Jump to content
Edgeforum

Öringen

Edgemember
 • Content Count

  276
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Öringen

 1. någon som vart där nyligen och kan ge rapport på vattenstånd mm? :-)
 2. Öringen

  Div

  diverse bilder
 3. Var där nyligen och tittade och såg att det var nybyggda träplattformer vid kröken, ser ut som någon börjat ta hand om det lite nu. Någon som vet mer om det och om det släpps i nån fisk osv?
 4. Lite fler bilder på rullarna om någon nu skulle vara intresserad
 5. Riktigt trevlig läsning man hittade när man kikade in här Jasså ett spinnspö säger du Ja kan nog stämma det du säger. Sökte på brass winch reel och hittade faktiskt vad rullarna kan va för nått tror jag i alla fall, den ena kan va en slater heatons platewind style trout fly fishing reel. Den rullen syns på en annan tråd jag gjorde angående ett annat spö under vintage & classic accessories här på forumet. Säkert ett spinnspö det också haha... Den rullen som ligger här i tråden kan va en Slater Heaton den också kanske men har inte hittat nån som liknar riktigt ännu.
 6. Ja kan ju bli svårt att säga vad det är för tillverkare på det när det inte är nån synlig märkning på det. Vad kan det vara för rulle då, någon som har nån idé? Har en till liknande rulle också.
 7. Sökte lite på det, samma lindning på klingan men hittar inget som ser lika ut i övrigt ännu. Finns även några från Hamlin of sheltenham som ser liknande ut men inte riktigt samma.
 8. Sådär nu kom man in här igen spöt är 2310mm långt totalt, underdel är 1260mm och toppdel är 1050mm. Det sitter ingen nit eller liknande i hanholken.
 9. Kanon tack där ska jag nog kunna fastna nån timme och leta :-)
 10. Gick ju inte så bra det där igår. Varför ligger sidan nere på kvällarna? Gör ett nytt försök efter jobbet ikväll.
 11. Ska ta bild på honholken ikväll och titta närmre på hanholken om jag ser några nitar där. Finns det något värde i såna här gamla klenoder eller kan man börja ändra på rullfäste osv tro?
 12. Jag har kommit över detta spö men hittar inte någon märkning på det, ser gammalt ut. Någon kanske vet vad det kan vara och vem som byggt det eller rekommendera vart jag ska söka vidare. Engelskt kanske?
 13. Hmm har inte kunnat komma in här på edge på ett tag nu vet inte om det är mig, datorn det är fel på eller om sidan legat nere? Inga stämplar vad jag kan se iallafall på spöt, har tagit några fler bilder på det men min kamera är svår att fota med grrr... Har även kommit över ett till spö men detta ett Splitcane vad jag kan se också äldre.
 14. Ja nån sorts Engelskt träspö verkar det ju vara. Rullen följde med spöt. Har inte hunnit syna det så värst noggrant ännu, kanske kan finnas någon märkning någonstans på det. Ska fixa mer bättre bilder och lägga upp förhoppningsvis imorgon.
 15. Som rubriken säger har jag fått tag på ett gammalt flugspö som jag inte vet så mycket om. Tänkte att här inne kanske det finns nån kunnig som kan berätta vad det kan va för något eller vart man kan hitta info om liknande spön. Har bara denna bild just nu men ska ta mer bilder på hela spöt.
 16. Någon som vet hur det ser ut med fisket och vatten nu?
 17. Var och fiskade häromdagen, mot kvällen så vakade det nått enormt på en del ställen. Fisken gick upp fint och tog något head and tail vak för det mesta. Men i bästa fall petade dom bara till flugan men ingen tog. Provade allt stort som smått men inget dög åt dom. Vad är det dom går och mumsar på? Vad ska man bjuda dom på för att dom ska bli intresserade?
 18. Någon som har en färsk rapport på hur det ser ut nu i hedströmmen?
 19. Hur ser det ut nu till helgen i Baltak? Vattenstånd osv? /Matte
 20. Någon som vet vart jag finner såna i Sverige eller Usa , ska vara med kopparfärgade linser men transparent förstoringsdel. 2,5 eller 3.0 i förstoring. Länkar vore kanon.
 21. Hur är vattenstånd osv i baltak nu, någon som vet?
 22. Hur är det i Hedströmmen nu för tiden? Sätts det i nån fisk eller har det fallerat helt nu? Hört folk som varit där som sagt att det är dött, stämmer det? Vore synd på ett så fint ställe. Fick höra om att man kan köpa fiskekort med sms också till Hedströmmen stämmer det?
 23. Jo Bernshammar vet jag är stängt, tänkte mer på om dom stänger nu i Baggå/kloten eftersom dom slutat sätta i fisk och verkar lägga ner Sveaskog. /Mattias
 24. Kommer det vara stängt för fiske nu i Hedströmmen eller kan man fortfarande åka dit och fiska?
×
×
 • Create New...