Jump to content

El Flinko

Edgemember+
 • Posts

  2,882
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

El Flinko last won the day on February 15 2021

El Flinko had the most liked content!

About El Flinko

 • Birthday 10/11/1984

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Vetlanda/Sverige

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  flyfisher_and_flytier@hotmail.com
 • Telefon
  0735045505

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

El Flinko's Achievements

Frontline Member

Frontline Member (4/5)

42

Reputation

 1. El Flinko

  sage sonic

  Godkväll! Hann provkasta nån timme idag. Måste säga att jag är riktigt imponerad, är väldigt skönt med Sages snub nose grepp! Spöt var inte alls så snabbt som jag hade trott efter att ha läst om det. Funkade kanon att kasta alla distanser och det vek inte ner sig något med lite lägre carry. dock när det bara var möjligt att överhandskasta tyckte jag inte korta lite för tunga klumpar passade mej på spöt, testade en Sunray #5 som kändes alldeles för tung på spöt. Osäker på vikt på den. Men med en gammal LTS longbelly och en ännu äldre Cortland 333 LB var det en fröjd att kasta med, framförallt med LTS linan. Könns väldigt lätt i handen och riktigt bra första intryck. Hoppas våren kommer snart så det kan hårdtestas med speykast och drilla fisk så får jag lämna ytterligare omdöme.
 2. Det får nog bli en sån Gold Elite och en Tactical trout till säsongen och prova ? Kul att testa nytt!
 3. El Flinko

  sage sonic

  Nu är det hemma! Grymt snyggt spö, som alltid med Sage är bygget top notch. Blir ändå att vänta på lite lämpligare väder innan det blir att provvifta. Men kosmetiskt är det riktigt bra!
 4. El Flinko

  sage sonic

  9’ #5 på ingång i veckan. Lite fel årstid men ska hårdtestas under säsongen. Återkommer med utlåtande
 5. El Flinko

  Loop mod 4

  Jag har två Loop 4 or, en Loop och en Sage på mina 14’6or. Riktigt fina och stabila rullar. Tycker den sizen är perfekt på 14-15’ spön. Sen kan jag inte säga att jag saknat mer broms än dessa, jag tycker laxen håller sig lugnare när det är ett lätt jämnt tryck än att man försöker bromsa. Jag har bromsade laxrullar oxå men jag kör dom precis över att dom inte övervarvar så i princip ingen skillnad mot traditionalrullarna. Sen är dom grymt snygga oxå!
 6. El Flinko

  sage sonic

  Är det några butiker som fått in dom än? Även jag är sugen på den serien, X ska vara snäppet snabbare och lite mer exakt, men Sonic är ju snyggare ? Men vettigare i pris än X.
 7. Jag har kört Simms med gummi i säkert tio år nu, provade Patagonia som var faktiskt snäppet bättre grepp. Men pga storlek bytte jag till ett par korkers, och JÄKLAR! vilken skillnad! Filten var som att gå med klister på skorna i jämförelse. nej kommer inte blir mycket mer med gummi när det gäller vadning för mej framöver. Gå mycket på land fine, men då fick jag ju dessutom möjligheten att byta med Korkers. Bara dubba tjejens gummisulor nu så hon inte ska behöva köpa nya kängor med filtsula oxå ? Näe jag har helt släppt det där med gummi. Höll på att halvt så ihjäl mej med ett par kängor med runda släta plattor i somras. Näe visst är det skillnad på gummi och gummi men filt är bättre när man verkligen ska vada.
 8. Vart bor du? Jag har en sexa, bor i Vetlanda. Men annars är det baltic flyfisher som säljer
 9. En sexa ECHO Ion är perfekt streamerspö för under 2000:-, dessutom livstids garanti.
 10. Jag har samtliga. Alla har fightingbutt då det är den som låser rullen. Innan har jag haft lösa foambuttar och flyttat mellan spöna men mycket bättre med dessa. Riktigt sköna och bra bygge
 11. El Flinko

  Danielsson spö

  Det spöt som finns nu är långt ifrån det förra som kom som var tillverkat i Sverige. Detta nya Compound är mycket bättre. Jag har samtliga spön och älskar dom, kör sexan som allaround för lite tyngre öringfiske, streamers på brunöring, havsöring på kusten. Är riktigt trevligt spö och har bra tryck men är ingen påk. Var ett stort test i allt om flugfiske med bara positiv respons. Såg i din profil att du inte bor långt ifrån Smedjebacken, då är det väl bara slå dom en signal å prova själv Med vänlig hälsning, Magnus
 12. Nej bara slut för tillfället, därför dom inte är på hemsidan
 13. Har det gjorts någon förbättring på den eller är det samma som den på mässan?
 14. Kört 9'6 #7 eller 8 och det har funkat fint
 15. Har ett Loop Booster när det inte blåser för mycket och mindre flugor och ett ECHO3 Salt när jag vill kunna trycka på lite mer och större flugor.
×
×
 • Create New...