Jump to content

Dröblahusaren

Members
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

Information

 • Kön
  Hemligt
 • Bostadsort
  Sösdala

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  droblahusemil@gmail.com
 • Telefon
  0768066431

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Dröblahusaren's Achievements

Newbie

Newbie (1/5)

2

Reputation

 1. Ok tack @Bigsalmon och stort tack för tipsen! Var nere ett par timmar idag och landade 5 (!) bågar och tappade minst lika många. Alla på wooly bugger ☺️ Två dock följa med hem och resten släpptes tillbaka.Verkar varit värsta huggfesten, alla där fick ordentligt med fisk. jag föredrar egentligen mer smygfiske i skogsmiljö, men i de övre delarna var vattnet väldigt högt och det var extremt svårfiskat. Men fint är där! Jag kommer tillbaka!
 2. Anar en viss sarkasm. Är det för att harörat inte imiterar ngt specifikt, eller vadan detta? Upplys mig!?
 3. Det låter lovande! Husmask har jag nog ingen i asken än, men en wooly bygger eller två kan jag nog uppringa! Kanske kan haröra med förtyngd skalle funka? De är ju rätt lika husmask.. Tack för tips! ? nån som vet status på vindskyddet? Funderar på att slagga där istället för tråkiga jobb-övernattningsrummet???
 4. Försöker puffa upp denna tråden lite. Jag har vägarna förbi svärtinge nästa vecka. Fiskesuget är stort! Är det lönt att ge sig på ett försök i magnehultsån? Hur är vattenföringen såhär års i ån? Vilka flugor skulle rekommenderas? Är det streamers som gäller (tänker att insekter inte vaknat till liv än) eller kan det funka med nymf?
 5. Ja, där var såklart någon snabbare..?
 6. tack för det! Är de i någorlunda smidigt format för att ha med ut också?
 7. Hej alla duktiga! jag är ny på det här med flugfiske och tycker fortfarande det är rätt förvirrande men spännande med alla olika arter av sländor och andra kryp vid vattendrag som vi kan identifiera och försöka imitera. Jag skulle vilja ha tips på någon bok, helst i mindre format, som går att ta med ut på turen till hjälp att artbestämma de kryp vi försöker imitera när vi fiskar. Bor och fiskar mest i södra Sverige. alla tips är välkomna, men helst tips på böcker som lätt går att få tag på och som jag inte måste leta efter på antikvariat i år och dar för att lägga vantarna på... vilken/vilka böcker har ni haft mest hjälp av för att lära er i artbestämma? mvh, Dröblahusaren
×
×
 • Create New...