hösten och abborre på våren, kommer min #4 vara för klen för att vända ut streamers i storlek #6 och därikring? Kommer min #4 vara för klen för havsöring i strömmande vatten? Storleken på öringen är cirka 1.5kg skulle jag tro. Kan man räkna med att få flugan ner 2m med sjunk tippar för vårens/sommarens kommande abborre fiske? Har tyvärr ingen i min närhet att fråga heller, och har sökt information som en galning utan att bli något klokare..
 10. Har ett par guideline skor med gummisula av okänt märke, kan jag sätta på vilka dobbar/bars/cleats som helst? Eller är det märkes/sko specifikt för att få det att fungera?
 11. Lyfter tråden, tillbaka flyttad efter rätt många år i göteborg och kommer vara sugen på torrflugefiske till våren/sommaren. Någon som vet hur det är i holjeån? Eller om man borde bege sig till andra vatten för dry fly action.
 12. Kul, skall också testa detta nu under våren. Vilken klass på spöt är rekomenderad? Har en 4:a och en 7:a
 13. Jag har ett #4 8,6 fot Jag är nöjd med spöt, inget att klaga på. Skall tilläggas att jag aldrig ens provkastat något i prisklasserna kring loop.
 14. Hej! Inför kommande öring premiärer i blekinges åar så hade jag önskat ett simplare tvåhandsspö, jag har idag en 10" #7 enhands som jag använder till kustfiske. Detta spö har en avtagbar butt, där jag själv kan fabrikera ett handtag så att jag får till tvåhands-fattning. Sen kommer jag såklart behöva en lina till detta, för enhands fisket har jag en GuideLine Camo Pro #7, den klumpen väger 17gr/12m som jag tycker laddat spöt bra, vad skulle kunna vara en passade lina för tvåhands? Kan jag fabrikera själv mha en överklassad dt lina som jag väger upp och klipper till, eller vad är speciellt med tvåhandslinor egentligen? Slutligen, kommer det fungera? Förväntar mig inga 30m kast, men vegetationen/träden kring åarna här nere talar för dåligt med utrymme bakåt och nästintill ingen vadning såvitt jag vet, så att kasta i en 45 gradig vinkel över en 5-10m å är väl vad jag hade velat göra.
 15. Mycket bra! Får väl se vad Blekinge har att leverera i havsöringsväg, östra skåne ligger ju inte alltför långt bort heller
×
×
 • Create New...