Hoppa till innehåll

Dröblahusaren

Members
  • Antal inlägg

    9
  • Blev medlem

  • Senast besökta

Information

  • Kön
    Hemligt
  • Bostadsort
    Sösdala

Senaste Profil Besökare

Den senaste tidens besökare blocket är inaktiverad och inte att visas för andra användare.

Dröblahusaren's Achievements

Newbie

Newbie (1/5)

2

Gemenskaps Rykte

  1. Stort tack för alla svar, tur att det finns kunnigt folk! Jag tolkar det som att det inte är ok att fiska när man vill trots privat mark, utan att fredningstiderna även gäller områden utanför fiskevårdsföreningen och för hela å-systemet. Då var det som jag misstänkte. Tack!
  2. Hej! Jag har en fråga angående vilka regler som gäller som jag inte lyckas hitta svar på när jag googlar. En vän till mig bor med mark längs en å där det går upp mycket lax. I ån som ligger i södra sverige finns ett fiskevårdsområde nedströms min vän. När man läser om reglerna där, så är fiske förbjudet fom 1/9. Gäller då detta också på hans mark som inte tillhör fiskevårdsområdet, eller får han fiska fritt när han vill? Tacksam om någon kan hjälpa mig att reda ut detta!
  3. Ok tack @Bigsalmon och stort tack för tipsen! Var nere ett par timmar idag och landade 5 (!) bågar och tappade minst lika många. Alla på wooly bugger ☺️ Två dock följa med hem och resten släpptes tillbaka.Verkar varit värsta huggfesten, alla där fick ordentligt med fisk. jag föredrar egentligen mer smygfiske i skogsmiljö, men i de övre delarna var vattnet väldigt högt och det var extremt svårfiskat. Men fint är där! Jag kommer tillbaka!
  4. Anar en viss sarkasm. Är det för att harörat inte imiterar ngt specifikt, eller vadan detta? Upplys mig!?
  5. Det låter lovande! Husmask har jag nog ingen i asken än, men en wooly bygger eller två kan jag nog uppringa! Kanske kan haröra med förtyngd skalle funka? De är ju rätt lika husmask.. Tack för tips! ? nån som vet status på vindskyddet? Funderar på att slagga där istället för tråkiga jobb-övernattningsrummet???
  6. Försöker puffa upp denna tråden lite. Jag har vägarna förbi svärtinge nästa vecka. Fiskesuget är stort! Är det lönt att ge sig på ett försök i magnehultsån? Hur är vattenföringen såhär års i ån? Vilka flugor skulle rekommenderas? Är det streamers som gäller (tänker att insekter inte vaknat till liv än) eller kan det funka med nymf?
  7. tack för det! Är de i någorlunda smidigt format för att ha med ut också?
  8. Hej alla duktiga! jag är ny på det här med flugfiske och tycker fortfarande det är rätt förvirrande men spännande med alla olika arter av sländor och andra kryp vid vattendrag som vi kan identifiera och försöka imitera. Jag skulle vilja ha tips på någon bok, helst i mindre format, som går att ta med ut på turen till hjälp att artbestämma de kryp vi försöker imitera när vi fiskar. Bor och fiskar mest i södra Sverige. alla tips är välkomna, men helst tips på böcker som lätt går att få tag på och som jag inte måste leta efter på antikvariat i år och dar för att lägga vantarna på... vilken/vilka böcker har ni haft mest hjälp av för att lära er i artbestämma? mvh, Dröblahusaren
×
×
  • Skapa ny...